Gå til hovedinnhold

Første rapport fra ValgCamp

Har hatt litt problemer med å komme meg på nett, men nå har jeg endelig fått mulighet til å oppdatere blogg igjen.

Her er alt fantastisk. Strålende vær, mange hyggelige mennesker og veldig lærerikt! Jeg deltar ikke på kandidatskoleringen, siden jeg heller må bidra til skoledebattantskolering i FpU slik at vi vinner skolevalgene til høsten. Veldig mange flinke mennesker. Vi har nivådifferensiert tale- og debattreningen, og jeg leder gruppen som er på nest-høyeste nivå, og forsøker å gi de konstruktive tilbakemeldinger. I går hadde vi spontantrening der deltakerne skal snakke i maks ett minutt om et tema jeg bestemmer for dem. Ingen tid til å tenke før de må snakke. Det kan kanskje høres lett ut, men er faktisk ganske vanskelig. Jeg er imponert over nivået på deltakerne. Alle klarte denne utfordringen uten de store anstrengelsene. I dag blir det mer debattrening og noe vi kaller "alle mot FrP". En deltaker skal være FrP, og to andre skal gjøre sitt beste i å "ta FrP". God trening både i forhold til å tenke ut argumenter mot vår politikk, og å svare på angrep mot oss (og det blir mange av de).

Jeg var gjennom tv-intervju (eller grilling) i går med Per Jarle Hellevik. Jeg ble grillet om aktiv dødshjelp, og dette er heldigvis et tema jeg kan ganske godt etter hvert. Hovedtilbakemeldingen var at vi som ungdomspolitikere er for gode, for drillet i forhold til å argumentere. Så drillet at vi fremstår som følelsesløse (og det er ikke bra i forhold til et slikt tema). Så mindre detaljkunnskap, konsentrer deg om færre argumentasjonspoenger og forsøk å fremstå litt mer ydmyk, var vel hovedrådene jeg fikk. Og fy så grusomt det er å måtte se seg selv på tv sammen med andre, og få det stoppet underveis for å få råd om hva som kan bli bedre. Huff!

Nå har vi foredrag om justispolitikk med Jan Arild Ellingsen. I kveld blir det bluesaften i hele Bø. Det blir nok interessant.

Ingen skandaler ennå. Og vi får håpe vi unngår skandaler de neste dagene også. Talen til Siv i går var knallgod, og i morgen skal hun snakke mer. Den store saken i media er tydeligvis blitt at vi har lovd å sette Mullah Krekar i forvaring. Ryktene sier vi er 1500 deltakere her nede nå...men jeg vet ikke om det stemmer. Det finner vi nok uansett ut i morgen når det er stormøte. :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…