Gå til hovedinnhold

Ut og inn av meningsmålinger

Jeg trodde ikke det verste med valgkampen skulle bli å forholde seg til meningsmålinger, men det er faktisk utviklet seg til å bli helt forferdelig. Jeg forsøker å ikke bry meg noe om det, men det omgir meg liksom over alt. Den ene dagen er jeg inne på Stortinget, så er jeg ute. Den ene dagen går FrP frem, så går vi tilbake, og alt spriker i alle retninger. I dag for eksempel så viser meningsmåling fra VG at vi går opp. Meningsmåling fra TV2 viser at vi går ned.

Det er egentlig ganske slitsomt å forholde seg til, og det er vanskelig å holde fokus på den jobben jeg forsøker å gjøre her i Oppland. Jeg gleder meg i hvert fall fryktelig til dette er over, og jeg kan begynne å se fremover igjen.

Og ikke nok med det, så tror jeg situasjonen på borgerlig side fremstår ganske kaotisk for velgerne. TV2 meldte i dag om isfront mellom Siv og Erna, og VG melder i dag om regjeringskrangel. Jeg skjønner at mediene fråtser i dette, og liker å fremstille alt som kaos, men jeg håper imidlertid det ikke påvirker velgerne altfor masse. Jeg håper de som skal bruke stemmeretten sin, stemmer på det partiet de er mest enig med politisk. Jeg føler meg temmelig sikker på at det blir en orden på alt av galskap, om det blir borgerlig flertall. Det er viktig vi får til et skifte nå, og kan få ryddet opp i alt som er galt i Norge. Det vil ikke skje ved å gi de samme partiene som har styrt Norge i altfor mange år, makta i fire nye år.

Kommentarer

 1. Håper dere går ned,helt håpløst med dere i førersetet !!

  SvarSlett
 2. Ikke ta det så tungt du. Målinger er målinger og valg er valg. Og valget vinner du - og så er du på Stortinget. Sånn er det bare..:)

  SvarSlett
 3. Hvordan skal FRP få stablet en regjering ,det er jo bare lovbrytere som står på deres lister !!

  SvarSlett
 4. Måling er måling, Hanne. Valg er valg. Og snart er dette over. Lykke til den siste uken! Du fortjener det!

  SvarSlett
 5. At situasjonen på borgerlig side fremstår som ganske kaotisk er bare fornavnet

  SvarSlett
 6. Hvorfor er alle de som er negative til Frp alltid anonyme? Tør dere ikke å stå for det dere mener?

  SvarSlett
 7. Hei,

  Hvis du mener at situasjonen i valgets oppløp er så krevende med tanke på tid & krefter, er du vel kanskje ikke "rett person på rett plass"?

  Når jeg først har valgt å skrive et innlegg her har jeg også følgende spørsmål å stille deg:

  Hvordan kan du (som FrP politiker) stille deg bak en politikk som er så grunnleggende lite miljøvennelig i en så "opplyst" tid som det vi har i dag?

  La meg forklare nærmere:
  FrP er FOR oljeboring i Lofoten & Vesterålen. Dersom dette blir en realitet i fremtiden, vil dette ha negative konsekvenser for dette området lokalt & for norsk fiskeri i sin helhet. Utenfor Lofoten ligger, som du forhåpentligvis vet, VERDENS største dypvannskorallrev, Røstrevet. Dette korallrevet er selve livsnerven i norsk skreifiske. Fiskeyngel har sitt oppvekststed i området, og det fungerer også derfor som et livsviktig matfat for større fisk. Ved en evt. oljeboring i området, vil dette kunne medføre enorme konsekvenser for norsk fiskeri, økosystemet i sin helhet og dermed havområdene her i nord.

