Gå til hovedinnhold

Et stort samfunnsproblem!

VG melder i dag at bare tre av ti har tillit til at politiet vil gi de hjelp, hvis de trenger det. Å opprettholde en rettsstat folk har tillit til, er en av de viktigste tingene i et demokrati, og dette er derfor en stor samfunnsutfordring som må løses i tiden fremover.

Også i Valdres og Oppland har vi merket økende aktivitet blant vinningskriminelle og tilsvarende lite aktivitet hos politiet! Vi blir rundstjålet av rumenske bander og politiet henlegger sakene. Dette er en skandale, og det haster å få gjort noe for å få ned kriminaliteten, og for å straffe kriminelle.

Hvor er justisministeren, og hva gjør han med problemet? Det er det vanskelig å finne ut av. Han skal ha for at han fremmer gode forslag. Det er imidlertid svært vanskelig å se at han iverksetter noen av disse. Storberget har for ordens skyld også redusert strafferammen for tyveri og annet de organiserte kriminelle befatter seg med.

Det er ingen tvil om at også straffenivået er for lavt i Norge, og at de kriminelle i dag blir tatt bedre vare på enn ofrene for kriminalitet. Politiet har i tillegg altfor få ressurser, og ute i distriktene kan vi oppleve å ikke få hjelp hvis vi blir utsatt for noe kriminelt, hvis politiet i vårt distrikt har et annet oppdrag en natt.

Med Fremskrittspartiet i Regjering skal politiet rustes til å knekke bandene og de kriminelle. Folk flest skal få føle trygghet med Frp og at politiet stiller opp for dem som opplever utrygghet. De skal få merke at det faktisk er fengsel de blir satt i etter at de er tatt, og de skal få sitte der til de har forstått at kriminalitet ikke lønner seg i Norge!

Kommentarer

 1. er jo ganske latterlig å kalle den organisasjonen politi lenger da..
  Her om dagen var det noen bøbler på bilen min og stjal lyktene foran, de la igjen blod spor som førte til en leilighet, det var vitne og sikkerhets vakter der. Da jeg ringte politiet så hjalp det ikke om aldri så mange spor eller mistenkeligheter om at det var ganske sikkert en beryktet nabo her, de ville ikke komme uansett sa de.
  Jeg måtte reise inn til politi stasjonen dagen etter å skrive et anmeldings SKJEMA, var hva jeg fikk beskjed om.

  Hvordan skal jeg stole på dem ? ikke pokker om jeg gidder å skrive noe skjema for at de ikke skal gjøre en dritt med saken, selvfølgelig regna alle blod spor bort dagen etter...

  Jeg tjener aldri noe på å kontakte politiet i en slik situasjon. De vil ikke ta tyvene aldri så mye allikevel. Spesielt siden de er for opptatte med å vanke i gater så folk kan se at de er der, fremfor at de faktisk gjør en politi jobb.

  Start en politi organisasjon til syns jeg, så de kan konkurere med å hjelpe folk og ta tyver.

  For det var det jeg fikk inntrykket av da jeg ringte dem, tyven ville de ikke ta, de ville bare ha papirarbeidet gjort fortest og mest effektivt. Kaffekopp dultere spørr du meg.

  SvarSlett
 2. Hva hjelper d med mere 1500 flere polti stillinger, når straffene er nærmeste belønning for alle utlendinger, de er ute igjen dagen etter.
  Heller ikke rart ikke polti tar så mye av narkopusherne, når de kun får en bot de uansett aldri betaler, hva er vitsen da for politiet å ta de?


  Helt høl i huet, snillismen har sin store bakside, rød grønn regjerning har ikke gjort noen ting.

  SvarSlett
 3. Anonym. Tror kanskje du har misforstått hvor mye politi det faktisk finnes i Norge. Jobber selv i Politiet og kan informere om at det i en by med ca. 60 000 innbyggere vil være omtrent 4 tjenestemenn på jobb til enhver tid. I gjennomsnitt så rykker man ut på oppdrag 15 - 20 ganger i løpet av et vaktsett. Det er ikke altid man får tid til å rekke alt. De fleste oppdrag tar faktisk en del tid. Det er synd at Politiet der du bor ikke kunne undersøke bilen din, men det er ikke fordi de sitter å drikker kaffe. Dersom politiet arbeider med en voldssak, transporterer psykiatripasienter, har en væpnet aksjon gående eller liknende, så blir ikke skadeverk på bil prioritert. Jobbet selv natt til onsdag. Kjørte utrykning 7 ganger. Undersøkte 4 innbrudd, var hos en suicidal person, lette etter en fyllekjører på motorveien, samt en rekke andre småoppdrag. Rakk bare to kopper kaffe. Jobbet 70 timer overtid i august for å fylle opp vaktlistene. Hadde vært fint med et par ekstra tjenestemenn på jobb, men da må distriktene få penger til å ansette flere, noe de ikke får. Innbruddstyven ble tatt.

  SvarSlett
 4. veldig enig med deg hanne.

  De kriminelle har det mye bedre og flere rettigheter en de på gamlehjem, Det er så syyyyykt at det gåkke an.

  Og alle krimineller slipper alt for lett unna.

  Og skulle ett offer komme til å skade en kriminell, er det offeret som blir den som får straffen, HELT Høøl i huet det også.

  Det er nesten så en håper noe kriminelt skjer med K.H så hun en gang kommer ut av den naive "boblen" hun lever i


  Politiet i norge gjør en kjempe jobb, men det er regjeringen det er noe feil med og straffene. Flere poltifolk kombinert med mye strenger straffer, gjør at politiet slipper å fakke samme kriminell 20 ganger i løpet av et år, og igjen får bedre tid.

  SvarSlett
 5. De kriminelle gir seg vel blanke faen når
  de rødgrønne bygger hotel til dem som straff!

  SvarSlett
 6. Er NOE galt da man må vurdere når noe har skjedd,

  "er dette verdt å ringe politiet for, eller vil de bare ignorere det siden det ikke er ALVORLIG nok for dem?"

  Grunnen med politi er jo å ta kriminelle i utgangspunktet, men de prioriterer bare de verste sakene så alt som ikke er voldtekt eller mord blir jo ignorert..?

  I visse tilfeller lønner det seg jo å løpe ut og slå ned fyrer som gjør noe muffins på bilen min, fremfor å ringe politiet.
  Bakdelen blir jo at da er det en voldsak, og de henter inn MEG istedenfor. Ironisk? Vel....

  SvarSlett
 7. Saken er enkel ta saken i egne hender da skjer det noe.

  KOmmer en tyv inn i mitt hus om natten skyter jeg vedommende.

  Blir han tatt av politiet er han ute på tokt dagen etter igjen.

  Derfor er det ingen vits å tilkalle snuten.

  Snuten gjør kankje en god jobb meste parten av tiden, men hva hjelper det når dem slipper dem ut dagen etterpå på grunn av straffebestemmelser.

  Nei blir en tyv skutt ei natt i min stue skulle personen tenkt over at han har ingenting i andres hus å gjøre midt på natten.

  Det er på tide vi beskytter våre hjem og vår familie og setter hardt mot hardt. Og ikkje finner oss i dennne overtåkkingen av de kriminelle i våres egne hjem.

  Hvis en tyv viste at muligheten var å bli skutt ville han kanskje tenkt seg godt om før han brøt seg inn hos noen mens de var hjemme.

  Feks en tyv stikker ned barnet ditt ved ett ran i ditt hus, da hjelper det lite at politiet kommer etterpå og sperrer av huset og undersøker åstedet, når barnet ditt allerede er blitt drept og aldri kan det tilbake igjen.

  Kan tyver gå med våpen så burde vi også være bevæpnet i hjemmene våre.

  Vet at det ikkje er en god løsning, men fortell meg hva er en god løsning når det står en somalier eller en annen kriminell midt i stua di med kniv eller pistol på dagen eller natten???? Ringe politiet???? trur ikkje det.

  Enkleste er "pang" "pang" ett svin mindre i dette samfunnet!!!

  SvarSlett
 8. Hvor er politikerne med med lang fartstid og som har bygd erfaringen som vanlige lønnstakere ?

  Jeg ser hva Storting og Regjering har gjort i årevis med broilere og rette etternavn.

  Sorry, men jeg sitter hjemme p.g.a. mangel på tung kompetanse, bredde og rett og slett empati for velgerne.

  I valgkamper på begynnelsen av 80-tallet var tonen; Hvis velgerne vil ha det slik ! Nå er det maktkamp, skittkasting og bakslikking.

  Hvor er det blitt av TV-intervjuene med saklighet og tung innsikt som forteller hva det går ut på. Ikke i korte trekk, men med den patos, sikkerhet og saksinnsikt vi har valgt dem inn på.

