Gå til hovedinnhold

Sametingsprogrammet legges frem!

Vi skal stille lister til Sametinget, selv om vi ønsker å legge det ned. Da må vi også ha et Sametingsprogram, og det legges frem nå. Først innslag med joik, intervjuer fra Finnmark og med Per Sandberg i Karasjok om hvorfor vi vil legge ned Sametinget.

Kommentarer

 1. Hvilke andre internasjonale konvensjoner enn de som regulerer urfolks rettigheter, har FrP til hensikt å bryte?

  Hvilke erfaringer har man gjort andre steder i verden med å tukte minoritetsgrupper som har fått storsamfunnet ubedt inn på eget territorium, og ser FrP noen utfordringer i så måte? Ja, dere er vel politikere som tenker fremover og tenker på konsekvenser?

  Med vennlig hilsen Trond G

  SvarSlett
 2. Dette er kjempebra, bare tull at samene skal ha eget ting. Håper FrP lykkes:)

  SvarSlett
 3. Det er bra. Jeg ønsker dere lykke til. Problemet er at det er mange samer slik som meg selv som aldri meldte oss inn i manntallet da vi er prinsipiellt i mot sametinget, så deres viktigste velgere kan ikke hjelpe dere.

  SvarSlett
 4. Jeg kommer definitivt å stemme på FrP ved neste storingsvalg, av den ene grunn at sametinget skal og bør legges ned. Vi vanlige samer får uansett ikke noen særlig stor nytte av dette organet og dets unødvendige pengeforbruk. Jeg tror at ved å få FrP inn i sametingen vil, om ikke slutten, være starten på slutten.

  Hilsen Kautoværing

  SvarSlett
 5. Jeg mente selvfølgelig ved neste sametingsvalg;) Lett å glemme sånt når man ikke akkurat stormer inn i valgurnene ved sametingsvalg

  SvarSlett
 6. Den Norske stat har gjort en urett med å opprette "sametinget".
  Hilsen finnmarking.

  SvarSlett
 7. Er ikke samene Nordmenn? Joda, når det er noen goder å hente!
  Samene har på lik linje med oss normale nordmenn alle muligheter til utdannelse, utvikling av kunst og kultur. Hvorfor trenger de da eget Storting?
  Her i vårt eget land kan vi nå trekke direkte linjer til det gamle Sør Afrika, Aparteidstyre!
  Det er ikke en trussel om hva som kan skje, men faktisk noe som allerede er her!
  Det er et mindretall som har all makt i våre nordligste fylker. Her bor ca 300000 mennesker, av disse er det ca 25000 samer! 10% av befolkningen bestemmer over det store flertall!
  Her kan ikke veier, hus, hytter bygges uten godkjenning fra samene (SELV OM DET ER DIN PRIVATE TOMT!!!), nå er de på tur å få godkjent sitt nye forslag, som fratar ALLE andre enn samene rett til jakt og fiske i hele Troms og Finnmark!
  Hvordan kan politikere sørpå sitte å forsvare dette? ILO Konvensjonen som de er så flinke å henvise til er for å sikre urbefolkning lik behandling som resten av befolkninga, som er vel og bra, men denne er missbrukt og oppbrukt her oppe!

  Stem Frp ved stortingsvalget, eller høyre ved samteingsvalget (gjleder kun de som er født i Finnmark, for ingen andre har mulighet å melde seg inn i det "demokratiske" samemantallet!!! som seg hør og bør i vårt demokratiske land)så vi kan få stoppet galskapen.

  Mvh

  Geir K.
  Porsanger

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…