Gå til hovedinnhold

Programdebatten i gang med PeSa-show!

Nå er Per Sandberg på talerstolen for å innlede til debatt om prinsipprogram og handlingsprogram. Han har vært leder av programkomiteen, og er som kjent også 1.nestleder(!) i FrP. Han snakker først om den lange prosessen som har vært i forhold til å lage dette programmet. Fire høringer i partiet, og to åpne høringer der alle kunne ha innsyn. Organisasjoner har kunnet komme med innspill, og det har vært åpne høringer i partiet. Flere tusen forslag har kommet, og de aller fleste føler eierskap til det dokumentet vi skal behandle i dag. Kanskje er det derfor vi ikke har de store dissensene i dag - fordi alt er såpass godt forankret, sier Pesa.

Dette programmet er en frihetsreform, sier Per Sandberg. Alle har vi følt at vår frihet er blitt litt berøvet sier Per. Hvis vi mister mye av friheten, vil det bety at vi også mister evnen til å ta ansvar. Dette vil føre til at vi skyver ansvaret over på de som styrer, sier PeSa. Derfor kan ikke sosialistene få lov til å styre mer.

Tråden i programmet vårt er at vi skal ha mindre stat og mindre byråkrati. Vi skal ha mindre styring. Vi skal skape et køfritt Norge. Så snakker Per om alle områder det er kø på i dag (som det offentlige selvfølgelig styrer med). "Det er køene som skaper at individet må gå å be om almisser", sier Per. Dette er drømmesamfunnet for sosialistene.

Så snakker Pesa om kulturpolitikk. Dette snakker han bra om! Så går han over til vår helsepolitikk. Så snakker han om vår eldreomsorgspolitikk, før han går over til skolepolitikk. Også her snakker han om frihet. Spør hva som er så farlig ved at elever og foreldre får ta et fritt valg.

Så går vi over til Per sitt favorittema. Byråkrati, kommunesektor og forvaltning. Her er Pesa tøff. Han er virkelig opptatt av dette, og er virkelig innstilt på å redusere i forhold til alle mulige tullete organer som finnes i dette landet med 4,7 millioner mennesker. Er det noen som kan gjøre noe med dette, så er det PeSA, og er det noen som faktisk kan få gjort noe med kommunestrukturen, så er det han. Vi trenger en reform, sier han.

"Det programmet som ligger her i dag, er et budskap til Små og mellomstore bedrifter om at de skal bli tatt på alvor for første gang på lang lang tid". Vi skal forenkle for bedriftene. SMB blir kvalt av skjemaer, rapportering og så videre og så videre. Her ligger det en SMB-reform som gjør de i stand til å klare seg!

Så er han virkelig i gang; Veier!! Dette kan Per. Kun fem prosent av stameveiene våre har akseptabel standard i forhold til de standardene politikerne selv har satt. Så sier det andre partiene at de skal ha et historisk løft for veiene, men alt er jo hisorisk hvis man bare legger på ei krone, sier Per. Vi har som ambisjon at vi i løpet av de ti neste årene skal ha det mest effektive, miljøvennlige og sikre veinettet i verden. Hva gjør så politikerne når de ikke klarer mer: Jo de tar ca 17 000 km med vei, og gir de til fylkeskommunene, fordi de ikke orker mer fordi veiene er så dårlig! Jeg og de andre i transportkomiteen er ofte blitt kalt for asfalt-cowboyer - fordi alt vi snakker om er vei, sier PeSa. Men vi vil også bygge tog der det er grunnlag og passasjerer. Så gjør han det klinkende klart; det blir ikke snakk om å bygge lyntog i vår historie (hvis det da ikke er en privat investor med alt for mange penger som vil gjøre det; da skal vi legge til rette for at han skal få bygge).

Så går han over til innvandrings- og integreringspolitikk. Også dette kan Per Sandberg. Så går han over til kriminalitetspolitikk og politi.

Så går han over til klimapolitikk, som er et av de områdene hvor vi er blitt mest kritisert. Han går inn på de andre partiene som har konkurranse i hvem som skal kutte mest, men der faktisk ingen klarer å gjennomføre tiltak for å redusere utslippene. Vi skal ikke være med på en prosentkonkurranse i Stortinget om hvem som skal kutte mest.

Så sier PesA: Ikke la dere dempe av noe i denne debatten. Få det ut! Vi skal ha en skikkelig debatt nå. Vi har politikken og ressursene som er nødvendig for å gå inn i regjering. Det eneste vi mangler nå, er å vedta et dokument. Og det skal vi vedta her i dag. PeSa er ferdig! Faaantastisk. FpU digger deg!

Vi i FpU skal kjempe for retten til å bestemme over eget liv.

Kommentarer

 1. "Så gjør han det klinkende klart; det blir ikke snakk om å bygge lyntog i vår historie"

  Er dette bare Per Sandberg sin mening eller FrP sitt standpunkt?

  SvarSlett
 2. FrP mener man ikke skal bruke offentlige skattekroner på å bygge lyntog, men heller prioritere vei og jernbane. Om private har lyst til å bygge høyhastighetsbane, så vil vi hjelpe de med dette, og gjøre alt i vår makt at de skal få lov til dette. Vi er bare i mot at det offentlige skal prioritere dette, og det er offisiell FrP-politikk!

  SvarSlett
 3. Ut ifra dette kan man vel trekke den konklusjonen at FrP heller ikke er interessert i noen form for OPS-finansiering av høyhastighetsbane.

  FrP mister herved min stemme ved valget til høsten.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser