Gå til hovedinnhold

Første rapport fra ValgCamp

Har hatt litt problemer med å komme meg på nett, men nå har jeg endelig fått mulighet til å oppdatere blogg igjen.

Her er alt fantastisk. Strålende vær, mange hyggelige mennesker og veldig lærerikt! Jeg deltar ikke på kandidatskoleringen, siden jeg heller må bidra til skoledebattantskolering i FpU slik at vi vinner skolevalgene til høsten. Veldig mange flinke mennesker. Vi har nivådifferensiert tale- og debattreningen, og jeg leder gruppen som er på nest-høyeste nivå, og forsøker å gi de konstruktive tilbakemeldinger. I går hadde vi spontantrening der deltakerne skal snakke i maks ett minutt om et tema jeg bestemmer for dem. Ingen tid til å tenke før de må snakke. Det kan kanskje høres lett ut, men er faktisk ganske vanskelig. Jeg er imponert over nivået på deltakerne. Alle klarte denne utfordringen uten de store anstrengelsene. I dag blir det mer debattrening og noe vi kaller "alle mot FrP". En deltaker skal være FrP, og to andre skal gjøre sitt beste i å "ta FrP". God trening både i forhold til å tenke ut argumenter mot vår politikk, og å svare på angrep mot oss (og det blir mange av de).

Jeg var gjennom tv-intervju (eller grilling) i går med Per Jarle Hellevik. Jeg ble grillet om aktiv dødshjelp, og dette er heldigvis et tema jeg kan ganske godt etter hvert. Hovedtilbakemeldingen var at vi som ungdomspolitikere er for gode, for drillet i forhold til å argumentere. Så drillet at vi fremstår som følelsesløse (og det er ikke bra i forhold til et slikt tema). Så mindre detaljkunnskap, konsentrer deg om færre argumentasjonspoenger og forsøk å fremstå litt mer ydmyk, var vel hovedrådene jeg fikk. Og fy så grusomt det er å måtte se seg selv på tv sammen med andre, og få det stoppet underveis for å få råd om hva som kan bli bedre. Huff!

Nå har vi foredrag om justispolitikk med Jan Arild Ellingsen. I kveld blir det bluesaften i hele Bø. Det blir nok interessant.

Ingen skandaler ennå. Og vi får håpe vi unngår skandaler de neste dagene også. Talen til Siv i går var knallgod, og i morgen skal hun snakke mer. Den store saken i media er tydeligvis blitt at vi har lovd å sette Mullah Krekar i forvaring. Ryktene sier vi er 1500 deltakere her nede nå...men jeg vet ikke om det stemmer. Det finner vi nok uansett ut i morgen når det er stormøte. :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

No har det rabla - livet i permisjon, del 7

"Eg trur det er på tide at du får litt meir fødekjensle, og litt mindre feriekjensle" sa Trond til meg då han kom att frå jobb i går. Eg satt i stolen. På akkurat same plass eg satt då han reiste.

Altså. Slik seier du berre ikkje. Eg vart djupt fortvila og kasta ein serviett på han. "Trur du eg tykkjer det er så jævla moro å vere gravid?" skreik eg, med augo som Cruella de Vil. "Litt humor må du vel tåle", meinte Trond. 
Eg må berre seie at eg er svært lite mottakeleg for humor, gode råd, andre sine fødehistorier og alt mogleg anna av bullshit ala: "Det er heilt vanleg å gå over tida" eller "Eva gjekk ti dagar over. Ungen hennar vart seks kilo". Faktisk er det i ferd med å rable fullstendig for meg, så folk bør vere svært forsiktige i nærleiken av meg.

Fem dagar sidan termin. Eg trudde eg klarte meg bra. I går forstod eg at eg absolutt ikkje klarer meg bra.

I går kveld skulle eg fortelje Trond ei morosam historie om då eg hadde lagd me…

Mammakroppen og meg

Det er ganske menneskeleg å ha lyst på det ein ikkje kan få. Til dømes cava i graviditet eller ein skikkeleg fest når bebien er ein månad gamal og du er lenka til han. Eller kanskje sydentur når kjærasten nektar plent å bli med. Og i mitt tilfelle akkurat no; ein joggetur.

Altså; eg har aldri likt spesielt godt å jogge. Men eg gjorde det ein periode i livet mitt fordi eg oppdaga eg fekk overskot av det og fordi det gjorde godt for kroppen min.

Meg for tre år og 10 kilo sidan. Dette var sommaren eg traff Trond og han forelska seg i meg. Eg skal tilbake dit. Innan eitt år. 

Etter fødsel får ein ikkje lov til å jogge (ikkje anbefalt før etter tre månader). Altså får eg automatisk lyst til å jogge. No har eg allereie begynt å dagdrømme om deltaking i sentrumsløp og fjellmaraton til neste år. Og eg skal springe fort! Raskare enn eg nokon gong har gjort. Sjølvsagt! (og jada; eg drømmer også om kor godt det skal bli med cava etter løpet)

Men det er berre å innrømme det; eg er ein pudding. Ein…