Gå til hovedinnhold

Endelig på twitter og jeg trenger virkelig starthjelp!

Jeg har fått noen oppfordringer av både lesere og kollegaer at jeg må komme meg på twitter. Jeg har, for å være helt ærlig, ikke helt skjønt greia. Jeg skjønner ikke hva det er, hva det brukes til og ikke helt poenget. Men jeg har skjønt at mange journalister bruker det, og at noen under landsmøtet til FrP, mens jeg var på talerstolen, på twitter hadde skrevet: "Hun sier mø. Betyr det at moren hennes er en ku". Om meg altså. Og ja, jeg sier mø (og det betyr vi). Hahaha. Le litt av det.

Men så var det dette twitter-greiene. Hva gjør jeg nå? Jeg er altså registrert, men skal jeg liksom finne venner her, som jeg gjør på facebook? Og i forbindelse med Landsmøtet så jeg at alle meldinger ble listet opp under #Frplm. Er dette en slags kode jeg må knekke for at folk skal lese hva jeg skriver? Hvor kan folk lese hva jeg skriver? Kan noen hjelpe meg med en oppskrift på hvordan dette funker. Og ja, lag oppskriften slik at til og med bygdetullinger skjønner det. Og hovedspørsmålet er vel kanskje egentlig; hvordan kan dette hjelpe meg i valgkampen?

Jeg er forøvrig i ferd med å komme meg når det gjelder teknologiens muligheter. Jeg tror jeg har fått noen flere lesere på bloggen min, og av en eller annen merkelig grunn så har noen, på sin egen blogg, nominert meg som en av Norges 20 beste politiske blogger. Ikke det at jeg tror jeg har Norges beste politiske blogg (jeg tror jeg er kvotert inn som FrPer), men jeg vil ikke ha jumboplass heller, så er dere snille mot meg, så går dere inn og stemmer på bloggen min på avstemningen på Svein Tore Marthinsen sin blogg (for meningsmålingsinteresserte, så kan forøvrig også bloggen hans ha interesse utover å stemme på meg).

Kommentarer

 1. Se denne linken for en enkelt forklaring på hva Twitter er og hvorfan det brukes: http://idaaalen.wordpress.com/2009/04/06/twitter-er-som-et-middagsselskap/

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Den var høyst behjelpelig, men jeg har fortsatt ikke skjønt hvorfor folk skriver #frplm i meldingene sine (og hvordan alle de meldingene som skriver noe om det, kommer opp i relaterte artikler på for eksempel dagbladet.no), og hva det firkanttegnet brukes til..

  SvarSlett
 3. På Twitter kan du tagge tweetsa dine med f.eks. #frplm, #AirFrance, #politikk og lignende slik at folk kan søke i twitter etter tweets som omhandler noe de er generelt interessert i, eller aktuelle hendelser som folk twitrer om. Det er veldig likt stikkordene man setter opp i blogginnleggene sine. På twitter.com finner du oversikt over de mest populære taggene og kan søke etter det du ser etter.

  SvarSlett
 4. Spesielt hvis du bruker et program til twitter - sånn som Seesmic Desktop eller Tweetdeck - er disse taggene greie å ha. Der kan du ha flere kolonner som en søker på forskjellige ting. Jeg har bl.a. en kolonne som oppdateres fortløpende med at som er markert med #politikk og #valg09. En kan selvfølgelig søke opp alle ord, også de som ikke er markert med #, men bruker en hastag (#) lages det en link til twitter sin søkeside.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…