Gå til hovedinnhold

Kalenderen begynner å fylles opp..

Å være stortingskandidat er nok ingen dans på roser begynner jeg å merke. Vel, så stod jeg riktignok på stortingslista også for fire år siden, men da et hakk lengre ned. Forskjellen merker man veldig. Trykkforskjellen fra å inneha en plass som i beste fall er 1.varaplass til nå å stå på kampplass, som for øyeblikket også er stortingsplass, er enorm. Tidligere var det verste i løpet av en valgkamp de to ukene med skoledebatter, og så var det ikke så ille det andre. Nå begynner faktisk kalenderen i august å fylles opp med debatter, møter og annet jeg må på.

En annen forskjell er at jeg nå er i tidkrevende jobb. For fire år siden var jeg student. Nå er jeg gruppeleder og formannskapsmedlem, for fire år siden var jeg fylkespolitiker. Nå er jeg også 1.nestformann i FpU. Og så skal jeg i tillegg få tid til å være kandidat. Jeg har en følelse av at ting blir tøffere enn jeg har trodd. I dag måtte jeg droppe 4.juli-feiringen hos den amerikanske ambassaden fordi jeg hadde en bunke med arbeid på jobb som har samlet seg opp etter to fraværsdager, der jeg har vært ute i feltet i Oppland. Det smertet mitt hjerte!

I tillegg er jeg offensiv og lager avtaler med folk selv, noe som gjør at måneden når de fleste andre spiser jordbær og drikker cava, nemlig juli, snart er fylt opp med avtaler og turer rundt omkring i fylket mitt. Men dette blir gøy, og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang.

I morgen er det siste dag på jobb før sommeren, så skal jeg møte Nrk P1 før jeg så reiser tilbake til Valdres. Ringebudager, snakke med folk og appell på lørdag. En hviledag på søndag. Vegkonferanse med NHO på mandag. Og på mandagskveld bærer det nedover til Bø i Telemark for ValgCamp. Etter en uke der, så er jeg på plass i Oppland for alvor, og blir der frem til 14.september. :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…