Gå til hovedinnhold

Velkommen til å følge meg i valgkampen 2009!

For to måneder siden ble jeg valgt av Oppland FrP til å være stortingskandidat ved høstens valg 2009. Det er i skrivende stund under fem måneder til valget, og det begynner at valgkampen er i ferd med å trappes opp. Valgkampen er i gang, og det betyr at jeg må bli flinkere til å kommunisere med velgerne. Det skal jeg i de neste månedene i hovedsak gjøre gjennom denne bloggen.

Jeg er 27 år, og har selvfølgelig begrenset med livserfaring og arbeidserfaring. Mitt viktigste mål med tiden frem til valget er derfor å bli kjent med utfordringer innbyggerne står overfor hver dag, og de mulighetene de har til å gjøre Norge til et bedre sted å leve. For at jeg skal gjøre en best mulig jobb som politiker trenger jeg innspill. Mange innspill. Denne bloggen vil brukes til å kommunisere hva jeg mener om viktige saker, og til å få innspill fra innbyggerne om hvordan jeg kan gjøre en bedre jobb og i forhold til hvilke saker som er viktig å fronte fremover.

Jeg vil komme nærmere tilbake til hvordan dette skal gjøres fremover, og skal forsøke å oppdaterte bloggen minst annen hver dag. I tillegg til aktuelle saker, så vil jeg skrive om hverdagen som politiker, kandidat, ungdom og som et vanlig menneske fra Bygde-Norge. Jeg håper du vil følge min ferd i kampen for stortingsplass høsten 2009! :)

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/740dce8a856ad8f09419b46a871d32c6e432a75a

Kommentarer

  1. Grete Fristad Brendhagen29. april 2009 kl. 12:24

    Ja du kan lure på hva Sv mener. Det lurte jeg også på, og resultatet av det ble at jeg meldte meg ut av SV og inn i FrP som har en spiselig skolepolitikk, og som ikke går på tvers av mine verdisyn. Du har helt rett i at SV er allergiske mot alt som kan smake av privat eller religiøst. Her har de vel sett at "noen" privatskoler er bra, så de vil de gjøre offentlige. "Problemet " blir bare at disse skolene vil selvfølgelig ikke endre sin ideologi, og vil undervise på samme måte som tidligere. Religiøse skoler synes jeg er et fint alternativ for de som har lyst til det. De følger jo allikevel opplæringsloven, så hva er så "farlig" med det ??. Lykke til med valgkampen. Jeg skal følge med på bloggen din. Grete Fristad Brendhagen. Ringebu

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…