Gå til hovedinnhold

Inne på tinget!

Den nyeste meningsmålingen i Oppland viser at jeg er inne på tinget. Det er selvfølgelig kult, men jeg blir bare skremt av slike meningsmålinger. For det viser at det er opp til meg, og opp til hele partiet, at jeg skal klare dette. Alle forutsetningene er til stede, men det skal mye til for å klare det, og det forutsetter at jeg gjør en god jobb de neste månedene. Jeg skal i hvert fall ikke ta noe for gitt før valgnatta 14.september. Jeg har trua på at dette skal gå, men det kommer til å bli et hardkjør uten like.

Og jeg må få si at fremstillingen om at jeg tar stortingsplassen fra Olemic (Thommesen, stortingsrepresentant for Høire i Oppland), blir tøvete. Høyre hadde utjevningsmandatet sist, og jeg får ikke noe utjevningsmandat. Plassen vår blir eventuelt derfor tatt fra Arbeiderpartiet, siden det er de jeg først og fremst konkurrerer med om fast mandat. Høire konkurrerer med de andre småpartiene om utjevningsmandatet.

Kommentarer

 1. I forbindelse med landsmøtet, gjorde jeg noen beregninger for Frp-eres muligheter i samtlige fylker for tidsskriftet Minerva. http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=6153&id=2005200908511428335&magasin=ja&t=Fremskrittspartiet-mot-tidenes-valg.
  Beregningene er basert på gjennomsnittet av de siste ti meningsmålingene og valghistorikk i de ulike fylkene.

  For Opplands vedkommende kan Frp vente en oppslutning rundt fem prosentpoeng under sitt nasjonale nivå. Med dagens snittnivå på 26 (http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=6153&id=020620090819006780&magasin=ja&t=SV-og-Sp-sliter), så betyr det at dere antagelig ligger på 21 prosent i Oppland(jeg tror altså at Frp-nivået i GD er målt litt for høyt). 21 prosent holder også til mandat. Slik det ser ut nå, så tåler du et Frp-fall på rundt 2 prosentpoeng - litt avhengig av andre partiers oppslutning.

  Jeg ville dog være noe forsiktig med å avskrive Thommmessen i kampen om det siste, faste mandatet i Oppland. Han trenger "bare" et løft på ca 1,5 prosentpoeng før han er der.

  Ellers vil oppfordre de som eventuelt synes at Blåfjelldal blogger bra, om å vurdere å gi henne sin stemme i den meget uhøytidelige kåringen av Norges beste politiske blogger som foregår på min blogg:
  http://sveintoremarthinsen.blogspot.com/

  Og til slutt: Hvor i all verden blir andre Frp-ere av i bloggverdenen? Gir Frp bortimot blaffen i nettet?

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig i at man ikke kan avskrive Høyre i kampen om et fast mandat, men jeg mener også det er feil å si at FrP tar et mandat fra Høyre når vi ligger inne med to (siden Høyre tross alt hadde utjevningsmandatet sist gang). Slik jeg ser det skal det imidlertid mye til at Høyre ikke får mandat i Oppland, siden jeg tror de uansett ligger best an i kampen om utjevningsmandat (om de ikke får fast mandat). Men jeg er ingen valganalytiker, og ikke skjønner jeg mye av hvordan de beregner utjevningsmandater heller. Så dette blir vel mest synsing fra min side. :)

  Forsøker imidlertid å følge med på dine analyser, men som kandidat er man nødt til å fokusere mest på politikk (selv om vi også blir oppmuntret av gode målinger). Leste også kronikken din i VG i dag, som jeg mener setter søkelys på sider ved vårt valgsystem som ikke er så bra.

  Når det gjelder FrPere og blogging, så vet jeg det etter hvert er blitt flere FpUere rundt omkring som blogger, samt noen Frpere. Men de mest fremtredende politikerne er vi dog ikke. Gruppeleder i Trondheim FrP, og sentralstyremedlem i FrP, Kristian Dahlberg Hauge er en av de som blogger, og som oppdaterer ofte.Jeg syns han har en god blogg som er verdt å lese. http://dahlberghauge.blogspot.com/

  Men meget mulig vi FrPere ikke har klart å knekke kodene for å få til en blogg som blir lest av mange!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…