Gå til hovedinnhold

Debatt i P1 om aktiv dødshjelp

Nå har jeg nettopp deltatt i NrK P1s "Rett på" om aktiv dødshjelp. En times diskusjon, og kommentere alle innringere er heavy greier. Og jeg syns tematikken er vanskelig å diskutere. I hvert fall når motdebattant er Olav Gunnar Ballo, lege og SVer. Men jeg er i hvert fall 100 % sikker på at vi gjorde riktig vedtak i denne saken, og jeg er så stolt over at vi klarer å skape debatt om denne viktige saken. For meg handler det om verdighet, og at jeg mener enkeltmennesket er den som er best i stand til å ta valg på vegne av seg selv. Intet annet. Jeg regner med jeg kommer tilbake med mer - for denne saken kommer til å være aktuell i lang tid fremover.

Kommentarer

 1. Jeg har ikke hørt noen debatt med deg eller andre på radio/tv, men har lest en del av det som er skrevet og lagt ut på nettet.

  Mitt inntrykk er at dere er for dårlige til å komme med fakta om hvordan dette faktisk fungerer i Nederland/Oregon.

  Det holder ikke bare å komme med personlige anekdoter eller ideologisk overbevisning om den enkeltes rettigheter.

  Når motstanderne henviser til undersøkelser og praksis i land med dødshjelp, må dere ha kunnskap nok om dette til å kunne tilbakevise faktiske feil eller misvisende opplysninger. Samt komme med egne tall som underbygger at praksisen ikke er glidd ut på den måten som mange motstandere hevder.

  Dette er spesielt viktig fordi legeforeningen dessverre er blant dem som sprer misvisende informasjon. Denne foreningen har stor prestisje og har naturligvis tilgang til mye undersøkelser om emnet.

  Det kreves faktisk at dere legger ned et stort arbeid med å gå inn i alt forskningsmaterialet knyttet til dødshjelp for å kunne imøtegå legeforeningen på en effektiv måte.

  Stå på og lykke til!

  SvarSlett
 2. Provosert abort og aktiv dødshjelp burde gå hånd i hånd. Rart at ellers oppvakte sjeler enten er 100% for eller 100% imot...

  SvarSlett
 3. Takk for tips Synve. Jeg forsøkte i debatten på fredag å komme med noen fakta om hvordan det er i Oregon, men det er dessverre vanskelig å slippe til med de lange utredningene og mange faktaopplysninger er også tydeligvis ikke hva folk er interessert i å høre (de vil heller ha oppildnet debatt og provosere folk). I hvert fall i debatter på radio og tv. Men siden dette er en sak som er blitt et større debattema enn vi kanskje trodde, så er det ingen tvil om at vi må gjøre en bedre jobb. Har du tips til forskningsrapporter eller lignnende som burde leses, så tas dette i mot med takk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser