Gå til hovedinnhold

Trenger jeg å bli beskyttet mot meg selv?

Regjeringen vil beskytte kvinner mot FrP, og det skal de gjøre ved at de omsider skal innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov. Noe de har mast om at de skal gjøre i lang tid, men som de først bestemmer seg for at de endelig skal gjøre på slutten av denne stortingsperioden. Men det blir liksom å bomme litt på mål når de i sin mediehåndtering av saken forklarer at "vi gjør det for å beskytte de stakkars kvinnene mot de fæle folka i FrP som vil frata kvinner alle rettigheter". Makan til tøv skal man lete lenge etter.

Det er vanskelig å være uenig i størstedelen av Kvinnekonvensjonen, der det innledningsvis står at alle mennesker er født frie og like hva angår rettigheter og friheter. Det er som musikk i ørene på en liberalist. Og nettopp på grunn av dette, mener jeg kvinner og menn skal ha de samme rettighetene, samme frihetene og samme mulighetene. Samme muligheter betyr for meg også fravær fra positiv forskjellsbehandling, slik som kvotering.

Imidlertid så står det i Konvensjonen at i de land som vedtar midlertdige særtiltak for å fremme faktisk likestilling mellom menn og kvinner, skal dette ikke anses som diskriminering. Så får vi nå se da, om kvotering blir et midlertid tiltak frem til "full likestilling er oppnådd" (hva nå det måtte bety).

For oss liberalister betyr like rettigheter og muligheter, at vi alle, uansett kjønn, forholder oss til samme lover, regler og at vi selvfølgelig har de samme rettene. Da skal vi verken ha rett på mer eller mindre enn menn. Derfor syns jeg faktisk det er barnslig av regjeringen å påstå at det de nå gjør, er for å beskytte kvinner mot FrP. Det de burde gjort er å vise handling i forhold til de kvinner i Norge som blir tvangsgiftet bort, blir slått i hjemmene sine, og sendt hjem til sine land for å bli kjønnslemlestet. At jeg må bli tvunget til å bli medlem av utviklingskomiteen (fordi Arbeiderpartiet nektet å være med å fylle opp sin andel) i min egen kommune (på bekostning av en av de mannlige medlemmene jeg er gruppeleder for), for å oppfylle kravet om 40% representasjon av kjønnet i mindretall, er ikke likestilling. Det er i beste fall et misforstått forsøk på å vise verden rundt hvor flinke vi er på formaliteter.

For interesserte lesere, så kan Kvinnekonvensjonen leses her. Og her kan dere lese hvilke land som har ratifisert konvensjonen. Afghanistan er blant annet et av disse landene, og det finnes også en del andre stater som har ratifisert den, som ikke akkurat kjennetegnes av like rettigheter mellom menn og kvinner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

No har det rabla - livet i permisjon, del 7

"Eg trur det er på tide at du får litt meir fødekjensle, og litt mindre feriekjensle" sa Trond til meg då han kom att frå jobb i går. Eg satt i stolen. På akkurat same plass eg satt då han reiste.

Altså. Slik seier du berre ikkje. Eg vart djupt fortvila og kasta ein serviett på han. "Trur du eg tykkjer det er så jævla moro å vere gravid?" skreik eg, med augo som Cruella de Vil. "Litt humor må du vel tåle", meinte Trond. 
Eg må berre seie at eg er svært lite mottakeleg for humor, gode råd, andre sine fødehistorier og alt mogleg anna av bullshit ala: "Det er heilt vanleg å gå over tida" eller "Eva gjekk ti dagar over. Ungen hennar vart seks kilo". Faktisk er det i ferd med å rable fullstendig for meg, så folk bør vere svært forsiktige i nærleiken av meg.

Fem dagar sidan termin. Eg trudde eg klarte meg bra. I går forstod eg at eg absolutt ikkje klarer meg bra.

I går kveld skulle eg fortelje Trond ei morosam historie om då eg hadde lagd me…

Mammakroppen og meg

Det er ganske menneskeleg å ha lyst på det ein ikkje kan få. Til dømes cava i graviditet eller ein skikkeleg fest når bebien er ein månad gamal og du er lenka til han. Eller kanskje sydentur når kjærasten nektar plent å bli med. Og i mitt tilfelle akkurat no; ein joggetur.

Altså; eg har aldri likt spesielt godt å jogge. Men eg gjorde det ein periode i livet mitt fordi eg oppdaga eg fekk overskot av det og fordi det gjorde godt for kroppen min.

Meg for tre år og 10 kilo sidan. Dette var sommaren eg traff Trond og han forelska seg i meg. Eg skal tilbake dit. Innan eitt år. 

Etter fødsel får ein ikkje lov til å jogge (ikkje anbefalt før etter tre månader). Altså får eg automatisk lyst til å jogge. No har eg allereie begynt å dagdrømme om deltaking i sentrumsløp og fjellmaraton til neste år. Og eg skal springe fort! Raskare enn eg nokon gong har gjort. Sjølvsagt! (og jada; eg drømmer også om kor godt det skal bli med cava etter løpet)

Men det er berre å innrømme det; eg er ein pudding. Ein…