Gå til hovedinnhold

Vi skal jobbe for et bedre Oppland!

Dette er slagordet vårt i valgkampen, og vi skal virkelig bevise at vi kan jobbe. Vi har et bra team i toppen på lista vår, som står på for Oppland, og som kommer til å gjøre det i tiden fremover. Nå er valgkampen virkelig sparket i gang, og det blir ikke tid til mye hvile fremover. Jeg skal forsøke så godt jeg kan å oppdatere blogg fremover - og i hvert fall oppdatere på hva jeg driver med dag for dag.

I kveld skal jeg være vakt på forestillingen Sol av Isfolket på Fagernes. Dette er altså et stykke basert på maratonserien til Margit Sandemo, Sagaen om isfolket. Forestillingen er vel verdt å få med seg om man ikke har sett den.

I morgen kveld skal jeg i EU-debatt som Nei til EU arrangerer. Det skal jo bli interessant, med min dyptgående kunnskap om EU (nå var jeg ironisk, og det vet folk som kjenner meg...). Hvis noen har noen gode råd til meg, så kom med dem. Vi skal diskutere en haug med direktiver som slaktedirektivet, postdirektivet, tjenestedirektivet og datalagringsdirektivet. Jeg kan knapt uttale noen av navnene, og trenger virkelig å lese meg opp det neste døgnet.

Tirsdag kveld braker det løs med første duell mellom meg og APs 4.kandidat Stine Renate Håheim. LO arrangerer og vi skal diskutere det gode arbeidsliv. Regner med jeg har mange i publikum med meg her..

Men skal bli godt å komme i gang. Det er bare å gi alt fremover. For min del er det nå eller aldri, og jeg skal vinne denne stortingsplassen; fordi jeg mener det er det beste for Oppland!!

Kommentarer

 1. Medlemskap i EU - er det så dumt da ?
  Var selv på biltur i sommer til Tyskland, turen gikk via Sverige og Danmark (Øresundbroren). Rent praktisk var det veldig dumt å holde styr på fire (4)forskjellige valutaer på denne turen.
  Er det da så dumt med f.eks felles valuta (euro). Skulle tro FrP vil gå inn for forenkling som gjør det enklere for folk flest. Er ikke EU da løsningen ?

  SvarSlett
 2. Det er mulig det slettes ikke er dumt med verken medlemskap eller felles valuta. Jeg er veldig usikker i denne saken, og åpen for argumenter og for diskusjon (og for mer kunnskap). Ser at det finnes mange gode argumenter for EU, og forenkling er jeg veldig for. Imidlertid er jeg veldig mot økt byråkratisering og mer lover/regler. Imidlertid er det vel sik at vi må følge disse uansett om vi er med i EU eller ikke..

  SvarSlett
 3. Nei til EU. Norge har som EØS-medlem rett til å reservere seg mot alle EU sine direktiver

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Min onde bebi og meg

Etter å ha lese diverse babynettstader og mammanettstader dagleg dei siste månadene, har eg lært veldig mykje om kva andre mødre har som utfordringar.

Eg har slik skjønt at eit vanleg spørsmål nybakte mødre får, er dette: "Er han snill då?". Eg har også lese meg til at dette er eit spørsmål som provoserer mange, sidan det faktisk er vanskeleg å definere om ein bitteliten bebi er snill eller slem.

Difor burde eg vore førebudd då eg sjølv fekk dette spørsmålet. Det var eg imidlertid ikkje. Spørsmålet kom overraskande, og eg burde ha lagd meg nokre artige svar eg kunne brukt og som kunne stoppa kjeften på grand-tantene (det er alltid tanter!) slik at dei spurte litt lurare neste gong dei lurer på noko om bebien.

Det klarte eg ikkje, og eg endte (som vanleg) opp med å svare noko dust. 
Grand-tante: Er han snill då?
Hanne: "Det er vel litt vanskeleg å definere om ein bebi er snill eller slem allereie no"
Grand-tante: Eg meiner, skrik han mykje?
Hanne: Han skrik når han er sv…

No har det rabla - livet i permisjon, del 7

"Eg trur det er på tide at du får litt meir fødekjensle, og litt mindre feriekjensle" sa Trond til meg då han kom att frå jobb i går. Eg satt i stolen. På akkurat same plass eg satt då han reiste.

Altså. Slik seier du berre ikkje. Eg vart djupt fortvila og kasta ein serviett på han. "Trur du eg tykkjer det er så jævla moro å vere gravid?" skreik eg, med augo som Cruella de Vil. "Litt humor må du vel tåle", meinte Trond. 
Eg må berre seie at eg er svært lite mottakeleg for humor, gode råd, andre sine fødehistorier og alt mogleg anna av bullshit ala: "Det er heilt vanleg å gå over tida" eller "Eva gjekk ti dagar over. Ungen hennar vart seks kilo". Faktisk er det i ferd med å rable fullstendig for meg, så folk bør vere svært forsiktige i nærleiken av meg.

Fem dagar sidan termin. Eg trudde eg klarte meg bra. I går forstod eg at eg absolutt ikkje klarer meg bra.

I går kveld skulle eg fortelje Trond ei morosam historie om då eg hadde lagd me…

Mammakroppen og meg

Det er ganske menneskeleg å ha lyst på det ein ikkje kan få. Til dømes cava i graviditet eller ein skikkeleg fest når bebien er ein månad gamal og du er lenka til han. Eller kanskje sydentur når kjærasten nektar plent å bli med. Og i mitt tilfelle akkurat no; ein joggetur.

Altså; eg har aldri likt spesielt godt å jogge. Men eg gjorde det ein periode i livet mitt fordi eg oppdaga eg fekk overskot av det og fordi det gjorde godt for kroppen min.

Meg for tre år og 10 kilo sidan. Dette var sommaren eg traff Trond og han forelska seg i meg. Eg skal tilbake dit. Innan eitt år. 

Etter fødsel får ein ikkje lov til å jogge (ikkje anbefalt før etter tre månader). Altså får eg automatisk lyst til å jogge. No har eg allereie begynt å dagdrømme om deltaking i sentrumsløp og fjellmaraton til neste år. Og eg skal springe fort! Raskare enn eg nokon gong har gjort. Sjølvsagt! (og jada; eg drømmer også om kor godt det skal bli med cava etter løpet)

Men det er berre å innrømme det; eg er ein pudding. Ein…