Gå til hovedinnhold

Dårlige debattledere - når nye høyder

Jeg har egentlig ikke møtt dårlige debattledere, som har tatt parti eller som har behandlet meg urettferdig, før denne valgkampen. Men nå har jeg fått gjennomgå to ganger, og det føles fryktelig urettferdig!

Debattleder-amatør1: Jehans Storvik
I dag på Lom vgs var min gamle fylkestingskollega, Jehans Storvik (AP) møteleder. Jeg skal forsøke å ikke si akkurat hva jeg mener om hans behandling av meg i dag (det kan bli stygt), men jeg skal konstatere at skoler bør være forsiktige med å bruke avdanka eller aktive politikere som debattledere. Og de som har tatt politisk standpunkt og er debattledere, skal være ytterst forsiktig med å henge ut enkelte debattanter slik som Jehans gjorde med meg i dag. Han må gjerne ha meninger, han må gjerne mene jeg er dønn teit og at jeg sier mye dumt, men la elevene ta sitt eget selvstendige standpunkt, og la de stille spørsmålene.
Feil 1: Like etter jeg har holdt min innledning hvor jeg snakker om innvandringspolitikk (og ja, han må gjerne mene jeg var populist og sier mye dumt, men la det være med meningen), så slenger han i trynet mitt: "Vi har tre innvandrere i salen. Vil du kaste ut de??" Ingen andre debattanter fikk spørsmål etter innledningen, og han lot alle de andre få mulighet til replikker etter innledningene, men ikke meg (og jeg skal love deg jeg ba om ordet).
Feil 2: SU-representanten (som hadde bløffa hele debatten gjennom) kalte meg rasist (og det var helt uprovosert fra min side, og SU-fyren er spik spenna gæren). Jeg fikk ikke lov til å svare på anklagene. Når noen senere beskylder noen for å lyve, så mener AP-Jehans at det skal de ikke få lov til, mens rasist-beskyldninger tydeligvis er lov.
Feil 3: AP-Jehans stiller meg et spørsmål om aktiv dødshjelp helt på slutten, mens alle andre ikke får spørsmål fra møteleder.

Debattleder-amatør 2: Debattleder i debatten på Studentersamfundet forrige onsdag.
Dette har jeg ikke skrevet om før, men det passer inn nå. Debattlederen under denne debatten (der publikum var blodrødt, og det var vanskelig nok i utgangspunktet) fikk meg nesten til å bli for kjønnskvotering. Han var en verre mannssjåvinist enn de gamle gubbene på bygda som mener jeg bør holde kjeft, og heller gifte meg. Han lot gjennomgående Jonas (AP), Ola (Venstre) og Heikki (SV), altså gutta boys få snakke i lengre tid og flere ganger enn meg og min eneste andre kvinnelige motdebattant, Hanna Marcussen fra Miljøpartiet De Grønne. Gutta i de andre partiene, som hevder de er feminister, reagerte ikke en gang. Under debatten begynte jeg nesten å lure på om det ikke finnes noen strukturer som får menn til å undertrykke kvinner (og at de lever i beste velgående i sosialismens høyborg, Blindern). Å holde på sånn som Mr.student på studentersamfundet holdt på, er i hvert fall ikke likestillingsfremmende. Og jeg har aldri opplevd lignende.

Kommentarer

  1. Du eide ihvertfall på Raufoss VGS i dag..!! ;)

    SvarSlett
  2. Helt enig med Mr. Anonym!! ;D

    SvarSlett
  3. Takk for det! Så får vi håpe resultatet blir bra også! Gi gjerne innspill eller tilbakemeldinger om skolehverdag og ungdomshverdag. Jeg er glad for å lære mer om hvordan videregåendeelever har det i dag! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år.

Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg. 
Terningkast: 2 

Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt?
Terningkast: 5 
Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det. 
Terningkast: 3
Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein song som får meg i godt humør. Ved fy…

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…