Gå til hovedinnhold

Biblioteket - eit gløymt velferdsgode

Etter nøye vurderingar har eg beslutta å ikkje reise til Oslo i vinterferien. Utelukkande på grunn av økonomi. Så torsdag og fredag har eg to fridagar eg må fylle med aktivitetar. Etter at skia mine har samla støv i Vågå i to månader (ti år i Valdres før dei kom hit), kjøpte eg i helga skismøring. På tysdag er det skidag på skulen, og då må eg vere utlært. Så i morgon skal eg teste skia og skiføret. Endeleg!

Men skigåing held ikkje til å fylle to fridagar. Så i går fann eg ut at eg skulle ta ein tur på biblioteket. Og det er merkeleg. Mellom kvar gong eg er på biblioteket gløymer eg kor mange skattar som er gøymt der. Biblioteket i Vågå har ei heilt enorm DVD-samling, og då er det ingen grunn til at eg skal drive å kjøpe meg så mange DVD'ar. Så no er både CHE og moro med Trond Espen Seim lånt inn. Og ja, så skal eg innrømme eg lånte med meg 2012 også. Kanskje pinlig å innrømme det, men eg eeeeelskar katastrofefilmar. Eg tok også med meg nokre bøker - både nynorsk ungdomslitteratur og Bjørnson sine bondeforteljingar.

Og i dag fann eg ut at eg også kunne teste ut biblioteket på Otta også. Og i motsetnad til biblioteket i Vågå, har dei lyrikk av Tor Jonsson. Og dei har mange bøker av Are Kalvø. Og enno litt fleire junk-litteratur-bøker (jentelitteratur som vi kallar det, som passar i Syden - og i soooola!). Så eg har lånt med meg litt av kvart, og har no planer om å gå på ski på dagane, og lese og skrive på ettermiddagane og kveldane. Treng jo ikkje reise bort sjølv om eg har to feriedagar. Kan jo slappe av!!!

Poenget er at eg elskar biblioteket. Og har ein tendens til å gløyme at det er fri underhaldning tilgjengeleg der. Og at eg faktisk ikkje treng å bruke pengar sjølv om det er ferie.

Vel - på turen til Otta fann eg ut at eg måtte vaske bilen min (okey - det var ikkje snø sist gong eg gjorde det), og det kosta 199 kroner. Så måtte eg kjøpe to flasker cava på polet - slik i tilfelle eg treng eit glas vin til skrivinga mi. Også måtte eg innom matbutikken og kjøpe ræl. Også måtte eg fornye lotto (kan jo ikkje klage på at eg aldri vinn viss eg aldri tippar) - og fekk endeleg gjeve beskjed om at grasrotandelen min skal gå til Vågå IL (kunne kanskje meldt meg inn sjølv også - eg som er så sporty). Ja, også berre måtte eg ha 20 marlboro lights (slik for sikkerhets skuld). Vel - bibliotekturen kosta vel då omlag tusen kroner likevel..

Men poenget er fortsatt at eg var veldig lukkeleg då eg reiste heim frå Otta. Med bilen full av litteratur både av Are Kalvø og Tor Jonsson - og fin og rein bil!! Og med store ambisjonar om å gå på ski dagen etterpå! :)

Kommentarer

  1. Bibliotek er bra å ha , bare man husker å levere bøkene , hvis ikke kan det fort bli like dyrt som å kjøpe dem!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein