Gå til hovedinnhold

Privatskoleloven må endres - og det haster!

Jeg har brukt de to siste dagene på å bli kjent med Nord-Gudbrandsdalen. Blant annet har jeg besøkt Senter for Bygdekultur på Hjerleid, og også Håndverksskolen. Håndverksskolen på Hjerleid er en privatskole, og de tilbyr 15 elevplasser innenfor treskjærerfaget. Treskjærerfaget er definert som et verneverdig fag, og Håndverksskolen er privat fordi Oppland fylkeskommune ikke selv maktet å opprettholde tilbudet. Så på grunn av noen få ildsjeler som brenner for bygdekultur og treskjæring, så finnes det altså et slikt tilbud i Norge. Uten de private, ville altså ikke Norge ha hatt et skoletilbud innen treskjæring (håper jeg har fått uttrykt det klart nok til at selv sosialistene skjønner det). Hadde de forsøkt å etablere seg etter dagens lovverk, så ville privatskoleloven og den sosialistiske regjeringen, hindret denne skolen i å etablere seg. MEN, på grunn av at skolen fikk godkjenning etter den gamle friskoleloven, så har de altså fått lov til å etablere seg. Og ikke en gang sosialistene er så gærne at de trekker tilbake tillatelser som er gitt tidligere.

MEN (og hold dere fast, for nå kommer det morsomme), nå har skolen havnet i en litt spesiell situasjon. Håndverksskolen på Hjerleid er kjent for å være en god skole, og de fikk derfor en henvendelse om de ikke også kunne starte et tilbud innenfor smedfaget. Det finnes ikke smedutdanning i Norge, og også dette er definert som et verneverdig fag. De rødgrønne har altså sagt at de ønsker at små og verneverdige fag skal opprettholdes, men det finnes ingen skoler som gir et tilbud om smedutdanning. Håndverksskolen har nå sendt inn søknad om å få opprette et smedtilbud, men signalene de har fått er selvfølgelig at det får de ikke lov til, fordi det ikke er mulig i henhold til den NYE privatskoleloven som sosialistene har innført. Altså; privat skole vil gi et tilbud som det offentlige ikke gir, men loven hindrer dem! Dette er idiot-Norge på sitt verste!! Her må man altså ha et unntak fra loven for å opprette tilbud om en smedlinje (som altså, nok en gang; det offentlige ikke gir!!!), eller man kan kalle skolen sin kristen (for hadde det vært en kristen håndverksskole ville de fått lov i henhold til privatskoleloven).

Det første som skal skje når vi får et regjeringsskifte til høsten, er å endre denne tulleloven slik at vi får en logisk politikk hva gjelder privatskoler. Dagens lovverk virker dessverre som er utarbeidet av noen sosialistiske ungdom, der prinsippene kommer i veien for realismen. Når loven hindrer private å opprette et tilbud det offentlige vil ha, men ikke gir, da er noe riv ruskende galt!!

Kommentarer

 1. Å bruke egen politikk for å hindre at egen politikk blir innført er et kunststykke, og regjeringen er verdensmester i dette.

  SvarSlett
 2. Skriv en post om ditt utspill i VG om aktiv dødshjelp.

  At du en 28 åring utaler deg skråsikkert om et slik ømtåelig tema er betenkelig.
  Du kan jo lese kommentarene som er kommet i denne tråden på VGdebatt. Selv en innbitt Frp tilhenger er skeptisk.
  http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1492270/tittel/frp-paa-ville-veier-med-aktiv-doedshjelp

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…