  En statsminister som under 50 har ikke dette jeg snakker om. Det er ikke snakk om at en statsminister skal være en gammel mann. Men han skal representere landet, og har ikke vært ute i normalt arbeid over tid.

  En lege må ha praksis FØR han kan kalle seg en lege. En lege står overfor liv og død, riktignok mer direkte enn en politiker. Men mange av beslutningene en politiker tar, bestemmer over liv og død.

  Med partiboka i orden og velgerteft, kan et menneske strekke seg opp til topps fra ungdomspartiet. Hvor er den egentlig kunnskapen tatt veien ?

  SvarSlett
 9. Til deg som er politi.

  4 betjenter på 60.000 innbyggere er alt for lite. Mener jeg hørte om en by i USA i "no mans land" i texas med ca 100.000 innbyggere. De hadde sånn ca 800 betjenter i byen... Jeg sier ikke at man skal ha så mange, men det er helt klart at 4 er for lite, noe du selv skriver m.t.p. overtidsarbeidet ditt..

  Flere synlig politi i gatene!

  SvarSlett
 10. Det blir ingen forandring med de rødgrønne som syr puter under de kriminelle. Og rettsystemet er jo helt på gale veier.
  Stem Frp!

  SvarSlett
 11. Takk for mange gode innspill fra alle som har skrevet. Og jeg mener veldig mange av innspillene deres illustrer noe av farene med en rettstat som svikter; nemlig at folk mister tillit til politi og rettsapparat, og derfor heller tar saken i egne hender. Det er en farlig utvikling.

  Til deg som er politi: Jeg er ikke i tvil om at du og veldig mange andre ansatte i politiet gjør så godt dere kan. Men jeg er også av den oppfatning at fire tjenestemenn i en by med 60 000 innbyggere er altfor lite. Om noe alvorlig da skjer, så vil alle politiressurser være bundet opp, og det er da umulig å få hjelp om man skulle bli utsatt for noe kriminelt.

  At ofrene ikke blir tatt nok hensyn til i dagens samfunn, er jeg veldig enig i. Det er illustrerende at det finnes ombud for kriminelle, men ikke for ofrene. Det er også en skam at ofre for kriminalitet kan risikere å møte gjerningsmannen på gata fordi det ikke er plass i fengsel, eller man får altfor kort straff. Det må også bli bedre støtte- og erstatningsordninger for ofrene.

  Munich Machine:Jeg er i hvert fall ikke av de politikerne som har lang arbeidserfaring, som du etterlyser. Jeg er nok en person med kun erfaring fra universitet og politikk (+ diverse småjobber i ferier). Jeg skulle selvfølgelig gjerne ønske jeg hadde kunnskap om flere ting, men ekspert på alt kan man dessverre aldri bli. Derfor er det ekstremt viktig for meg å lytte, reise på besøk til bedrifter og institusjoner og alltid være lydhør. Men jeg tror også man skal være forsiktig i forhold til å la de med profesjonskunnskap styre politikken. Jeg tror ikke leger er de rette til å styre helsepolitikken, eller lærere til å styre utdanningspolitikken. Lytte til dem skal vi, men profesjonsstyre kan være farlig (jeg tror for eksempel ikke jeg er rett person til å styre utdanningspolitikken, selv om jeg har lektorutdannelse).

  Når det er sagt, så er jeg helt enig i at folk med arbeidserfaring hadde vært mer ønskelig i politikken. Politikk er (dessverre) blitt en profesjon, og man må være i gamet hele tiden for å klare å nå høyt opp. Tar jeg meg nå en politikkpause på åtte år, tror jeg det vil bli vanskelig for meg å bli nominert til plass på Stortinget igjen (hvis jeg ikke kommer inn nå) etter å ha vært ute i arbeidslivet. Men uansett, så skal jeg helt sikkert finne meg en "skikkelig jobb" hvis jeg ikke kommer inn på Stortinget nå. :)

  SvarSlett
 12. Gjør som i California. Slå ned på alt. Også alle småkriminelle. De har hatt stor suksess med dette, men det kreves mye mer enn 4 politibetjenter på en by med 60.000 innbyggere! Det er virkelig skremmende at du kanskje ikke vil få hjelp om noe truende skulle hende.
  Har forhåndsstemt FrP fordi jeg mener dere er de eneste som kan få gjort noe med situasjonen!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein