Gå til hovedinnhold

Vel overstått landsmøte

Og jeg er så glad så glad for at vi ikke vedtok noen resolusjon som forbyr verken hijab i skolen eller andre religiøse symboler. Argumentasjonen har jeg tatt tidligere her, så jeg skal ikke gjenta det. Men det var veldig fornuftig å ikke gjøre et slikt vedtak nå. Så kan vi heller være enige om at det er mye å gripe fatt i for å løse integreringsutfordringene i Norge.

Aktiv dødshjelp har blitt den store saken i mediene etter landsmøtet. Jeg trodde faktisk ikke at det skulle ta så mye av, og bli så mye debatt. Men så fantastisk kult det er at vi tør å gå foran i denne saken. Og dette viser at vi ikke er noen populister, men at vi tør ta tøffe standpunkt som vi vet koster. Men som er så riktige, så riktige.

Dere kan lese om hva jeg har sagt om denne saken hos Gudbrandsdølen Dagningen og NRK.

Nå er jeg trøtt og sulten, og skal spise og slappe av. Jeg får heller oppsummere helgen i morgen! :)

Kommentarer

 1. Hei

  Vil gratulere med overstått landsmøte. Som økonom, kapitalist og forkjemper av markedsøkonomi likte jeg definitivt Christian Tybring-Gjedde sin tale. Velformulert og gjennomtenkt. Har brukt tid til å se videoer på youtube og det var mange dyktige talere. Medieomtalen i etterkant har ikke uventet vært blåst for saklighet, og VG valgte for eksempel rapportere om kjærestene til enkelte FRP politikere som hovedoppslag i går i stedet for politiske vedtak. I motsetning til hva som skjer når AP hadde landsmøte blir politikere fra andre partier hentet inn og intervjuet for å kommentere landsmøtet i sin helhet. Det gir et unbiased og negativt syn på møtet i sin helhet i etterkant. For de som er oppegående nok til å lese mellom linjene, tenke litt selv og oppsøke informasjon ble jeg derimot positivt overrasket. Får håpe dere har en god mediastrategi til valget, det vil dere trenge. Jeg vet forsåvidt at dere har noen av de beste kommunikasjonsrådgiverene.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med å være blant norges 20 beste blogger! Riktignok uhøytidelig kåring, men allikevel! :-)

  http://sveintoremarthinsen.blogspot.com/2009/05/og-de-nominerte-er.html

  SvarSlett
 3. Takk for det! Jeg er enig i at det er svært mange kunnskapsrike og dyktige mennesker i partiet vårt, selv om jeg vet lite om nivået i andre partier og på deres landsmøter.

  Må si meg enig i din skryt av Christian Tybring-Gjedde. Jeg også vurderer i blant å lage fanklubb for den mannen. Han har helt riktig innfallsvinkel i forhold til økonomisk politikk, og dette kan han (og han har svært gode meninger på dette området).

  Tja..jeg vet ikke om bloggen min er blant landets tjue beste, men jeg blir veldig glad om folk stemmer på bloggen min (slik at jeg i hvert fall ikke havner på jumboplass). Og selvfølgelig kult å bli nominert som forholdsvis ny politisk blogger!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein