Gå til hovedinnhold

FpU vant skolevalget!

Dødt løp mello AP og FrP heter det hos de som rapporterer om årets skolevalgresultat. Sannheten er at i antall mandater på Stortinget, beregnet ut av dette resultatet, så vinner FrP med sine 45 mandater mot APs 42 mandater. Det sier jo litt om vårt noe udemokratiske valgsystem, men det er en annen diskusjon...

Jeg er godt fornøyd med innsatsen til FpU i årets skolevalg. Ingen får slengt så mye bløff, tull og dritt mot seg som FpUere, og det å dele førsteplassen med AP i skolevalgene er faktisk veldig bra. Jeg er så stolte over alle FpUere landet over.

I Oppland ble vi nest-størst med 22,2 %. Det er jeg godt fornøyd med siden Oppland faktisk er kjent som et rødt fylke. Med en slik oppslutning i det skikkelige valget, så er jeg også inne på Stortinget, men AP ble ikke overraskende størst. Siden jeg har tatt alle skoledebattene i Oppland, så er vel også dette et signal på at jeg er litt populær, men ikke like populær som AP. Og det er vel bare å erkjenne at Stine-Renate fra AP slår bedre an blant ungdom enn meg. Jeg er nok litt for gammal, sur og seriøs, og klarer ikke være morsom i det hele tatt. Det er direkte pinlig hver gang jeg forsøker meg på det, og jeg har nå offisielt gitt opp.

Men noen enkeltresultater er det også å glede seg over:

På Dokka videregående ble vi størst med 42 prosent
På Mesna videregående ble vi størst med 33,2 prosent
På Raufoss videregående ble vi størst med 31,6 prosent
På Vargstad videregående ble vi størst med 43,8 prosent.

Det er jeg fornøyd med!!

Skår i gleden er at vi gikk tilbake på Valdres videregående, og nå får en delt førsteplass med AP. Litt bittert, men jeg overlever det også! :)

Andre medier om saken:
Jevnt mellom AP og FrP
198 stemmer skilte dem

Kommentarer

 1. Hva slags ungdommer er det som blir medlem i et parti som jobber mot dem, med mindre de har rike foreldre?

  SvarSlett
 2. Anonym, hold kjeft. Du kan ingenting om politikk :)

  SvarSlett
 3. Jeg kan ingenting om politikk? Er ikke det å definere de fleste av Frps velgere? ;)

  SvarSlett
 4. Så med andre ord er din logikk at man skal kun stemme utifra egoistiske pengemessige fortrinn? Og at det å stemme på et parti som faktisk har de beste totale løsninger og gir folk større mulighet for selvrealisering og mer rettferdig skattesystem til tross for at man ikke er søkkrik idiotisk?

  Jeg hyller alle som setter borgerens muligheter og frihet forann sin egen vinnings skyld.

  SvarSlett
 5. Veldig enig i siste innlegg. Det er frihet det står på. Folk som stemmer rød-grønt er egoister som har lite gående for seg, og utnytter muligheten til å sabotere folk som jobber hardt. De rød-grønne vil nøytralisere klasseskille og gjør det uattraktivt å være innovativ. De forstår ikke at de ruinerer vår fremtid. Rød-grønne politikere har så liten forståelse for næringslivet at de tror vi kan overleve uten privat næring. De forstår ikke at deres skatte- og avgiftspolitikk ødelegger dette landet sakte, men sikkert.

  SvarSlett
 6. Jagland sier skattene må økes for å takle eldrebølgen. Personlig tror jeg det må enda hardere lut til, men da får solidariske, nestekjærlige og u-egoistiske LO både hikke, infarkt og hele pakka. Jeg tror nemlig Norge skal slite med å betale store pensjoner til alle som har opptjent fullt hus. Det må vel nesten ende med at alle som ikke er i arbeidslivet, får samme alderspensjon,- de er i samme situasjon, ute av produksjon. For de røde kan ikke skatte folk ihjel heller,- da produserer de enda flere fattige. Mange er enslige i Norge, og svært mange har ikke råd til å kjøpe/eie egen bolig fordi en inntekt ikke holder. Mer skatt, så har de knapt råd til å leie heller.

  jaja, det var noen tanker om fremtiden og eldrebølgen..og mine tanker er (foreløpig) usmakelige for både de røde, blå og grønne :-)

  Men jeg skal stemme Frp, selv om det er veldig mye jeg er uenig i. Godt valg!

  SvarSlett
 7. Bedre enn mye av det som er sagt ovenfor her, klarer jeg ikke selv å si det. Takk for mange gode argumenter og innspill.

  Til den siste; godt du skal stemme FrP til tross for at du er uenig i mye. Jeg er heller ikke enig med FrP i alt, men har funnet ut at det er det beste alternativet for liberalister. Og det man er uenig i, forsøker jeg å endre internt! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein