Gå til hovedinnhold

Skjebnedag i kommunestyret

I dag skal eg i mitt aller siste kommunestyremøte denne perioda, og i Sør-Aurdal kommune. Eg har no sendt av gårde min søknad om friktak frå alle verv, og vil snart melde overflytting i folkeregisteret til Vågå kommune. Det blir litt rart å gje seg med kommunepolitikk, men eg har lært mykje av å vere gruppeleiar, medlem av formannskap/planutval og kommunestyre desse åra. Men no kjenner eg at det skal bli godt å bryte band til ei kommune eg med veldig stor sannsynlegheit ikkje kjem til å bo i når eg etablerar meg.

I kveld er skjebnemøte i Sør-Aurdal. Saken det har vore prata om i over eit år no; sjølvaste "skulesaken". På grunn av eit stort økonomisk uføre kommunen har havna i, så må kommunen spare peng, og då er det jo lettast å gjere det på skuler, og legge ned litt her og der (og ja, eg er fortsatt litt bitter for at me ikkje har fått gjennomslag for konkurranseutsetting av vaktmesterteneste og fleire andre tenester innanfor drift og vedlikehald; eit tenesteområde som i dag er lite effektivt). No har forskriftsendring vore ute på høyring, og no er saken klar til endeleg vedtak i kveld.

Forslaget er å legge ned Reinli skule og overføre elevane til Bagn skule, og at alle elevane på ungdomstrinnet i Sør-Aurdal skal overførast til ei ungdomsskule, og ikkje vere delt slik dei er i dag. Det fyrste forslaget har folk godteke (vi er ganske omstillingsviljuge sør i bygda), medan det andre forslaget har skapt strid. Forslaget går altså utover ungdomstrinnet på "Hedalen barne- og ungdomsskule", der elevane på 8-10.trinn frå og med hausten må sette seg på bussen og køyre nokre mil til Bagn (det er ingen som er samde om kor langt dei eigentleg er). Dette har skapt mykje liv og røre i bygda Hedalen, som meiner bygda kjem til å døy ut om dette vedtaket blir gjort. Halve bygda seier dei skal flytte om vedtaket blir ståande (snakk om å lage drama).


Stridstemaet; Hedalen barne- og ungdomsskule (bilete henta frå hedalen.no)

Eg er lei heile saken, og eg er lei av eit sakelegheitsnivå eg ikkje har sett makan til sidan eg møtte ein ung SVer i debatt i valgkampen, som meinte alle i FrP var rasistar. Hedalen meiner kommuneadministrasjonen er einspora, og reagerer med å sende ut informasjon som er endå meir einspora enn det dei skuldar administrasjonen for å fare med. Skal du lære elevane om propaganda, så kan ein kanskje bruke denne kampen som har oppstått, som eit døme. Det heile har utvikla seg til å bli bygdekrig, der det verste i menneska kjem fram.

Eg som eigentleg er for å bevare ungdomstrinnet i Hedalen, har lyst til å skifte mening berre for at eg tykkjer Hedalsklanen trekker alle moglege dumme argument opp av hatten sin. Folk som ikkje klarer å halde seg til saken, og som utvikler seg til å bli smålige, trongsynte, ondskapsfulle og paranoide, får ikkje mykje støtte av meg. All støyen har diverre gjort det vanskeleg for meg å sjå klart.

Og ja; eg gler meg så! Det skal bli så godt å komme til ei kommune som tek kvalitetsutvikling i skulen på alvor. Og til ein jobb, der eg berre skal jobbe med å gjere skulane betre. Og akkurat no kjenner eg at eg bryr meg mest om kva som skjer i Vågå, og er lei heile skulestriden her i kommuna. Og då er det på tida å søke fritak frå verv, og eg er overtydd om at eg i hvert fall i den saken gjer det rette. Så får eg vel heller vere ærleg å innrømme at eg ikkje er heilt sikker på at eg gjer det rette når eg i kveld stemmer for å bevare ungdomstrinnet i Hedalen slik det er i dag..

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år.

Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg. 
Terningkast: 2 

Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt?
Terningkast: 5 
Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det. 
Terningkast: 3
Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein song som får meg i godt humør. Ved fy…