Gå til hovedinnhold

Privatskoleloven må endres - og det haster!

Jeg har brukt de to siste dagene på å bli kjent med Nord-Gudbrandsdalen. Blant annet har jeg besøkt Senter for Bygdekultur på Hjerleid, og også Håndverksskolen. Håndverksskolen på Hjerleid er en privatskole, og de tilbyr 15 elevplasser innenfor treskjærerfaget. Treskjærerfaget er definert som et verneverdig fag, og Håndverksskolen er privat fordi Oppland fylkeskommune ikke selv maktet å opprettholde tilbudet. Så på grunn av noen få ildsjeler som brenner for bygdekultur og treskjæring, så finnes det altså et slikt tilbud i Norge. Uten de private, ville altså ikke Norge ha hatt et skoletilbud innen treskjæring (håper jeg har fått uttrykt det klart nok til at selv sosialistene skjønner det). Hadde de forsøkt å etablere seg etter dagens lovverk, så ville privatskoleloven og den sosialistiske regjeringen, hindret denne skolen i å etablere seg. MEN, på grunn av at skolen fikk godkjenning etter den gamle friskoleloven, så har de altså fått lov til å etablere seg. Og ikke en gang sosialistene er så gærne at de trekker tilbake tillatelser som er gitt tidligere.

MEN (og hold dere fast, for nå kommer det morsomme), nå har skolen havnet i en litt spesiell situasjon. Håndverksskolen på Hjerleid er kjent for å være en god skole, og de fikk derfor en henvendelse om de ikke også kunne starte et tilbud innenfor smedfaget. Det finnes ikke smedutdanning i Norge, og også dette er definert som et verneverdig fag. De rødgrønne har altså sagt at de ønsker at små og verneverdige fag skal opprettholdes, men det finnes ingen skoler som gir et tilbud om smedutdanning. Håndverksskolen har nå sendt inn søknad om å få opprette et smedtilbud, men signalene de har fått er selvfølgelig at det får de ikke lov til, fordi det ikke er mulig i henhold til den NYE privatskoleloven som sosialistene har innført. Altså; privat skole vil gi et tilbud som det offentlige ikke gir, men loven hindrer dem! Dette er idiot-Norge på sitt verste!! Her må man altså ha et unntak fra loven for å opprette tilbud om en smedlinje (som altså, nok en gang; det offentlige ikke gir!!!), eller man kan kalle skolen sin kristen (for hadde det vært en kristen håndverksskole ville de fått lov i henhold til privatskoleloven).

Det første som skal skje når vi får et regjeringsskifte til høsten, er å endre denne tulleloven slik at vi får en logisk politikk hva gjelder privatskoler. Dagens lovverk virker dessverre som er utarbeidet av noen sosialistiske ungdom, der prinsippene kommer i veien for realismen. Når loven hindrer private å opprette et tilbud det offentlige vil ha, men ikke gir, da er noe riv ruskende galt!!

Kommentarer

 1. Å bruke egen politikk for å hindre at egen politikk blir innført er et kunststykke, og regjeringen er verdensmester i dette.

  SvarSlett
 2. Skriv en post om ditt utspill i VG om aktiv dødshjelp.

  At du en 28 åring utaler deg skråsikkert om et slik ømtåelig tema er betenkelig.
  Du kan jo lese kommentarene som er kommet i denne tråden på VGdebatt. Selv en innbitt Frp tilhenger er skeptisk.
  http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1492270/tittel/frp-paa-ville-veier-med-aktiv-doedshjelp

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

No har det rabla - livet i permisjon, del 7

"Eg trur det er på tide at du får litt meir fødekjensle, og litt mindre feriekjensle" sa Trond til meg då han kom att frå jobb i går. Eg satt i stolen. På akkurat same plass eg satt då han reiste.

Altså. Slik seier du berre ikkje. Eg vart djupt fortvila og kasta ein serviett på han. "Trur du eg tykkjer det er så jævla moro å vere gravid?" skreik eg, med augo som Cruella de Vil. "Litt humor må du vel tåle", meinte Trond. 
Eg må berre seie at eg er svært lite mottakeleg for humor, gode råd, andre sine fødehistorier og alt mogleg anna av bullshit ala: "Det er heilt vanleg å gå over tida" eller "Eva gjekk ti dagar over. Ungen hennar vart seks kilo". Faktisk er det i ferd med å rable fullstendig for meg, så folk bør vere svært forsiktige i nærleiken av meg.

Fem dagar sidan termin. Eg trudde eg klarte meg bra. I går forstod eg at eg absolutt ikkje klarer meg bra.

I går kveld skulle eg fortelje Trond ei morosam historie om då eg hadde lagd me…

Mammakroppen og meg

Det er ganske menneskeleg å ha lyst på det ein ikkje kan få. Til dømes cava i graviditet eller ein skikkeleg fest når bebien er ein månad gamal og du er lenka til han. Eller kanskje sydentur når kjærasten nektar plent å bli med. Og i mitt tilfelle akkurat no; ein joggetur.

Altså; eg har aldri likt spesielt godt å jogge. Men eg gjorde det ein periode i livet mitt fordi eg oppdaga eg fekk overskot av det og fordi det gjorde godt for kroppen min.

Meg for tre år og 10 kilo sidan. Dette var sommaren eg traff Trond og han forelska seg i meg. Eg skal tilbake dit. Innan eitt år. 

Etter fødsel får ein ikkje lov til å jogge (ikkje anbefalt før etter tre månader). Altså får eg automatisk lyst til å jogge. No har eg allereie begynt å dagdrømme om deltaking i sentrumsløp og fjellmaraton til neste år. Og eg skal springe fort! Raskare enn eg nokon gong har gjort. Sjølvsagt! (og jada; eg drømmer også om kor godt det skal bli med cava etter løpet)

Men det er berre å innrømme det; eg er ein pudding. Ein…