Gå til hovedinnhold

Eit liv utan Cava?

Cava er med meg kvar einaste veke (stort sett). Når eg blir invitert på fest med følge tek eg alltid med meg Cava. Faktisk reiser eg aldri på fest utan Cava. Cava har blitt utruleg viktig for meg. Cava er faktisk ein av dei viktigaste tinga i livet mitt.

Det er faktisk ikkje så mykje i livet mitt eg ville vald framfor Cava. Eg hadde gladeleg gjeve opp sjokolade og alt godteri for Cava. Eg hadde byta ut pizza for Cava. Eg hadde under tvil byta bort ost mot Cava (sjølv om Cava og ost er perfekt i lag). Eg vurderer også om eg faktisk ville vald Cava framfor bilen min (får håpe eg aldri blir take i promillekontroll; der har de overskrifta!).

Viss eg kunne vald mellom Cava og den verkeleg store kjærleiken (då pratar vi om kjærleik større enn det du finn i dei største kjærleiksromanane; kjærleik som gjer at alle bitar i livet ditt fell på plass og at du blir eit harmonisk menneske), trur eg nesten eg ville vald Cava. Kva skal eg med den store kjærleiken viss eg ikkje kunne ha delt Cava med han?

Når helga kjem søkjer eg alltid til Cava. Viss eg har ei tøff veke er det tanken på Cava som held meg oppe. Då tenkjer eg; når fredagen kjem så kan eg kose meg med Cava!

Den stunda på fredag er den beste i heile veka. Når eg kan reise heim. Vite at eg har ein lang frikveld framfor meg, at eg ikkje treng å stresse med noko som må gjerast i morgon. At eg ikkje treng planlegge neste vekes undervising før sundagen kjem. På fredag finn eg fram mac'en min, gjer meg klar til å skrive og hentar fram Cava. Då føler eg meg fullstendig gjennomført lukkeleg.

Cava er ikkje eit særnamn. Cava er eit samlenamn på mange musserande vinar frå Spania. Det veit du jo. Og eg veit at Cava ikkje blir skrive med stor C. Eg gjer det likevel. Fordi Cava er viktig for meg.

Eg trur ikkje eg er alkoholikar. Kanskje har eg alkoholiske tendensar, men eg trur eigentleg ikkje det heller. Eg er berre veldig glad i musserande vin. Så glad i det at eg drikk altfor mykje av det. For meg som ønskjer å bli sprek og tynn, er det difor når det kjem til Cava eg syndar mest.
Lukkelege dagar. Meg og Cava. 

No har eg hatt ei heil helg utan Cava. Det var hardt, men det gjekk. Og det klarte eg til og med mens det ligg ei iskald cavaflaske i kjøleskåpet - uopna. Eg skal spare ho til neste helg. Eg har bestemt meg for at eg får klare meg med Cava annankvar helg. Kanskje sjeldnare.

Det er ni dagar sidan eg starta ferda mot halvmaraton. Kor langt er eg komen? Eg har gjennomført fem springeøkter på drøyt seks kilometer kvar (nei, eg spring ikkje heile vegen og når eg spring går det dritsakte, men eg må jo starte ein plass). Eg har gjennomført to styrkeøkter. Og to dagar sovna eg på sofaen etter middag (skulle berre sove litt) og fekk ikkje trent i det heile take. Trikset er å trene før middag begynner eg å skjønne. Viss du er så svolten at du kunne slukt ein ulv, ta ein banan!

Klarar eg dette? Eg SKAL klare det. Men eg veit at det eg kjem til å sakne aller mest er alle dei fredagane eg har kost meg med Cava, ost og skriving. Det blir ikkje det same med stangselleri med dip og QuizDan på Nrk.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Korleis få trent når du er åleine med ein 1-åring heile dagen?

Dei siste månadene har trening vore min ultimate form for åleinetid og måte å hente overskot på. Anten det har vore i form av å springe ut ein kort tur, gjere nokre øvingar med kettlebell'n på gardsplassen eller stikke på treningsrommet i Heggenes. I Oslo har eg meldt meg inn hjå Sats Elixia, og eg har funne ut at eg verkeleg elskar å vere med på gruppetrening (som eg ikkje skjønner kvifor eg ikkje gjorde før når eg hadde masse tid?), og for ikkje å prate om dampbad eller badstue etterpå. Eller ein laaang dusj!


Den veka her er eg imidlertid åleine med Sigmund i Oslo for å ha vakt på jobben. Sidan eg blir sur og lei om eg ikkje får trent og får den åleinetida, var min store bekymring for korleis dette skulle gå denne veka. Korleis får dei som har eineomsorg for ungar eigentleg trent?


Eg har barnepass inkludert i Sats-medlemskapet mitt, men eg har ikkje hatt hjarte til å plassere han der den veka her, sidan eg har vore oppteken av at dette også skal bli "Hanne og Sigmund sin dr…

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv.

Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten.

Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgo…

Mammaen din er så glad i deg!

Plutseleg er eg blitt eitt av desse irriterande menneska som omtaler meg sjølv i tredjeperson. Det skjer sjølvsagt berre i samtale med vesle bebien min, men sidan det stort sett er berre han eg pratar med om dagen, skjer dette heller ofte.

- Mammaen din skal berre ein liten tur på do, skjønner du
Slik startar dagen når eg må forlate Sigmund åleine i senga vaken og nesten på gråten om morgonen. Eg må fortelje han at eg snart kjem tilbake for å hente han, men at blæra til mammaen hans ikkje er som før og at eg difor må på do.
- Du skjønner, Sigmund, at mammaen din er ikkje så flink til å gjere knipeøvingar

Vi går inn til stellebordet, og der fortsett det: "No skal mammaen din berre finne fram ei bleie, skjønner du. Mammaen din er så glad i deg. Du er sååååå søt".

I løpet av ein dag har eg tatt meg sjølv i å si dette:
- Mammaen din er så glad i deg (dette seier eg ofte)
- Mammaen din elskar deg
- Mammaen din må berre ta på deg lue, skjønner du - fordi det står i Mammabøkene at små bebi…