Gå til hovedinnhold

Trenger jeg å bli beskyttet mot meg selv?

Regjeringen vil beskytte kvinner mot FrP, og det skal de gjøre ved at de omsider skal innlemme kvinnekonvensjonen i norsk lov. Noe de har mast om at de skal gjøre i lang tid, men som de først bestemmer seg for at de endelig skal gjøre på slutten av denne stortingsperioden. Men det blir liksom å bomme litt på mål når de i sin mediehåndtering av saken forklarer at "vi gjør det for å beskytte de stakkars kvinnene mot de fæle folka i FrP som vil frata kvinner alle rettigheter". Makan til tøv skal man lete lenge etter.

Det er vanskelig å være uenig i størstedelen av Kvinnekonvensjonen, der det innledningsvis står at alle mennesker er født frie og like hva angår rettigheter og friheter. Det er som musikk i ørene på en liberalist. Og nettopp på grunn av dette, mener jeg kvinner og menn skal ha de samme rettighetene, samme frihetene og samme mulighetene. Samme muligheter betyr for meg også fravær fra positiv forskjellsbehandling, slik som kvotering.

Imidlertid så står det i Konvensjonen at i de land som vedtar midlertdige særtiltak for å fremme faktisk likestilling mellom menn og kvinner, skal dette ikke anses som diskriminering. Så får vi nå se da, om kvotering blir et midlertid tiltak frem til "full likestilling er oppnådd" (hva nå det måtte bety).

For oss liberalister betyr like rettigheter og muligheter, at vi alle, uansett kjønn, forholder oss til samme lover, regler og at vi selvfølgelig har de samme rettene. Da skal vi verken ha rett på mer eller mindre enn menn. Derfor syns jeg faktisk det er barnslig av regjeringen å påstå at det de nå gjør, er for å beskytte kvinner mot FrP. Det de burde gjort er å vise handling i forhold til de kvinner i Norge som blir tvangsgiftet bort, blir slått i hjemmene sine, og sendt hjem til sine land for å bli kjønnslemlestet. At jeg må bli tvunget til å bli medlem av utviklingskomiteen (fordi Arbeiderpartiet nektet å være med å fylle opp sin andel) i min egen kommune (på bekostning av en av de mannlige medlemmene jeg er gruppeleder for), for å oppfylle kravet om 40% representasjon av kjønnet i mindretall, er ikke likestilling. Det er i beste fall et misforstått forsøk på å vise verden rundt hvor flinke vi er på formaliteter.

For interesserte lesere, så kan Kvinnekonvensjonen leses her. Og her kan dere lese hvilke land som har ratifisert konvensjonen. Afghanistan er blant annet et av disse landene, og det finnes også en del andre stater som har ratifisert den, som ikke akkurat kjennetegnes av like rettigheter mellom menn og kvinner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein