Gå til hovedinnhold

Landsmøtet er i gang (for første gang ledet av en leder)!

Nå er Siv Jensen blitt partileder (mot to stemmer). FrP-sangen er blitt fremført. Og nå er vi i gang med hennes Landsmøtetale. Jeg har store forventinger, og regner med at hun innfrir.

Siv Jensen skal snakke om kvinner, og ikke Jens, kan VG rapportere om.

Jeg skal nå rapportere direkte om hva Siv Jensen faktisk snakker om.

Siv er nå på scenen. Stående applaus!

I dag er det 115 dager igjen til valget, åpner Siv med. Aldri har dette partiet vært mer forberedt på å ta regjeringsansvar! Vi skal ta ansvar! Vi har ambisjoner om å fornye Norge!

Politikk handler om mennesker, sier Siv. Politikk handler om mennesker som hver dag, gjennom sine handlinger, gjør en forskjell. Dette er de ekte heltene. Nå skal dere få møte noen av Siv Jensens heltinner.

Først nevner hun sin oldemor, Betzy Kjelsberg. Hun brukte hele sitt liv på å kjempe for kvinners rettigheter. Hennes fremste hjertesak var lik lønn for likt arbeid. Hun begynte med dette for over hundre år siden, og debatten er her fortsatt. Fordi politikerne nekter å gjøre noe med det. FrP vil gi økt lønn i kvinnedominerte yrker. Vi kan vedta det NÅ, og sørge for at Betzys hundre år gamle kamp endelig blir avsluttet!

Hun nevner så en somalsk kvinne, som ble tvangsgiftet bort i en alder av 23 år. Hun valgte å flykte. Den venstreorienterte eliten i Norge har valgt å lukke øynene for tortur og overgrep, tvangsekteskap og retten til ytringsfrihet. Dette er vår viktigste kvinnekamp, og det er FrP og andre frihetselskende mennesker i verden som tar denne kampen. Så snakker hun om tiltak for å bekjempe tvangsekteskap og kjønnslemlesting. Vi er på lag med disse kvinnene!

Så trekker hun frem Gunvor fra Lillestrøm. Hun er pensjonist som ikke har opptjent en stor pensjon, fordi hun var hjemmeværende da barna voks opp. Hun tok et verdivalg! Hun og ektemannen har også engasjert seg i frivillig arbeid. Dette er mennesker som har spinket og spart hele livet. Hun har utbetalt åtte tusen kroner i pensjon. De blir avkortet i pensjon fordi de er gift. Det er intet annet enn statlig tjuveri, sier Siv. FrP vil fjerne dette tjuveriet!

(Her datt nettet mitt ut, og jeg fikk ikke omtalt politikvinnen eller trailersjåføren, og justispolitikk og samferdselspolitikk. Forøvrig heller ikke moren med en sønn i Afghanistan. Ei heller kvinnen som startet privat omsorgsinstitusjon i Trondheim).

Vi møter så en gründer. Som innredet kjøkken i kjelleren for å drive catering samtidig som hun kunne oppdra sine fem barn. Siv har opprettet en egen side på facebook der alle gründere som irriterer seg over noe, kan sende dette inn, slik at FrP kan gjøre noe med det etter 14.september. Vi må jobbe for at alle med en god idé skal tørre å realisere dem (i disse nedgangstider). Vi skal premiere dem som tør. Hylle dem som skaper! Da må vi hjelpe dem med å fjerne unødvendige hindringer og byråkrati. Det er i disse tider vi skal så for å høste.

Så møter vi Jorunn fra Nordland. Hun er alenemor til to barn. Selv tar hun utdanning som sykepleier samtidig som hun er i full jobb som hjelpepleier. Hun er en helt! Hun er også opptatt ev god skolegang for sine barn.

Så går vi tilbake til Betzy. På hennes tid hadde ikke kvinner rett på videregående skole. Hun gikk sammen med fem venninner og engasjerte en lærer. Dette gjorde de fordi det offentlige sviktet. I dag diskuterer vi fortsatt om det skal være lov med private alternativer til den offentlige skole. Det er ikke et problem at private vil tilby alternativer til den offentlige skolen. Problemet er at den offentlige skolen er for dårlig! Siv mener skolen skal lære opp elevene til å møte den virkelige verden. Den virkelig verden består av både oppturer og nedturer.

FrP snakker med mennesker, og ikke til dem. Vi tar folks hverdagsproblemer på alvor, og vil gjøre noe med dem! Vi tror på konkurranse fordi det gjør oss bedre. FrP vil fornye Norge. Vi vil løse de uløste oppgavene skritt for skritt! Derfor skal FrP i regjering!

Nå er det velgernes tur til å bestemme. Nå skal de bestemme hvilke politikk de vil ha de fire neste årene. Vi har respekt for demokratiet. Vi har respekt for velgernes dom. Men FrPs velgere skal vite følgende: FrP i regjering vil fornye Norge. FrP samarbeider gjerne med andre! FrP støtter ikke en regjering vi selv ikke er en del av! FrP avviser ikke andre partiers politikk i det offentlige rom fordi vi vil forhandle.

Vi skal ikke i regjering for taburettenes skyld. Vi skal i regjering for å gjennomføre vår politikk. Slik at vi får hjulpet alle disse hverdagsheltene.

(Det var en kort gjenfortelling av Sivs tale.) Her er hva VG skriver om talen.

Kommentarer

 1. Bare blogger du eller er du å finne også andre steder som f.eks. Twitter?

  SvarSlett
 2. Merket meg at T. Søviknes (Os) ble rørt til tårer av lederens årsmøtetale.
  Han stod vel i gjeld fra den gang hun måtte ut å "kamuflere" Frp's praktiske kvinnepolitikk??

  SvarSlett
 3. Pr. i dag vil en aleneforeldre få bedre goder vedr. å velge å ta utdanning, fremfor ektepar med felles bar/flere barn. Dette fordi en som gift blir målt opp mot ektemakes inntekt vedr. søknad på lån og stipend. Dette er en ordning som ikke skaper likestilling! En bør gå inn for en ordning der ektefelles inntekt ikke er avgjørende for lån/stipend ordningen! Uansett bør en heller premiere de som faktisk velger å holde i lag framfor dagens massive velferdsordning for å skille lag!

  SvarSlett
 4. Det norske samfunnet og dets videre utvikling trenger foreldre som lager barn! De yrkesaktive foreldre som holder i lag, bør etter hvert premieres! Pr. i dag er det mer "lønnsomt" å få tre barn med tre forskjellige fedre enn å ha tre felles barn! Gi gifte foreldre tilbake fradrag på skatt for hvert felles barn de har! (i tillegg til fradrag for dokumentert pass og stell av barn!)

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke på twitter enda, men får nesten vurdere å følge med i utviklingen etter hvert jeg også. Fram til nå så har facebook og blogg tatt nok tid!

  Jeg er helt enig i at ektefelles inntekt ikke bør påvirke egen mulighet til å få stipend og lån. Man skal ikke bli straffet for å gifte seg. I tillegg vil vi i FrP ha ektefelledelt beskatning, som gjør at ektepar vil betale mindre i skatt enn de gjør i dag.

  Fradrag for felles barn er noe FrP ikke tidligere har vurdert (så vidt jeg veit), men jeg tror nok ektefelledelt beskatning blir mer rettferdig enn en ordning med fradrag for felles barn.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser