Gå til hovedinnhold

SV viser nok en gang hvilket demokratisk parti de er

Nå har SV sitt Landsstyremøte endret landsmøtevedtaket om privatskoler. Jeg trodde et Landsmøte var et parti sitt høyeste organ, men tydeligvis ikke i SV. De mener selv det er en "klargjøring", men jeg kan ikke forstå noe annet enn at å endre fra å si nei til Steinerskoler til å si ja til Steinerskoler, er en realitetsendring. Dette føyer seg bare inn i rekken av vinglete skolepolitikk fra regjeringspartiet SV, som jeg har omtalt tidligere. Så nå er det i hvert fall bare å slå fast at i tillegg til å ikke vite hva de mener om skolepolitikk, så er i tillegg partiet særdeles lite demokratisk.

Kommentarer

 1. Grete Fristad Brendhagen5. mai 2009 kl. 16:14

  Helt enig med deg Hanne. Merkelig politikk.Men jeg skjønner at det er vanskelig å si nei til Steinerskolen, den godeste Jens har vel gått der, og da må den jo være bra, og må heller godtas da vet du. Men de blir svært lite troverdige

  SvarSlett
 2. Jeg er på mange måter enig i at man ikke kan legge ned alle private skoler. Private skoler kan på mange måter være nyskapende og "kjappere" til å foreta nødvendige endringer for å gjøre skoledagen bedre uten å gå gjennom et tunggrodd byråkrati. Ikke minst finnes det små steder og bygder i distrikts-Norge som kjemper for å beholde sin offentlige skole og hvor kanskje løsningen for noen av disse stedene kan være en mindre privat skole som drives på intiativ av foresatte.

  Men det jeg derimot er veldig skeptisk til er religiøse skolealternativer hvor elever kun møter andre elever med samme tro og verdigrunnlag som enn selv, fordi mor og fars religøse tro har ført til at de ønsker å plassere deg i et religiøst skolemiljø. Jeg tror det er viktig at man i oppveksten lærer å kjenne og omgå elever som er forskjellige fra enn selv (både når det gjelder tro, kultur, opphav og generelt ståsted). Det mener jeg er en verdi i seg selv. Gjennom å f.eks gå på private religiøse grunnskoler med egne regler og eget pensum, så mener jeg at man på mange måter "skjermer" disse elevene fra virkeligheten.

  Private skoler med alternativ pedagogikk kan godt være et supplement hvor den offentlige skolen dominerer. Men religiøse skoler er jeg skeptisk til. Den offentlige skolen er fin plass hvor alle kan møtes på tvers av sosiale klasser og inndelinger.

  Og det er nettopp det jeg tror SV mener med å forby religiøse grunnskoler. Være seg både kristne og muslimske skoler. Det er den offentlige skolen vi må styrke slik at den kan bli en møteplass og så god som man ønsker at den skal være. Derfor har jeg fortsatt tro på fortsatt rødgrønn regjering.

  - Senterpartist.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…