  Noen elememter som truer:
  1. En oljeforurensing av Røstrevet. Forskning i laboratorier har vist at koralldyr har svært dårlilg toleranse ovenfor oljeforurensing, noe som fører til alvorlig skade av revet.
  2. Mekanisk skade på revet. Boring og oljeledninger vil kunne påføre korallrevet mekanisk skade ved avbrytinger og knusing, og når man tar i betraktning at koraller vokser med ca 6mm i året, utgjør dette en alvorlig trussel.
  3. Oljeboring i Lofoten vil føre til en enorm økning i ant tankskip i området, noe som igjen fører til en økt trussel ang nye utslipp/katastrofer som vi nylig ble vitne til i Langesund.
  4. Forurensing i form av sedimenter. Oljeboringen vil medføre at sedimenter som virvles opp ved boring står i fare for å dekke deler eller hele Røstrevet. Koraller er millimeter store organismer som ikke vil overleve å bli dekket, selv av et tynt lag med sedimenter. Igjen viser forskning i laboratorier at dødeligheten er stor.

  Et av disse punktene alene er i stand til å ta knekken på Røstrevet (og dermed norsk fiskeri), og sannsynligvis vil flere av disse punktene bli en realitet dersom oljeboringen kommer i stand.

  Når vi i tillegg tar med det faktum at havets pH-nivå er i ferd med å nå kritiske verdier (altså nærmer seg et for surt nivå for overlevelse av pigghuder, koraller, vingesnegl osv - og uten disse vil livet i havet som vi i dag kjenner det død ut), bør vi nordmenn absolutt IKKE utnytte oljeeventyret til det fulle, men heller begynne å tenke alternativt og se etter andre metoder å løse energiproblematikken på. Tenk hvis Norge kunne vært verdens ledende land på forskning som gjorde at man kunne nyttiggjøre seg fornybar energi på en mer effektiv måte?! Da ville man ha en god inntektskilde da, som selv også nettopp var det; FORNYBAR!

  mvh
  Marinbiolog

  SvarSlett
 8. Lykke til i valgkampen, Hanne!
  Håper du får en plass på tinget! :)

  SvarSlett
 9. Hadde Frp vært smarte, hadde de kjørt på med fattigdomsløsning da media skrev om hvor mange flere fattige det er blitt under de røde. Men Frp har ingen politikk der, tydeligvis. Hadde dere hatt det, kunne dere holdt på mange velgere. Det man istedet fikk nå, var idiot-uttalelse fra en Frp-mann om å investere i deler til atomvåpen. Ufattelig idiotisk utspill rett før valget. Da stikker mange kvinner over til andre partier, ja..og en god del menn.

  SvarSlett
 10. 7 sept.22.31
  Før du dømmer noen,si meg hvilket parti som ikke har lovbrytere.
  Tulling

  SvarSlett
 11. Svarer Hanne i det hele tatt på spm i sin egen blogg?

  SvarSlett
 12. Det er jo ikke så masse spørsmål her, men jeg kan jo gjerne svare på utsagn ala "det er bare lovbrytere på listene deres". Jeg føler ting må ha et visst nivå av seriøsitet før jeg svarer på ting, og det må oppleves som et spørsmål også.

  Men jeg burde kanskje bli flinkere til å gi uttrykk for at jeg leser all kritikk, tips og støtteerklæringer. For jeg leser virkelig alt, men har kanskje ikke tid og stunder til å gi fyldige svar. Og jeg må si at alle de støtteerklæringene som kommer, virkelig varmer. Det er mest kritikk og dritt å få i disse dager.

  Når "marinbiolog" (som også er anonym) ymter frempå at det at jeg innrømmer at jeg er sliten, gjør meg diskvalifisert fra plassen på stortingslisten, så har jeg også problemer med å ta vedkommende seriøst. At jeg er sliten, og føler ting er krevende, og at det er kaos i hodet mitt, er et signal på at jeg har jobbet hardt - ikke at jeg er svak. Og det å innrømme svakhet, og at man er sliten, er slik jeg ser det, en styrke.

  Som å innrømme at oljevirksomhet ikke er det feltet jeg har mest kunnskap om (jeg kommer fra Innlandet uten kystlinje), men å gi uttrykk for at jeg tar alle innspill, uansett om opptakten er fornærmende, seriøst. Og også gi uttrykk for at jeg er helt enig i at vi må satse mer på fornybar energi, men da må vi satse, og ikke bare snakke. Vannkraftpotensialet er stort hvor jeg kommer fra, men dessverre blir vi hindret i å bygge ut på grunn av vernehysterikere i Oslo. Å la lokalbefolkningen bestemme over egne ressurser, er viktig for meg. Enten det er i Valdres eller Lofoten.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein