Gå til hovedinnhold

Kunnskapsoppdatering behøves!

Som politiker må man være forberedt på å ha kunnskap om alle våre politikkområder. Og vi forventes å ha en mening om absolutt alt. Du aner ikke hvor mange ganger jeg har hatt lyst til å svare til journalister og andre som spør meg om ting: "Vet du..det gir jeg blaffen i!" eller "Du..det kunne jeg ikke brydd meg mindre om" eller "Jeg har ikke peiling". Og det er ikke alt vi får spørsmål om som vi kan like godt, eller som vi har gode svar på, og det å håndtere media blir etter hvert en kunst i seg selv.

Jeg har alltid vært litt mot sånne medieskoleringsopplegg fordi jeg mener det blir litt kunstig å trene seg opp til å svare på en sånn eller sånn måte, og mener det fører til at alle politikere blir for like. Men gudene skal vite at det trengs trening for å klare å håndtere dette.

I dag møtte jeg en journalist fra Politisk kvarter på NrK p1. De skal i sommer presentere kampkandidater hver dag. Jeg hadde sett for meg en koselig sommerprat om hvorfor jeg engasjerte meg politisk, og litt om andre hyggelige ting. Det begynte jo ganske hyggelig med favorittlåt, når jeg vasket kjøkkengolvet sist (som var et av de vanskeligste spørsmålene jeg fikk) og hvilke film jeg sist så. Verre ble det da jeg ble grillet på asylpolitikk i det som føltes som en time. Jeg tror alle forventer at vi i FrP har kjempemye meninger om dette, kan det kjempegodt og ikke vil prate om annet. Jeg er visst blitt sektorpolitiker etter hvert, og kan tydeligvis altfor lite om dette feltet. Ikke har det vært det som har engasjert meg mest politisk heller. Jeg tror ikke jeg dumma meg ut, men jeg får vel ikke akkurat hederspris for bra profilering av politikken vår heller. Men det minnet meg på at jeg må lese meg opp på dette feltet, og det skal jeg gjøre allerede i helgen! Det er det fine med å møte media - det får deg til å bli kjent med svakhetene sine.

Men det er skummelt. Man kan få spørsmål om alt fra himmel og jord i slike intervju. Og det er så flaut hvis man ikke kan svare. I hvert fall på egen politikk forventes det at man skal kunne alt som stortingskandidat. Jeg må vel derfor sette i gang å pugge programmet og våre alternative statsbudsjetter slik at jeg vet nøyaktig på kronen hvor mye FrP kutter på landbruk, og hvor mye vi plusser på til helse. Ikke akkurat slikt man blir smart av og får utvidet sine mentale perspektiver av, men som kandidat er det kunnskap man må ha.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…