Gå til hovedinnhold

Ulv, Ulv!

Nok en gang skal vi diskutere ulv på landsmøtet vårt. Dette temaet, i tillegg til bom, er det som alltid skaper høyest temperatur på våre landsmøter. Ingen debatt vekker sterkere følelser (kanskje med unntak av diskusjoner om monarkiets fremtid), enn en real debatt om ulv, og en debatt der det brukes mindre rasjonelle argumenter skal du lete lenge etter. I år er det altså på nytt Vestfold som skal kjempe for at ulv skal inn på listen over artene vi ønsker å opprettholde en bestand av. Jeg må ærlig talt si at jeg ikke helt klarer å engasjere meg så veldig, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor bjørn skal stå på listen, og ikke ulv. Javisst vet jeg at ulven i Norge kanskje er mindre verdt rent genetisk sett (fordi de er russiske innvandrere som er innavl og som egentlig ikke kan brukes til mye), og at vi egentlig ikke trenger å bevare den. Jeg vet også at jeg er vegetarianer og pelsmotstander, så slik sett burde jeg kanskje syns vi burde ha masse ulv i Norge.

Jeg blir egentlig fryktelig provosert. For de menneskene som skal ha opp denne diskusjonen er folk som elsker en skikkelig sentrum-perifiri-konflikt, der de på bygda kan gjøre narr av de i byene, mens de i byene gjør narr av de bekymra folka på bygda som er veldig glad i sauen sin.

Jeg kommer til å stemme mot ulv. Ikke fordi jeg nødvendigvis ikke syns vi skal ha en viss bestand av ulv, men fordi jeg syns de byfolka i denne diskusjonen oppfører seg så barnslig - ute av stand til å forstå de utfordringene bøndene på bygda sliter med. Jeg tror også de ville ha reagert litt annerledes om de hvert år hadde opplevd at store deler av saueflokken var blitt revel i hjel av rovdyr. Inntil videre er jeg for lokal forvaltning av rovdyrpolitikken, og om det er ulv eller bjørn man går inn for å jakte på (på grunn av husdyrskader selvfølgelig), spiller mindre rolle for meg.

Kommentarer

  1. EU-debatt har ikke så mye med ulv å gjøre, men siden mange roper ulv når man skal snakke om Norges forhold til EU, så kan det likevel ha en parallell.

    Jeg vil utfordre deg til å være med i Europabloggens bloggdugnad - vi ønsker å samle inn de beste argumentene for og mot et norsk EU-medlemskap, og ønsker gjerne at du bidrar. Du kan lese mer her:
    http://www.europabloggen.no/bloggdugnad-for-a-samle-inn-de-beste-ja-og-nei-argumentene/

    SvarSlett
  2. Skal se hva jeg får gjort. Selv om jeg skal innrømme at EU-debatten er en debatt jeg ikke er veldig engasjert i, og jeg har kanskje ikke de beste argumentene jeg - selv om jeg har motstander. Men skal i hvert fall ta en titt på bloggen og se hva jeg får gjort!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…