Gå til hovedinnhold

Kva gjer ein bygdetulling i Oslo?

Sommarfuglar i magen berre nokre mil frå storbyen. Og kva gjer ein bygdetulling under eitt av desse altfor få Oslo-besøka? Jo, dette er det som kjem til å skje:

Dag 1:
* Ankomst Oslo S. Stirre litt på folk, måpe litt og tenke: "denne byen blir berre skumlare og skumlare for kvar gong eg er her".
* Rett opp på kaffebrenneriet for å få seg skikkeleg Kaffe latte. Og nei, det er ikkje nokon rural myte at bygda manglar kaffe latte. Den vi har smakar høgg.
* Polet. Kjøper akkurat det same som på polet i Vågå
* Panikk-shoppe i ein butikk mens eg ventar på at Bettina skal bli ferdig på jobb
* Stirre på fleire raringar på National mens eg venter på veninne
* Ta t-banen og fnise høgt for meg sjølv ved Montebello t-banestasjon
* Ankomst heimen. Sprette flaske 1 av Cava
* Drikke mange cavaflasker (same oppførsel som i Vågå) og prate bull med gode veninner. Plutseleg er klokka midnatt
* Bestille taxi altfor seint. Ankommer Smuget alltfor seint (som vi også gjer på Bowlingen i Vågå)
* Rølpe litt rundtomkring og oppføre meg idiot mens eg kjeftar på nokre idiotar. I motsetning til i Vågå er det ingen som kjenner meg, så alt er lov.
* Drosjebilkø (slepp i Vågå)
* Stupe i seng med chipsposen frå McDonalds på nattbordet (skjer ikkje i Vågå)

Dag 2:
* Skallebank
* Kaffe
* Fnise og klage (enno alt som i Vågå)
* Shopping. I andre butikkar enn Coop byggmix og Felleskjøpet. Eg ender opp med å bruke altfor masse pengar på jåleri eg strengt tatt ikkje treng
* Åpne flaske 1 med Cava mens eg mumlar sushi og tapas
* Synge Grand Prix-sangar
* Åpne flaske 2 med cava
* Sjå på delfinale i MGP
* Åpne flaske 3 med cava mens eg ser på meg sjølv i speilet og tenker: "Du er jaggu Oslos penaste i kveld"
* Syne Carola-låter på Singstar
* Finne ut slik i 0130-tida at det er på tide å kome seg ut (som i Vågå)
* Snuble inn på Sinatra, og så forsøke å bestikke karaoke-mannen viss han kan snike meg inn fyrst i karaokekøen (men karaokemannen tykkjer ikkje er like sjarmerande som eg sjølv tykkjer)
* Bli sint på heile verda og tenker at heile verda er meg i mot

Dag 3
* Vakner opp og tenker: Korleis i alle dagar havna eg her? Og kvifor er eg så sint?
* Vekke veninne for å finne ut av dette
* Fnise, drikke kaffe og ete junk
* Spekulere på kva som eigentleg skjedde i går
* Sang eg Främling på Sinatra?
* Tenke: Eg skal aldri drikke cava att
* Tenke: Eg skal aldri røyke meir
* Tenke: Eg skal aldri til Oslo att
* Sette seg på toget til Vågå
* Tenker at eigentleg gjer eg nesten akkurat det samme i Oslo som i Vågå...og at den einaste store skilnaden eigentleg er folka eg drikk cava med...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år.

Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg. 
Terningkast: 2 

Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt?
Terningkast: 5 
Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det. 
Terningkast: 3
Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein song som får meg i godt humør. Ved fy…