Gå til hovedinnhold

Vi skal jobbe for et bedre Oppland!

Dette er slagordet vårt i valgkampen, og vi skal virkelig bevise at vi kan jobbe. Vi har et bra team i toppen på lista vår, som står på for Oppland, og som kommer til å gjøre det i tiden fremover. Nå er valgkampen virkelig sparket i gang, og det blir ikke tid til mye hvile fremover. Jeg skal forsøke så godt jeg kan å oppdatere blogg fremover - og i hvert fall oppdatere på hva jeg driver med dag for dag.

I kveld skal jeg være vakt på forestillingen Sol av Isfolket på Fagernes. Dette er altså et stykke basert på maratonserien til Margit Sandemo, Sagaen om isfolket. Forestillingen er vel verdt å få med seg om man ikke har sett den.

I morgen kveld skal jeg i EU-debatt som Nei til EU arrangerer. Det skal jo bli interessant, med min dyptgående kunnskap om EU (nå var jeg ironisk, og det vet folk som kjenner meg...). Hvis noen har noen gode råd til meg, så kom med dem. Vi skal diskutere en haug med direktiver som slaktedirektivet, postdirektivet, tjenestedirektivet og datalagringsdirektivet. Jeg kan knapt uttale noen av navnene, og trenger virkelig å lese meg opp det neste døgnet.

Tirsdag kveld braker det løs med første duell mellom meg og APs 4.kandidat Stine Renate Håheim. LO arrangerer og vi skal diskutere det gode arbeidsliv. Regner med jeg har mange i publikum med meg her..

Men skal bli godt å komme i gang. Det er bare å gi alt fremover. For min del er det nå eller aldri, og jeg skal vinne denne stortingsplassen; fordi jeg mener det er det beste for Oppland!!

Kommentarer

 1. Medlemskap i EU - er det så dumt da ?
  Var selv på biltur i sommer til Tyskland, turen gikk via Sverige og Danmark (Øresundbroren). Rent praktisk var det veldig dumt å holde styr på fire (4)forskjellige valutaer på denne turen.
  Er det da så dumt med f.eks felles valuta (euro). Skulle tro FrP vil gå inn for forenkling som gjør det enklere for folk flest. Er ikke EU da løsningen ?

  SvarSlett
 2. Det er mulig det slettes ikke er dumt med verken medlemskap eller felles valuta. Jeg er veldig usikker i denne saken, og åpen for argumenter og for diskusjon (og for mer kunnskap). Ser at det finnes mange gode argumenter for EU, og forenkling er jeg veldig for. Imidlertid er jeg veldig mot økt byråkratisering og mer lover/regler. Imidlertid er det vel sik at vi må følge disse uansett om vi er med i EU eller ikke..

  SvarSlett
 3. Nei til EU. Norge har som EØS-medlem rett til å reservere seg mot alle EU sine direktiver

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…