Gå til hovedinnhold

Vi vant aktiv dødshjelp!

Og det er jeg veldig glad for. Jeg syns det er flott at vi kan være "tør der andre tier" i denne saken. Det vitner om ryggrad. Her kan dere lese saken: Frp inn for aktiv dødshjelp. KrF reagerer selvfølgelig med avsky.

Jeg syns det er synd vi tapte noen andre saker (som jeg har omtalt tidligere og som jeg også holdt mitt innlegg om), men sånn er livet.

FrP gikk heldigvis også inn for å fjerne setningen om at "Grunnopplæringen skal være 12 år". Og det er jeg også veldig glad for. Fokus skal være innholdet i skolen, og ikke antall år i skolen.

Kommentarer

 1. 1 av 5 som får aktiv dødshjelp i Nederland har ikke bedt om det. Blir veldig lett å flytte grensene stadig lengre. Dessuten gir man et enormt ansvar over på de som blir bedt om å utføre en slik handling.

  (Besøk gjerne min blogg og les hvorfor jeg mener dere har gjort et dumt vedtak.)

  SvarSlett
 2. Ethvert klart og bevisst menneske burde ha frihet til å bestemme når han/hun vil avslutte sitt eget liv. Har man bare mere smerter å se frem i mot, ja da må dette være en soleklar rett.
  Jeg forsvarer dog ikke selvmord siden dettesom oftest frembringes av psykiske problemer, eller det å miste itt livsverk eller sosial posisjon. Dette er en feg vei ut av problemene og livet....

  SvarSlett
 3. Full honnør til dere i FrU for å ha kjempa gjennom dette vedtaket!

  Jeg ser Sondre har lagt inn kommentar til deg over. Sammen med Filip Rygg sprer Sondre desverre den løgnene at barn i Nederland for hjelp til å dø pga. psykiske vansker.

  Viktig at dere nå er rustet til å møte den type løgner som jeg dessverre tror kommer til å florere.

  Ellers blir det interessant å se hvordan Ap og SV vil møte dette vedtaket. Tror endel der ikke vil trives med å skulle være reaksjonære motstandere av aktiv dødshjelp.

  SvarSlett
 4. Gratulerer, hilsen medlem av Bergen FrP! :)

  SvarSlett
 5. Et godt valg. En person skal ikke måtte lide seg gjennom cancer pancres f.eks. Ett hvert menneske skal ha lov til å bestemme over sitt eget liv.
  Det er legene som dette blir hardest for, og en kan ikke tvinge en lege til å utføre dette.
  Men godt dette ble vedtatt, måtte det også gå gjennom på tinget

  SvarSlett
 6. Liberalister ødelegger for FrP igjen, vi trenger et nytt Bolkesjø.

  SvarSlett
 7. Til anonym som er for aktiv dødshjelp men imot selvmord.
  Det er tydelig at du ikkje har tenkt noko gjennom utspelet ditt, det ser ein både på innhaldet og på rettskrivinga! Du framstår som direkte uvitande! Og dersom ein har så store smerter at ein er kvalifisert til aktiv dødshjelp, korleis kan ein då seie at personen er klar og bevisst og ikkje påverka av smertene?
  Syns det er låvmål at du sitter å kaller selvmord en feig utvei! Anten har du aldri opplevd sjølvmord i nær omkrets, eller så har du opplevd det nært og er sint på vedkommande, for ein person med perspektiv ville ikkje kalt det feigt å velje å avslutte sitt eiget liv. Kva om ein person som har lidd av psykiske lidingar får uhelbredelig kreft med store smerter? Skal vi nekte denne personen hjelp fordi han er psykisk sjuk og eigentleg feig?
  Skjerp deg! Hold deg til saken og ikkje dra inn andre ting.
  Personleg tykkjer eg at aktiv dødshjelp vil skade menneskeverdet!

  SvarSlett
 8. Kjære Steinar!
  Kven skal utføre barmhjertighetsmordet dersom legene ikkje ønskjer det?

  SvarSlett
 9. Jeg har jobbet i helsevesenet i flere år og jeg tipper pipen fra dere skeptikere hadde fått en ganske annen lyd om dere hadde sittet på dødsleiet til noen som ikke gikk helt stille og rolig over til "den andre siden".
  Selv om jeg er fristet til å fortelle om noen graverende tilfeller i et forsøk på å overbevise skeptikerne, skal jeg la det være. Det er ikke alt som tåler dagens lys, men man kan jo si at dødshjelp hadde spart mange for mye unødvendige lidelser.

  Man kan jo selvfølgelig også si at vi har kommet langt med dagens sederende og smertelindrende medisiner - men hvor er menneskeverdet i det - å ruse ned personen den siste delen av hans/hennes liv?

  Nei, jeg vet iallefall at jeg gjerne skulle ville ha valget til å kunne ta mitt eget liv på en mest mulig skånsom måte, om jeg skulle bli uhelbredelig dødssyk.
  Passiv dødshjelp er klart å foretrekke, men for de som ikke kan gjennomføre dette av praktiske årsaker bør aktiv hjelp være et alternativ.
  Legeforeningen er negative fordi de ikke anser dette som legens ansvar. Det kan jo også diskuteres og jeg forstår prinsippet godt. Blir aktiv dødshjelp noen gang en realitet i Norge bør det i det minste være opp til hver enkelt lege å leve etter sin egen filosofi - altså, det må ikke være en plikt for dem å gjennomføre, men et valg.

  SvarSlett
 10. "Blir aktiv dødshjelp noen gang en realitet i Norge bør det i det minste være opp til hver enkelt lege å leve etter sin egen filosofi - altså, det må ikke være en plikt for dem å gjennomføre, men et valg."

  Hvor jævla kjerring går det an å bli?

  Nå er det ikke værre enn at ressurssterke personer ondner selv, hva samfunnet ikke kan gi, så min far med malign melanoma, har fått både pilleglass og hagle skulle det bli for smertefult om noen måneder.

  Når det gjelder hans far, sluttet han å spise når han måtte begynne med bleier, en avgjørelse jeg mener det står respekt av.

  SvarSlett
 11. "Hvor jævla kjerring går det an å bli?"

  Du kan umulig plikte en lege til å sette en sprøyte eller mikse en cocktail av gift og gi en pasient. På bakgrunn av tro, eller livsfilosofi, ville ikke alle leger taklet den psykiske påkjenningen det er å aktivt avslutte et liv. Man skal ikke bare ta hensyn til pasienten oppi alt dette. Legen skal tross alt leve videre med sine valg.

  At "ressurs-sterke" personer kan avslutte livet sitt på mange andre måter er ikke noe nytt. Men så skal du også huske på at det fins de som er lenket til sengen på et sykehus, hvor de ufrivillig får sondemat og holdes "kunstig" i live. Ofte er det slik at de som kanskje trenger hjelpen mest, er de mest hjelpesløse.

  SvarSlett
 12. Grete Fristad Brendhagen25. mai 2009 kl. 14:52

  Nei, jeg synes ikke at FrP VANT dette. Dette er bare trist

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein