Gå til hovedinnhold

Ikke tale om!

Det meldes i dag at kulturminister Giske åpner opp for at NRK-lisensen neste år skal bli dyrere på grunn av ESC-finalen. Det er ille nok at folk i dag blir tvunget til å betale for en tv-kanal de ikke har valgt, om de nå ikke skal bli tvunget til å betale ekstra for et tv-program og et show de kanskje forakter som pesten.

Jeg elsker Grand Prix. Jeg kunne sikkert betalt tusenvis av kroner for en billett, og ville sikkert betalt hele tv-linsensen bare for noen kvelder med Grand Prix. Men det er mitt valg, og andre mennesker bør ikke lastes for mine valg.

Tiden er inne for å gjøre om NRK til betalt-tv slik det bør være. Betal to tusen i året hvis du vil ha det. Hvis ikke, så la være, men da får du heller ikke kanalene. Da har i hvert fall folk som verken liker NRK eller Grand Prix en mulighet til å gi beskjed om at de ikke liker dette, ved å ikke kjøpe produktet. I dag blir man dessverre tvunget til å betale for et produkt du ikke selv har valgt.

Side 2 skriver også om saken.
Dagbladet om saken

(jeg har betalt for å være på nett på valdresekspressen. Lenge leve bussen vår. Dette får ikke nsb til. Bussturen går som en lek, og bil er ikke et godt alternativ etter dette)

Kommentarer

 1. Jeg kan trygt si at jeg med glede lar være å ha TV-kanaler generelt, bare for å unngå denne blodprisen for en elendig kanal med elendig tilbud av programmer.

  Aldri i verden om jeg går med på noe så latterlig.

  Og hvorfor gidde? Alt som noensinne har gått, og vil gå på TV er jo tilgjengelig på internett allikevel.

  SvarSlett
 2. NRK vet at det er en mulighet for å vinne Grand Prix når du er med på det. det er frivillig å melde seg på denne konkurransen. Dersom de vet at det ikke er budsjett til å vinne, bør de heller ikke melde seg på.
  Godtar vi å øke lisensen for dette arrangementet, er det bare et tidsspørsmål før et nytt program med ditto utgifter forårsaker en ytterligere lisensøkning.
  En annen side av saken; dersom lisensen legges på nå, vil den da reduseres neste år igjen? Neppe!

  SvarSlett
 3. Personlig liker jeg å se den årlige hurramegrundten som Grand Prix er....og at det vil koste endel å arrangere et stort og krevende arrangement neste år er ingen tvil.
  Vi vinner ikke veldig ofte den Europeiske finalen,-så jeg tror det er mange andre arrangement og evenementer man kan droppe for engangs skyld til fordal for MGP ! For eks noen sportssendinger ! Det flyter jo over av sportsdekninger fra fjern og nær hele året, og dette er nok en voldsom utgiftdpost! Hva med å la sporten seile sin egen sjø litt mer for en stund og heller bruke pengene med god samvittighet til å lage i stand en flott fest i mai neste års Melodi Grand Prix ! For å kommentere " Anonym" litt....sporten kan også ses på internett! :)

  SvarSlett
 4. stem høyre, så blir vi kvitt denne tulleavgiften!

  SvarSlett
 5. Giske kan gå og legge seg, for en tulling... Ikke faen om jeg betaler høyere lisens for at vi skal holde MGP.. Nei, da kvitter jeg meg heller med tv`n. Lisensen er altfor høy slik som det er nå igrunn!

  Takk Norge A/S.....

  SvarSlett
 6. Det er utrolig hva Giske får til når han er i humør, dett må være en vits.

  SvarSlett
 7. Gebyr og avgifter til å bli sprø av. Blir så lei av at de lager regler som passer seg selv best i gitt situasjon. En av kommentarene her var: "En annen side av saken; dersom lisensen legges på nå, vil den da reduseres neste år igjen? Neppe!". Den tanken tenkte jeg også. Konklusjonen min ble også den samme. Politikere skaper dessverre politikerforakt.

  SvarSlett
 8. ett spørsmål: de av dere som klager her,en del av dere har helt sikkert stemt avgiftspartiet ved forrige valg. Bør dere da ikke revurdere å klage? Alt de gjør er å suge alle pengene våre fra oss. Men uansett er en ting sikkert. MGP skal ALDRI betales av meg

  SvarSlett
 9. Hva i helvete!!!
  Ikke faen om jeg betaler høyere lisens for den driten der. Kan ikke fordra Grand prix og da skall jeg faen ikke betale for det heller, dette er det verste jeg har hørt!!
  Er det mulig??

  SvarSlett
 10. Er ikke alle partier avgiftspartier i større eller mindre grad når de sitter ved makten? Spørsmålet er vel bare hvem som skal lide... Enten i form av avgift eller i form av manglende budsjettkroner... Penger er det uansett nok av hvis man vil. Det er vel bare å henvise til Sylvia Brustad, Akersaken og "verdens dyreste rådgivere".

  SvarSlett
 11. "Ikke tale om!" var min første tanke og. Men om det er 20-30 kroner ekstra pr husstand (de snakker om noen titalls mill) så kan jeg godt ofre det for at homsene og fjollebærtene skal få en festkveld. Det er en øl på Rema...

  SvarSlett
 12. "jeg har betalt for å være på nett på valdresekspressen. Lenge leve bussen vår. Dette får ikke nsb til."

  Håper ikke samferdsel er ditt område. Da burde du satse på et felt du er litt mer interessert/oppdatert på...

  http://www.hamar-dagblad.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090702/HDNYHETER/720816709/1011/HDABONNEMENT

  SvarSlett
 13. få bort denne avgiften ser ikke på nrk så hvorfor skal jeg betale en avgift på en kanal som jeg ikke bruker nei nok er nok det partiet som får bort avgiften her får min stemme

  SvarSlett
 14. Hittil i år har 99.6% av befolkningen sett på NRK1. 82,5% ser på i snitt pr uke. Enten har ikke folk kontroll på hva de faktisk ser på eller så er det mange løgnere her..

  SvarSlett
 15. Hva i all verden...hvorfor må vi døve betale mer lisens pga MGP, for vi hører ikke musikk! NRK er for grådig!!!

  SvarSlett
 16. Jeg har da garantert sett på NRK i år, til og med denne uken. Alle har det. Poenget er derimot at jeg gjerne kunne droppet hele dritten. Det er ingenting på NRK jeg er villig til å betale denne prisen for.

  Ikke bare det, men du betaler faktisk med en gang du får deg tv-apparat. Vi snakker om avgifter som ligger 30 år tilbake i tid.

  La de som vil ha NRK betale for den. Tilby alt av NRKs programmer på nett mot abbonementsbetaling. Kanskje 150 kroner for tre måneder. Det ville faktisk vært litt i touch med tidene.

  SvarSlett
 17. Takk for masse gode kommentarer, og jeg lover at jeg i hvert fall skal kjempe for å gjøre NRK om til frivillig betal-tv. Slik systemet er i dag, er det faktisk ikke annet enn tvang til å betale for et produkt man ikke selv har valgt.

  Til du som mener jeg ikke har peiling på samferdsel. Mulig jeg er stokk-stein-dum og ikke skjønner noe som helst, men jeg har kjørt bergensbanen en rekke ganger, og aldri merket noe til internett der..så enten er det ikke der, ellers så skjønner ikke jeg hvordan jeg får det til å fungere.

  SvarSlett
 18. Når ble "ikke interessert/oppdatert" synonymt med "stokk-stein-dum"?

  Tror du ikke folk snart er lei Frpere som forsøker å fremstille enhver saklig kritikk som mobbing?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein