Gå til hovedinnhold

FrP har ikke noe tja-forhold til EU

VG-nett melder i dag at Høyre mener det er feigt av FrP å ikke ta et EU-standpunkt. Jeg tror vi bare skal ha det slått fast en gang for alle at FrP vil ha folkeavstemning om EU-saken, og mener at dette skal avgjøres av folket (om det skulle bli aktuelt å ta det opp igjen, og per dags dato er det ikke det). Da trenger ikke vi som parti å ha noen mening om dette siden vi vil rette oss etter resultatet i en folkeavstemning når det skal voteres over det i Stortinget. Vi har ikke noe tja-forhold til EU. Vi vil folket skal avgjøre, og da er det ikke noe poeng at vi som parti skal ha en mening om dette. Slike utspill er dessverre bare et desperat forsøk på å få litt oppmerksomhet, og handler lite om politiske realiteter.

Kommentarer

 1. Er helt enig i at dette ikke er en aktuell sak nå de nærmeste årene.
  Men hver gang Frp ikke tør å ta et standpunkt av frykt for å miste velgere, så henvises det til folkeavstemminger som skal avgjøre den enkelte sak.
  Slik er det gjeldende bompenger og slik er det gjeldende EU/EØS avtalen. Har ikke de folkevalgte i Frp fått med seg at deres oppgave, nettopp er å representere folket ?
  Ikke skyve alle vansklige beslutninger tilbake til de som valgte dem.
  Det er greit at ikke moderpartiet tør å ta et standpunkt, men det er pinglete av Frp å ikke innrømme det.

  SvarSlett
 2. Hei. Frps standpunkt er slett ikke ille. Så lenge spørsmålet skal legges ut til folkeavstemning trenger ikke partiet ta stilling til det.

  Men dere kan bli tvunget til å ta stilling til et forslag om det skal sendes en søknad i kommende periode? Eller om det skal stemmes om det skal sendes en søknad?

  Det vil være ryddig om partiet tar forteller velgerne hvordan det vil stemme når disse forslagene kommer opp i Stortinget?

  Det er også intressant hva vi kan forvente av regjeringen Jenssens tiltredelseserklæring?

  Det beste hadde vært om dere fastslo at det ikke er aktuelt for en regjering med Siv som statsminister å sende noen søknad i kommende periode. Da kan nei-folket trygt stemme Frp nå og eventuelt stemme på noe annet om 4 år!

  SvarSlett
 3. Det gjør det jo unektelig vanskelig for velgere å stemme på et parti som ikke ønsker å ta standpunkt i enkelte saker. Det handler om verdier, og det handler om forutsigbarhet. Mener FrP at det skal være en ny folkeavstemning allerede 15. september dersom de sitter i regjering? Slike ting er svært interessant å vite.

  SvarSlett
 4. Jeg syns det er hele legitimt å ikke ta standpunkt i EU-saken siden det er bred enighet om at dette er en sak som uansett skal avgjøres ved folkeavstemning. Og det er ikke slik at vi ikke tar stilling til mange saker. Når det gjelder bompenger, så er vi klart mot dette, med unntak av hvis folket sier ja gjennom en lokal folkeavstemning. Dessuten mener jeg den mest direkte form for demokrati er å ha folkeavstemning, og jeg syns innbyggerne godt kan bli med å ta flere beslutninger på denne måten.

  SvarSlett
 5. Det sier i grunnen mye om seriøsiteten i ett parti, når de rett og slett ikke tørr å ha en mening om noe så seriøst som EU.
  Grunnen for folk flest er selvsagt at Frp er pisseredde for å miste velgere ved å ta ett standpunkt.
  Dere undervurderer det norske folk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein