Gå til hovedinnhold

Landsmøtet er i gang (for første gang ledet av en leder)!

Nå er Siv Jensen blitt partileder (mot to stemmer). FrP-sangen er blitt fremført. Og nå er vi i gang med hennes Landsmøtetale. Jeg har store forventinger, og regner med at hun innfrir.

Siv Jensen skal snakke om kvinner, og ikke Jens, kan VG rapportere om.

Jeg skal nå rapportere direkte om hva Siv Jensen faktisk snakker om.

Siv er nå på scenen. Stående applaus!

I dag er det 115 dager igjen til valget, åpner Siv med. Aldri har dette partiet vært mer forberedt på å ta regjeringsansvar! Vi skal ta ansvar! Vi har ambisjoner om å fornye Norge!

Politikk handler om mennesker, sier Siv. Politikk handler om mennesker som hver dag, gjennom sine handlinger, gjør en forskjell. Dette er de ekte heltene. Nå skal dere få møte noen av Siv Jensens heltinner.

Først nevner hun sin oldemor, Betzy Kjelsberg. Hun brukte hele sitt liv på å kjempe for kvinners rettigheter. Hennes fremste hjertesak var lik lønn for likt arbeid. Hun begynte med dette for over hundre år siden, og debatten er her fortsatt. Fordi politikerne nekter å gjøre noe med det. FrP vil gi økt lønn i kvinnedominerte yrker. Vi kan vedta det NÅ, og sørge for at Betzys hundre år gamle kamp endelig blir avsluttet!

Hun nevner så en somalsk kvinne, som ble tvangsgiftet bort i en alder av 23 år. Hun valgte å flykte. Den venstreorienterte eliten i Norge har valgt å lukke øynene for tortur og overgrep, tvangsekteskap og retten til ytringsfrihet. Dette er vår viktigste kvinnekamp, og det er FrP og andre frihetselskende mennesker i verden som tar denne kampen. Så snakker hun om tiltak for å bekjempe tvangsekteskap og kjønnslemlesting. Vi er på lag med disse kvinnene!

Så trekker hun frem Gunvor fra Lillestrøm. Hun er pensjonist som ikke har opptjent en stor pensjon, fordi hun var hjemmeværende da barna voks opp. Hun tok et verdivalg! Hun og ektemannen har også engasjert seg i frivillig arbeid. Dette er mennesker som har spinket og spart hele livet. Hun har utbetalt åtte tusen kroner i pensjon. De blir avkortet i pensjon fordi de er gift. Det er intet annet enn statlig tjuveri, sier Siv. FrP vil fjerne dette tjuveriet!

(Her datt nettet mitt ut, og jeg fikk ikke omtalt politikvinnen eller trailersjåføren, og justispolitikk og samferdselspolitikk. Forøvrig heller ikke moren med en sønn i Afghanistan. Ei heller kvinnen som startet privat omsorgsinstitusjon i Trondheim).

Vi møter så en gründer. Som innredet kjøkken i kjelleren for å drive catering samtidig som hun kunne oppdra sine fem barn. Siv har opprettet en egen side på facebook der alle gründere som irriterer seg over noe, kan sende dette inn, slik at FrP kan gjøre noe med det etter 14.september. Vi må jobbe for at alle med en god idé skal tørre å realisere dem (i disse nedgangstider). Vi skal premiere dem som tør. Hylle dem som skaper! Da må vi hjelpe dem med å fjerne unødvendige hindringer og byråkrati. Det er i disse tider vi skal så for å høste.

Så møter vi Jorunn fra Nordland. Hun er alenemor til to barn. Selv tar hun utdanning som sykepleier samtidig som hun er i full jobb som hjelpepleier. Hun er en helt! Hun er også opptatt ev god skolegang for sine barn.

Så går vi tilbake til Betzy. På hennes tid hadde ikke kvinner rett på videregående skole. Hun gikk sammen med fem venninner og engasjerte en lærer. Dette gjorde de fordi det offentlige sviktet. I dag diskuterer vi fortsatt om det skal være lov med private alternativer til den offentlige skole. Det er ikke et problem at private vil tilby alternativer til den offentlige skolen. Problemet er at den offentlige skolen er for dårlig! Siv mener skolen skal lære opp elevene til å møte den virkelige verden. Den virkelig verden består av både oppturer og nedturer.

FrP snakker med mennesker, og ikke til dem. Vi tar folks hverdagsproblemer på alvor, og vil gjøre noe med dem! Vi tror på konkurranse fordi det gjør oss bedre. FrP vil fornye Norge. Vi vil løse de uløste oppgavene skritt for skritt! Derfor skal FrP i regjering!

Nå er det velgernes tur til å bestemme. Nå skal de bestemme hvilke politikk de vil ha de fire neste årene. Vi har respekt for demokratiet. Vi har respekt for velgernes dom. Men FrPs velgere skal vite følgende: FrP i regjering vil fornye Norge. FrP samarbeider gjerne med andre! FrP støtter ikke en regjering vi selv ikke er en del av! FrP avviser ikke andre partiers politikk i det offentlige rom fordi vi vil forhandle.

Vi skal ikke i regjering for taburettenes skyld. Vi skal i regjering for å gjennomføre vår politikk. Slik at vi får hjulpet alle disse hverdagsheltene.

(Det var en kort gjenfortelling av Sivs tale.) Her er hva VG skriver om talen.

Kommentarer

 1. Bare blogger du eller er du å finne også andre steder som f.eks. Twitter?

  SvarSlett
 2. Merket meg at T. Søviknes (Os) ble rørt til tårer av lederens årsmøtetale.
  Han stod vel i gjeld fra den gang hun måtte ut å "kamuflere" Frp's praktiske kvinnepolitikk??

  SvarSlett
 3. Pr. i dag vil en aleneforeldre få bedre goder vedr. å velge å ta utdanning, fremfor ektepar med felles bar/flere barn. Dette fordi en som gift blir målt opp mot ektemakes inntekt vedr. søknad på lån og stipend. Dette er en ordning som ikke skaper likestilling! En bør gå inn for en ordning der ektefelles inntekt ikke er avgjørende for lån/stipend ordningen! Uansett bør en heller premiere de som faktisk velger å holde i lag framfor dagens massive velferdsordning for å skille lag!

  SvarSlett
 4. Det norske samfunnet og dets videre utvikling trenger foreldre som lager barn! De yrkesaktive foreldre som holder i lag, bør etter hvert premieres! Pr. i dag er det mer "lønnsomt" å få tre barn med tre forskjellige fedre enn å ha tre felles barn! Gi gifte foreldre tilbake fradrag på skatt for hvert felles barn de har! (i tillegg til fradrag for dokumentert pass og stell av barn!)

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke på twitter enda, men får nesten vurdere å følge med i utviklingen etter hvert jeg også. Fram til nå så har facebook og blogg tatt nok tid!

  Jeg er helt enig i at ektefelles inntekt ikke bør påvirke egen mulighet til å få stipend og lån. Man skal ikke bli straffet for å gifte seg. I tillegg vil vi i FrP ha ektefelledelt beskatning, som gjør at ektepar vil betale mindre i skatt enn de gjør i dag.

  Fradrag for felles barn er noe FrP ikke tidligere har vurdert (så vidt jeg veit), men jeg tror nok ektefelledelt beskatning blir mer rettferdig enn en ordning med fradrag for felles barn.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…