Gå til hovedinnhold

Trenger jeg å bli beskyttet mot meg selv?

Regjeringen vil beskytte kvinner mot FrP, og det skal de gjøre ved at de omsider skal innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov. Noe de har mast om at de skal gjøre i lang tid, men som de først bestemmer seg for at de endelig skal gjøre på slutten av denne stortingsperioden. Men det blir liksom å bomme litt på mål når de i sin mediehåndtering av saken forklarer at "vi gjør det for å beskytte de stakkars kvinnene mot de fæle folka i FrP som vil frata kvinner alle rettigheter". Makan til tøv skal man lete lenge etter.

Det er vanskelig å være uenig i størstedelen av Kvinnekonvensjonen, der det innledningsvis står at alle mennesker er født frie og like hva angår rettigheter og friheter. Det er som musikk i ørene på en liberalist. Og nettopp på grunn av dette, mener jeg kvinner og menn skal ha de samme rettighetene, samme frihetene og samme mulighetene. Samme muligheter betyr for meg også fravær fra positiv forskjellsbehandling, slik som kvotering.

Imidlertid så står det i Konvensjonen at i de land som vedtar midlertdige særtiltak for å fremme faktisk likestilling mellom menn og kvinner, skal dette ikke anses som diskriminering. Så får vi nå se da, om kvotering blir et midlertid tiltak frem til "full likestilling er oppnådd" (hva nå det måtte bety).

For oss liberalister betyr like rettigheter og muligheter, at vi alle, uansett kjønn, forholder oss til samme lover, regler og at vi selvfølgelig har de samme rettene. Da skal vi verken ha rett på mer eller mindre enn menn. Derfor syns jeg faktisk det er barnslig av regjeringen å påstå at det de nå gjør, er for å beskytte kvinner mot FrP. Det de burde gjort er å vise handling i forhold til de kvinner i Norge som blir tvangsgiftet bort, blir slått i hjemmene sine, og sendt hjem til sine land for å bli kjønnslemlestet. At jeg må bli tvunget til å bli medlem av utviklingskomiteen (fordi Arbeiderpartiet nektet å være med å fylle opp sin andel) i min egen kommune (på bekostning av en av de mannlige medlemmene jeg er gruppeleder for), for å oppfylle kravet om 40% representasjon av kjønnet i mindretall, er ikke likestilling. Det er i beste fall et misforstått forsøk på å vise verden rundt hvor flinke vi er på formaliteter.

For interesserte lesere, så kan Kvinnekonvensjonen leses her. Og her kan dere lese hvilke land som har ratifisert konvensjonen. Afghanistan er blant annet et av disse landene, og det finnes også en del andre stater som har ratifisert den, som ikke akkurat kjennetegnes av like rettigheter mellom menn og kvinner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…

No har det rabla - livet i permisjon, del 7

"Eg trur det er på tide at du får litt meir fødekjensle, og litt mindre feriekjensle" sa Trond til meg då han kom att frå jobb i går. Eg satt i stolen. På akkurat same plass eg satt då han reiste.

Altså. Slik seier du berre ikkje. Eg vart djupt fortvila og kasta ein serviett på han. "Trur du eg tykkjer det er så jævla moro å vere gravid?" skreik eg, med augo som Cruella de Vil. "Litt humor må du vel tåle", meinte Trond. 
Eg må berre seie at eg er svært lite mottakeleg for humor, gode råd, andre sine fødehistorier og alt mogleg anna av bullshit ala: "Det er heilt vanleg å gå over tida" eller "Eva gjekk ti dagar over. Ungen hennar vart seks kilo". Faktisk er det i ferd med å rable fullstendig for meg, så folk bør vere svært forsiktige i nærleiken av meg.

Fem dagar sidan termin. Eg trudde eg klarte meg bra. I går forstod eg at eg absolutt ikkje klarer meg bra.

I går kveld skulle eg fortelje Trond ei morosam historie om då eg hadde lagd me…