Gå til hovedinnhold

Gratulerer Alexander Rybak!

Det er vanskelig å fokusere på politikk i dag. Jeg er fortsatt i lykkerus over Norges seier på lørdag, og det føles passe meningsløst å komme med noen som helst form for politisk kommentar på en dag som denne. I dag har jeg kun lest ESC-stoff i avisene, på nettet, og nå har jeg på finalen som bakgrunnsstøy til arbeidet. Jeg burde vært sint fordi Bård Vegar Solhjell nok en gang er ute og snakker mot egen politikk. Han påstår nå at flinke elever skal få ekstra utfordringer i skolen, mens han stemmer mot alle slike forslag i Stortinget. Og hvis han påstår han skal legge frem en melding om disse tingene, så bør han også si at den meldingen ikke rekker å bli behandlet i Stortinget. Jeg klarer imidlertid ikke hisse meg opp over dette. I dag vil jeg bare glede meg over å være norsk. Jeg vet det er barnslig. Jeg vet det ikke er politisk korrekt å være så nasjonalistisk og så opphengt i egen norsk fortreffelighet. Men jeg klarer ikke å la være.

Lørdagen var jeg i selskap med en gjeng med gærne FrPere (og en stakkars Høire-fyr som sikkert ble vettskremt) på Grand prix-fest, og det tok av, slik GP-fester skal gjøre. Klokken 10 dagen etterpå var det tid for å være dannet med Champagne-frokost hos min venninne Cecilie. Resten av dagen ble det bare mer og mer latter på grunn av en illsint nordlending som skulle "sparke inn trynet" på alle han så + en god venninne som fant ut hun skulle ha omvisning på Stortinget (på fransk), og som fikk det for seg at hun så Ari Behn og sa det ganske høyt. Fantastisk nasjonaldagfeiring også!

Jeg vet det pågår en lokaliseringsdebatt om hvor neste ECS skal arrangeres. Spar oss! Jeg er blitt invitert til å støtte Lillehammer på Facebook, og som god Opplandspatriot burde jeg sikkert det. Burde kanskje foreslått Valdres også, siden Hallgrim i Frikar kommer fra Valdres. Men kjære vene. Vi har én hovedstad. Og finalen skal selvfølgelig arrangeres i Oslo. Noe annet ville vært idiotisk. Så vær snille å slutte diskusjonen nå!

Kommentarer

  1. Si meg hvem du omgås og jeg skal fortelle deg hvem du er... Sørpefulle nordlendinger og "gærne frp´ere"....for en sjarmerende bukett mennesker å omgås, og det endatil på 17. mai.

    Spar oss for Frp, sier nå jeg.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…