Gå til hovedinnhold

50% enig med Senterpartiet er det som skremmer meg mest!

Jeg forsøker nå å gjøre noe fornuftig i Oslo mens jeg venter på buss til Valdres, og da går tiden med til å teste ut VG-netts partitest. Slike tester kan være interessante, men jeg har vært skeptisk helt siden jeg for noen år siden tok en test for Tromsø by, og fikk beskjed om at jeg burde stemme Kystpartiet. Poenget er at de testene ikke alltid får frem hva som er viktigst for deg som person, og de vekter heller ikke de ulike sakene. Jeg er for eksempel opptatt av høyere utdanning, men det er det ingen spørsmål i VGs test som bryr seg noe om.

Jeg forsøkte også å svare ærlig, og ikke etter partiprogram (hadde jeg svart etter partiprogram ville jeg fått en score på 100% sikkert), noe som kan være en utfordring etter å ha vært med så lenge i ett parti for man blir så drillet i retorikk at man i blant kan stille seg spørsmål: Er dette MIN mening, eller er det partiets mening?

Jeg ble i hvert fall 66,8% enig med FrP, 63,7% enig med Høire, 50,3%(!!!) enig med Senterpartiet (skrekk og gru), 46,9% enig med KrF, 39,1% enig med Venstre, 38,5% enig med AP og 32,4% enig med SV. I følge denne testen bør jeg altså revurdere Venstre som mitt andrevalg som politisk parti. Og at KrF skulle komme så høyt, hadde jeg aldri trodd. Gudene vet hva som slår ut.

Men folkens; ta slike tester med en kilo salt. De gjenspeiler sjelden hva som er viktigst for deg, så gjør heller ting på den gode gamledagse måten om du er usikker; les partiprogram og stol på magefølelsen! :)

Kommentarer

 1. 67% enig med ditt eget parti var jo egentlig ganske lavt.

  Jeg ble 68% enig med Krf, og likevel føler jeg de ligger så langt unna meg i viktige saker at jeg ikke har noe lyst til å stemme på dem. Problemet er jo at det heller ikke er noen andre partiet jeg føler for å stemme.

  Ble 57% enig med både Frp og Venstre, mens Høyre var det partiet jeg lå lengst unna (40%).

  SvarSlett
 2. Hei,

  hvilket resultat får du når du prøver denne testen som er mer overordnet og ideologisk:
  http://www.fibon.com/2009/06/valgkalkulator.html

  SvarSlett
 3. Tja..mulig det er lavt, men kommer en del høyere på de andre testene jeg har forsøkt. Og testen til VG brukte i tillegg en del kontroverisielle saker, der det også er uenighet i mitt eget parti (i hvert fall mellom ungdomsparti og moderparti). Jeg tror kanskje alle de sakene hvor jeg er bittelitt uenig i eget partis standpunkter kom opp i denne testen. Uansett mener jeg at det er sunnere å være 70% enig fremfor 100% enig. :)

  Anonym: FrP kom ut som beste parti også på testen du sendte link til, med 58. Så tror jeg Høyre fulgte like bak.

  SvarSlett
 4. Denne testen var teit, ble mest enig med Høyre et parti jeg aldri har stemt på. Derimot vil jeg stemme Venstre og jeg kjenner deres program godt, men det ble ikke "registrert av denne testen.

  SvarSlett
 5. Det at jeg var 24,6% enig med Frp skremmer meg mest! Et idiotpaarti fullt av godtroende politiske analfabeter, trygdede og ikke minst en drøss med snyltere.

  At jeg var 71,4% enig med SP, og 69,5% enig med AP bekrefter at jeg har litt mer mellom ørene mine enn hva du kan vise til.

  SvarSlett
 6. Kristian, det var stygt sagt. Det er ikke slik at alle andre er dumme selv om de mener noe annet enn deg selv. At Maren har politisk talent må enhver se om man hører til den ene eller den andre fløyen.

  Tror heller ikke at du har dekning for at FrP "Et idiotpaarti fullt av godtroende politiske analfabeter, trygdede og ikke minst en drøss med snyltere."

  Det er vel en del snyltere i andre partier også? Er vel først og fremst under dagens regjering det er rom for snyltere? Har du vondt i tå kan du ta en tredagers, har du så vondt at du må sykemeldes så senes regninga til arbeidsgiveren? Er vel noe som skurrer her? Så tenk deg om før du kommer med beskrivelser av personer du trolig ikke har møtt og ha et godt valg.

  SvarSlett
 7. Når skal folk innse at sånne tester rett og slett er latterlig i norsk politikk.. Norsk politikk har på de fleste kjernesaker særdeles kort avstand i midler, mål og meninger fra det ene ytterpunktet til det andre..men fortsatt så fremstår valgkampen som om borgerlig og sosialistiske partier er to totalt motsatte motpoler.. Er ikke lenge siden SV og AP fremstod som veldig forskjellige også...og hadde det ikke vært for frykten for å miste makta så hadde de vært som hund og katt i denne valgkampen også. Men man slo seg sammen etter sist valg og valgløfter forsvant ut av vinduene på Soria Moria som dugg for solen. Jeg husker fortsatt veldig godt at K Halvorsen lovte å gå på barnehagepris-saken..men når hun fikk smaken av makt...forsvant det løftet med så mange flere.. Min stemme i år vil gå til et parti som jeg langt ifra er enig i alle saker med..men som er et parti som tør å ta tak i saker som sosialistene enten har et blåøyd syn på eller nå som rødgrønn regjering har feid under teppet i 4 år. Jeg har sett Oslo i løpet av min levetid (35år) bli et høl pga naiv integrerings, kriminal, asyl og innvandringspolitikk. Jeg har jobbet i politiet i Oslo en årrekke og vet vi bruker anslagsvis minst 75% av ressursene relatert til grov kriminalitet opp mot ikke vestlige innvandrere.. Dersom man ikke tar skikkelig tak i dette så klarer man ikke å snu det noengang..om det ikke allerede er for sent.. Derfor får Frp min stemme, og bør etter mitt syn få sjansen til å vise hva de kan få til...så til Frp..ikke lov noe dere ikke kan holde...og behandle stemmene deres med respekt..

  SvarSlett
 8. Blogget om det samme for et par dager siden. Les min kommentar der:)

  SvarSlett
 9. Jeg syntes det var helt greit å være 51,9% enig med SP, det som skremte meg mest var at jeg var 27,4% enig med SV... Men som du sier, en får ta slike med en klype salt... Ville jo blitt ren FrP regjering med landsresultatet der

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…