Gå til hovedinnhold

Søte, søte SU

Det finnes ikke noe mer nusselig enn når ungdomspolitikere i SU (eller for den saks skyld andre ungdomsorganisasjoner på venstresiden) uttaler seg om rikinger. Som når leder i Sosialisisk Ungdom sier til Dagbladet som kommentar til at Stein-Erik Hagen flagger ut (nå meldes det vel at ikke han flytter, men familien hans, men la gå). -Vi klarer oss uten den egoismen og sytekulturen Hagen har bidratt med sier lederen av SU, og hun vil jammen også betale flybilletten hans (akkurat som om ikke han har råd til det selv, men mulig det er et skjult budskap i at SU skal betale for rikingene, men det skjønner tydeligvis ikke jeg). Når jeg leser slike ting, så kan jeg ikke annet enn å føle meg som en gammel dame, der jeg rister litt overbærende på hodet, og tenker: du blir vel voksen en gang du også (det er sikkert det samme folk tenker om meg hver gang de mener jeg sier noe dumt men..:)).

Altså; det er visse personer som må våkne i landet vårt. Når man uttaler at det ikke er "Rimi-Hagen" som skaper verdiene, men de ansatte, så har man kanskje misforstått litt. Joda, de ansatte er selvfølgelig viktige. Men de ansatte ville ikke hatt noen jobb om det ikke hadde vært for gründeren. Det må bli slutt på den syte- og misunnelseskulturen enkelte i Norge forfekter. Næringsdrivende som skaper vedier, skal hylles. Og om de blir rike, så fører det da slettes ikke til at jeg blir fattigere. Også jeg nyter godt av at en selvstendig næringsdrivende gjør det bra. Og om han tjener en million, en milliard eller en billion, spiller liten rolle for min økonomi. Og hvis det har betydning, så er det positivt enten fordi noen jeg kjenner får jobb eller fordi det blir skapt et produkt jeg trenger.

Takke meg til over at jeg er medlem av et parti som ser på gründere som helter, og ikke som skurker.

Kommentarer

 1. Det er så rart at de ikke tilbød å betale flybilletten til Petter Solberg. Rallymannen tjente de beste årene 60 millioner i året og ble skatteflyktning i Monaco.
  Det gjorde også alpinessene i sin glansperiode.

  Disse menneskene er glemt av sosialistene. De skal ikke snakkes om. Men, når næringslivsmennesker gjør noe. Da skal det kritiseres.

  Forøvrig er det litt underlig å se hvordan Kristin og andre sosialister klager og hyler over det Hagen nå gjør.

  Jens og Kristin og ikke minst Martin har langet ut mot Hagen. Jans sa under budsjettforhandlingene 08 at han skulle lete med lys og lupe for å få Hagen til å betale mer i skatt. Kolberg har flere ganger sagt at de skal ta de rike. Det har vært en menneskejakt vi ikke har sett siden middelalderen.

  Og - nå lyktes de! Deres kamp er kronet med seier! Hagen sender ut formuen sin og blir en mer normal borger! Er det noe å klage over ?
  Nå har Norge blitt et likere land. Forskjellene mellom fattig og rik er mindre idag enn i går.
  Seier, sosialister. Seier.
  Det er på tide å juble, ikke syte!

  SvarSlett
 2. Vilket trams, sellskapseierne fyller ingen verklig funktion i samhället. De parasiterar på arbetarna. Det er arbetarna som skapar verdet (produkten) men eieren av produktionsmedlen (fabriken, maskiner, lokaler, m.m.) som tar merverdet (vinsten). Detta er vetenskap, inte spekulationer och ohållbara argument som du sysslar med!

  SvarSlett
 3. De bogerlige viser en rørende sympati for Stein Erik Hagen om dagen.
  De blåser det opp som et kjempeproblem at landets rikeste, som ofte ikke har mye inntekt
  men sitter på store formuer, må betale 1,1% skatt av milliardformuene sine.
  Det motsatte ville jo ha ført til at de aller rikeste var nullskatteytere.
  Hvilke poster på statsbudsjettet vil de borgerlige kutte for å la milliardærene slippe å
  bidra til fellesskapet?

  Synes forresten Hannes tekst "Søte, søte SU" er full av hersketeknikk.

  SvarSlett
 4. Problemet er ikke Stein Erik Hagen 1,1 % formue skatt. Men at de rødgrønne ødelegger livet for folk flest.
  Stem SV AP OG SV og vi garanterer høyere inntektskatt, arveagift,eiendomskatt,formueskat for de som tjener under 600 tusen i året. derimot skal idrettstjerner, skipsmeglere redre,lo pamper, politikere få mer og rutte med. Flott at hagen flager ut måtte alle mennesker i norge med formue. utdannelse og vannlige jobber gjøre det samme, da får vi se om ikke pipa får en annen lyd....

  SvarSlett
 5. Mali Steiro Tronsmoen (1983)
  Inntekt 8 753 Poststed 2315 HAMAR
  Skatt 1 092 Skattekommune Hamar
  Formue 0 Skattefylke Hedmark

  Her har vi ei dame som virkelig bidrar til "spleiselaget" så det monner !

  SvarSlett
 6. Hovedproblamet med dagens skattesystem er nettopp, som flere har vært inne på, at det er normale mennesker med normale inntekter som blir straffet hardest. Så vidt jeg vet er det også slik at de med gjennomsnittelige inntekter er de som i størst grad ønsker seg lavere skatt fordi det nettopp er disse menneskene som ville klart seg mye bedre om de hadde fått beholde litt mer av egen inntekt.

  Når det gjelder formueskatten, så er hovedproblemet med denne skatten at det ofte er de små- og mellomstore bedriftene denne går utover. De kan risikere å måtte selge eiendeler eller ta opp lån for å betale formueskatten. Eller det er den gamle pensjonisten som har spinket og spart hele livet og nedbatalt gjeld, som må betale formueskatt på huset. Da kan man ikke snakke om rikinger lenger..

  SvarSlett
 7. Hei Hanne Maren. Først, hold deg for god for hersketeknikkene.

  Men så til argumentasjonen din. Problemet i resonnementet ditt er at folk kjøpte jo maten sin på butikk før Hagen starta Rimi-kjeden også. Det er ikke sånn at han har skapt arbeidsplassene, butikkene fantes før og.

  Det Hagen har gjort er at han har pressa lokale kjøpmenn ut av markedet, utkonkurrert butikker som ikke presser arbeiderne sine like hardt og som dermed ikke klarer å konkurere mot Hagens priser/åpningstider/utvalg og så har han sørga for at verdiene som skapes av de som jobber i butikk blir konsentrert hos han alene, i stedet for fordelt utover mange lokale kjøpmenn og butikkarbeidere med mer ålreite
  arbeidsforhold enn hans ansatte.

  Å være bedriftseier betyr nettopp at det er du som blir sittende med overskuddet når arbeidsfolk gjør en god jobb, får et godt forhold til kundene sånn at de kommer tilbake, ekspederer mange raskt og sånn sørger for større inntjening til butikken.
  Det er de som jobber som skaper verdier, inntjeninga er resultatet av deres arbeid.

  Og hva har Hagen egentlig gjort for å bli så rik? Kom ikke hit og fortell meg at han har så mange flere timer i døgnet eller er så mye mer verdt enn vanlig folk at han fortjener en så utrolig mye høyere timelønn enn de som står i kassa på Rimi. En Rimi-ansatte ville måtte jobbe i 20.000 år for å opparbeide seg den formuen Hagen sitter på. Hvorfor fortjener ikke de en tilsvarende formue? De jobber nok til og med hardere enn Hagen, får mer belastningsskader, jobber både kvelder og helger og har liten frihet til å ta seg en pause når de har behov for det.

  Mali Steiro Tronsmoen, leder i SU

  SvarSlett
 8. Det er vel bare å konstatere at SU og FpU er ekstremt uenige om hvordan verdiene skal fordeles i samfunnet, og godt er det.

  Jeg er for det frie marked, og om det frie marked sørger for at kundene får litt billigere mat, og det blir konkurranse mellom butikker, så mener jeg det er positivt. Jeg kunne til og med ønske meg mer konkurranse når det gjelder matproduksjon (men da i annet ledd).

  Jeg lurer egentlig mest på hva som er løsningen på de utfordringene SU trekker opp. Forby store matvarekjeder som NorgesGruppen?

  Og hvis det er et problem at stort sett alle matvarebutikker i Norge er konsentrert om fire store kjeder, så er vel ikke Rimi-Hagen skurken? Da må det vel tross alt være regelverket som gjør dette mulig...og vil SU gjøre noe med dette?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein