Gå til hovedinnhold

Søte, søte SU

Det finnes ikke noe mer nusselig enn når ungdomspolitikere i SU (eller for den saks skyld andre ungdomsorganisasjoner på venstresiden) uttaler seg om rikinger. Som når leder i Sosialisisk Ungdom sier til Dagbladet som kommentar til at Stein-Erik Hagen flagger ut (nå meldes det vel at ikke han flytter, men familien hans, men la gå). -Vi klarer oss uten den egoismen og sytekulturen Hagen har bidratt med sier lederen av SU, og hun vil jammen også betale flybilletten hans (akkurat som om ikke han har råd til det selv, men mulig det er et skjult budskap i at SU skal betale for rikingene, men det skjønner tydeligvis ikke jeg). Når jeg leser slike ting, så kan jeg ikke annet enn å føle meg som en gammel dame, der jeg rister litt overbærende på hodet, og tenker: du blir vel voksen en gang du også (det er sikkert det samme folk tenker om meg hver gang de mener jeg sier noe dumt men..:)).

Altså; det er visse personer som må våkne i landet vårt. Når man uttaler at det ikke er "Rimi-Hagen" som skaper verdiene, men de ansatte, så har man kanskje misforstått litt. Joda, de ansatte er selvfølgelig viktige. Men de ansatte ville ikke hatt noen jobb om det ikke hadde vært for gründeren. Det må bli slutt på den syte- og misunnelseskulturen enkelte i Norge forfekter. Næringsdrivende som skaper vedier, skal hylles. Og om de blir rike, så fører det da slettes ikke til at jeg blir fattigere. Også jeg nyter godt av at en selvstendig næringsdrivende gjør det bra. Og om han tjener en million, en milliard eller en billion, spiller liten rolle for min økonomi. Og hvis det har betydning, så er det positivt enten fordi noen jeg kjenner får jobb eller fordi det blir skapt et produkt jeg trenger.

Takke meg til over at jeg er medlem av et parti som ser på gründere som helter, og ikke som skurker.

Kommentarer

 1. Det er så rart at de ikke tilbød å betale flybilletten til Petter Solberg. Rallymannen tjente de beste årene 60 millioner i året og ble skatteflyktning i Monaco.
  Det gjorde også alpinessene i sin glansperiode.

  Disse menneskene er glemt av sosialistene. De skal ikke snakkes om. Men, når næringslivsmennesker gjør noe. Da skal det kritiseres.

  Forøvrig er det litt underlig å se hvordan Kristin og andre sosialister klager og hyler over det Hagen nå gjør.

  Jens og Kristin og ikke minst Martin har langet ut mot Hagen. Jans sa under budsjettforhandlingene 08 at han skulle lete med lys og lupe for å få Hagen til å betale mer i skatt. Kolberg har flere ganger sagt at de skal ta de rike. Det har vært en menneskejakt vi ikke har sett siden middelalderen.

  Og - nå lyktes de! Deres kamp er kronet med seier! Hagen sender ut formuen sin og blir en mer normal borger! Er det noe å klage over ?
  Nå har Norge blitt et likere land. Forskjellene mellom fattig og rik er mindre idag enn i går.
  Seier, sosialister. Seier.
  Det er på tide å juble, ikke syte!

  SvarSlett
 2. Vilket trams, sellskapseierne fyller ingen verklig funktion i samhället. De parasiterar på arbetarna. Det er arbetarna som skapar verdet (produkten) men eieren av produktionsmedlen (fabriken, maskiner, lokaler, m.m.) som tar merverdet (vinsten). Detta er vetenskap, inte spekulationer och ohållbara argument som du sysslar med!

  SvarSlett
 3. De bogerlige viser en rørende sympati for Stein Erik Hagen om dagen.
  De blåser det opp som et kjempeproblem at landets rikeste, som ofte ikke har mye inntekt
  men sitter på store formuer, må betale 1,1% skatt av milliardformuene sine.
  Det motsatte ville jo ha ført til at de aller rikeste var nullskatteytere.
  Hvilke poster på statsbudsjettet vil de borgerlige kutte for å la milliardærene slippe å
  bidra til fellesskapet?

  Synes forresten Hannes tekst "Søte, søte SU" er full av hersketeknikk.

  SvarSlett
 4. Problemet er ikke Stein Erik Hagen 1,1 % formue skatt. Men at de rødgrønne ødelegger livet for folk flest.
  Stem SV AP OG SV og vi garanterer høyere inntektskatt, arveagift,eiendomskatt,formueskat for de som tjener under 600 tusen i året. derimot skal idrettstjerner, skipsmeglere redre,lo pamper, politikere få mer og rutte med. Flott at hagen flager ut måtte alle mennesker i norge med formue. utdannelse og vannlige jobber gjøre det samme, da får vi se om ikke pipa får en annen lyd....

  SvarSlett
 5. Mali Steiro Tronsmoen (1983)
  Inntekt 8 753 Poststed 2315 HAMAR
  Skatt 1 092 Skattekommune Hamar
  Formue 0 Skattefylke Hedmark

  Her har vi ei dame som virkelig bidrar til "spleiselaget" så det monner !

  SvarSlett
 6. Hovedproblamet med dagens skattesystem er nettopp, som flere har vært inne på, at det er normale mennesker med normale inntekter som blir straffet hardest. Så vidt jeg vet er det også slik at de med gjennomsnittelige inntekter er de som i størst grad ønsker seg lavere skatt fordi det nettopp er disse menneskene som ville klart seg mye bedre om de hadde fått beholde litt mer av egen inntekt.

  Når det gjelder formueskatten, så er hovedproblemet med denne skatten at det ofte er de små- og mellomstore bedriftene denne går utover. De kan risikere å måtte selge eiendeler eller ta opp lån for å betale formueskatten. Eller det er den gamle pensjonisten som har spinket og spart hele livet og nedbatalt gjeld, som må betale formueskatt på huset. Da kan man ikke snakke om rikinger lenger..

  SvarSlett
 7. Hei Hanne Maren. Først, hold deg for god for hersketeknikkene.

  Men så til argumentasjonen din. Problemet i resonnementet ditt er at folk kjøpte jo maten sin på butikk før Hagen starta Rimi-kjeden også. Det er ikke sånn at han har skapt arbeidsplassene, butikkene fantes før og.

  Det Hagen har gjort er at han har pressa lokale kjøpmenn ut av markedet, utkonkurrert butikker som ikke presser arbeiderne sine like hardt og som dermed ikke klarer å konkurere mot Hagens priser/åpningstider/utvalg og så har han sørga for at verdiene som skapes av de som jobber i butikk blir konsentrert hos han alene, i stedet for fordelt utover mange lokale kjøpmenn og butikkarbeidere med mer ålreite
  arbeidsforhold enn hans ansatte.

  Å være bedriftseier betyr nettopp at det er du som blir sittende med overskuddet når arbeidsfolk gjør en god jobb, får et godt forhold til kundene sånn at de kommer tilbake, ekspederer mange raskt og sånn sørger for større inntjening til butikken.
  Det er de som jobber som skaper verdier, inntjeninga er resultatet av deres arbeid.

  Og hva har Hagen egentlig gjort for å bli så rik? Kom ikke hit og fortell meg at han har så mange flere timer i døgnet eller er så mye mer verdt enn vanlig folk at han fortjener en så utrolig mye høyere timelønn enn de som står i kassa på Rimi. En Rimi-ansatte ville måtte jobbe i 20.000 år for å opparbeide seg den formuen Hagen sitter på. Hvorfor fortjener ikke de en tilsvarende formue? De jobber nok til og med hardere enn Hagen, får mer belastningsskader, jobber både kvelder og helger og har liten frihet til å ta seg en pause når de har behov for det.

  Mali Steiro Tronsmoen, leder i SU

  SvarSlett
 8. Det er vel bare å konstatere at SU og FpU er ekstremt uenige om hvordan verdiene skal fordeles i samfunnet, og godt er det.

  Jeg er for det frie marked, og om det frie marked sørger for at kundene får litt billigere mat, og det blir konkurranse mellom butikker, så mener jeg det er positivt. Jeg kunne til og med ønske meg mer konkurranse når det gjelder matproduksjon (men da i annet ledd).

  Jeg lurer egentlig mest på hva som er løsningen på de utfordringene SU trekker opp. Forby store matvarekjeder som NorgesGruppen?

  Og hvis det er et problem at stort sett alle matvarebutikker i Norge er konsentrert om fire store kjeder, så er vel ikke Rimi-Hagen skurken? Da må det vel tross alt være regelverket som gjør dette mulig...og vil SU gjøre noe med dette?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…