Gå til hovedinnhold

50% enig med Senterpartiet er det som skremmer meg mest!

Jeg forsøker nå å gjøre noe fornuftig i Oslo mens jeg venter på buss til Valdres, og da går tiden med til å teste ut VG-netts partitest. Slike tester kan være interessante, men jeg har vært skeptisk helt siden jeg for noen år siden tok en test for Tromsø by, og fikk beskjed om at jeg burde stemme Kystpartiet. Poenget er at de testene ikke alltid får frem hva som er viktigst for deg som person, og de vekter heller ikke de ulike sakene. Jeg er for eksempel opptatt av høyere utdanning, men det er det ingen spørsmål i VGs test som bryr seg noe om.

Jeg forsøkte også å svare ærlig, og ikke etter partiprogram (hadde jeg svart etter partiprogram ville jeg fått en score på 100% sikkert), noe som kan være en utfordring etter å ha vært med så lenge i ett parti for man blir så drillet i retorikk at man i blant kan stille seg spørsmål: Er dette MIN mening, eller er det partiets mening?

Jeg ble i hvert fall 66,8% enig med FrP, 63,7% enig med Høire, 50,3%(!!!) enig med Senterpartiet (skrekk og gru), 46,9% enig med KrF, 39,1% enig med Venstre, 38,5% enig med AP og 32,4% enig med SV. I følge denne testen bør jeg altså revurdere Venstre som mitt andrevalg som politisk parti. Og at KrF skulle komme så høyt, hadde jeg aldri trodd. Gudene vet hva som slår ut.

Men folkens; ta slike tester med en kilo salt. De gjenspeiler sjelden hva som er viktigst for deg, så gjør heller ting på den gode gamledagse måten om du er usikker; les partiprogram og stol på magefølelsen! :)

Kommentarer

 1. 67% enig med ditt eget parti var jo egentlig ganske lavt.

  Jeg ble 68% enig med Krf, og likevel føler jeg de ligger så langt unna meg i viktige saker at jeg ikke har noe lyst til å stemme på dem. Problemet er jo at det heller ikke er noen andre partiet jeg føler for å stemme.

  Ble 57% enig med både Frp og Venstre, mens Høyre var det partiet jeg lå lengst unna (40%).

  SvarSlett
 2. Hei,

  hvilket resultat får du når du prøver denne testen som er mer overordnet og ideologisk:
  http://www.fibon.com/2009/06/valgkalkulator.html

  SvarSlett
 3. Tja..mulig det er lavt, men kommer en del høyere på de andre testene jeg har forsøkt. Og testen til VG brukte i tillegg en del kontroverisielle saker, der det også er uenighet i mitt eget parti (i hvert fall mellom ungdomsparti og moderparti). Jeg tror kanskje alle de sakene hvor jeg er bittelitt uenig i eget partis standpunkter kom opp i denne testen. Uansett mener jeg at det er sunnere å være 70% enig fremfor 100% enig. :)

  Anonym: FrP kom ut som beste parti også på testen du sendte link til, med 58. Så tror jeg Høyre fulgte like bak.

  SvarSlett
 4. Denne testen var teit, ble mest enig med Høyre et parti jeg aldri har stemt på. Derimot vil jeg stemme Venstre og jeg kjenner deres program godt, men det ble ikke "registrert av denne testen.

  SvarSlett
 5. Det at jeg var 24,6% enig med Frp skremmer meg mest! Et idiotpaarti fullt av godtroende politiske analfabeter, trygdede og ikke minst en drøss med snyltere.

  At jeg var 71,4% enig med SP, og 69,5% enig med AP bekrefter at jeg har litt mer mellom ørene mine enn hva du kan vise til.

  SvarSlett
 6. Kristian, det var stygt sagt. Det er ikke slik at alle andre er dumme selv om de mener noe annet enn deg selv. At Maren har politisk talent må enhver se om man hører til den ene eller den andre fløyen.

  Tror heller ikke at du har dekning for at FrP "Et idiotpaarti fullt av godtroende politiske analfabeter, trygdede og ikke minst en drøss med snyltere."

  Det er vel en del snyltere i andre partier også? Er vel først og fremst under dagens regjering det er rom for snyltere? Har du vondt i tå kan du ta en tredagers, har du så vondt at du må sykemeldes så senes regninga til arbeidsgiveren? Er vel noe som skurrer her? Så tenk deg om før du kommer med beskrivelser av personer du trolig ikke har møtt og ha et godt valg.

  SvarSlett
 7. Når skal folk innse at sånne tester rett og slett er latterlig i norsk politikk.. Norsk politikk har på de fleste kjernesaker særdeles kort avstand i midler, mål og meninger fra det ene ytterpunktet til det andre..men fortsatt så fremstår valgkampen som om borgerlig og sosialistiske partier er to totalt motsatte motpoler.. Er ikke lenge siden SV og AP fremstod som veldig forskjellige også...og hadde det ikke vært for frykten for å miste makta så hadde de vært som hund og katt i denne valgkampen også. Men man slo seg sammen etter sist valg og valgløfter forsvant ut av vinduene på Soria Moria som dugg for solen. Jeg husker fortsatt veldig godt at K Halvorsen lovte å gå på barnehagepris-saken..men når hun fikk smaken av makt...forsvant det løftet med så mange flere.. Min stemme i år vil gå til et parti som jeg langt ifra er enig i alle saker med..men som er et parti som tør å ta tak i saker som sosialistene enten har et blåøyd syn på eller nå som rødgrønn regjering har feid under teppet i 4 år. Jeg har sett Oslo i løpet av min levetid (35år) bli et høl pga naiv integrerings, kriminal, asyl og innvandringspolitikk. Jeg har jobbet i politiet i Oslo en årrekke og vet vi bruker anslagsvis minst 75% av ressursene relatert til grov kriminalitet opp mot ikke vestlige innvandrere.. Dersom man ikke tar skikkelig tak i dette så klarer man ikke å snu det noengang..om det ikke allerede er for sent.. Derfor får Frp min stemme, og bør etter mitt syn få sjansen til å vise hva de kan få til...så til Frp..ikke lov noe dere ikke kan holde...og behandle stemmene deres med respekt..

  SvarSlett
 8. Blogget om det samme for et par dager siden. Les min kommentar der:)

  SvarSlett
 9. Jeg syntes det var helt greit å være 51,9% enig med SP, det som skremte meg mest var at jeg var 27,4% enig med SV... Men som du sier, en får ta slike med en klype salt... Ville jo blitt ren FrP regjering med landsresultatet der

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein