Gå til hovedinnhold

Sametingsprogrammet legges frem!

Vi skal stille lister til Sametinget, selv om vi ønsker å legge det ned. Da må vi også ha et Sametingsprogram, og det legges frem nå. Først innslag med joik, intervjuer fra Finnmark og med Per Sandberg i Karasjok om hvorfor vi vil legge ned Sametinget.

Kommentarer

 1. Hvilke andre internasjonale konvensjoner enn de som regulerer urfolks rettigheter, har FrP til hensikt å bryte?

  Hvilke erfaringer har man gjort andre steder i verden med å tukte minoritetsgrupper som har fått storsamfunnet ubedt inn på eget territorium, og ser FrP noen utfordringer i så måte? Ja, dere er vel politikere som tenker fremover og tenker på konsekvenser?

  Med vennlig hilsen Trond G

  SvarSlett
 2. Dette er kjempebra, bare tull at samene skal ha eget ting. Håper FrP lykkes:)

  SvarSlett
 3. Det er bra. Jeg ønsker dere lykke til. Problemet er at det er mange samer slik som meg selv som aldri meldte oss inn i manntallet da vi er prinsipiellt i mot sametinget, så deres viktigste velgere kan ikke hjelpe dere.

  SvarSlett
 4. Jeg kommer definitivt å stemme på FrP ved neste storingsvalg, av den ene grunn at sametinget skal og bør legges ned. Vi vanlige samer får uansett ikke noen særlig stor nytte av dette organet og dets unødvendige pengeforbruk. Jeg tror at ved å få FrP inn i sametingen vil, om ikke slutten, være starten på slutten.

  Hilsen Kautoværing

  SvarSlett
 5. Jeg mente selvfølgelig ved neste sametingsvalg;) Lett å glemme sånt når man ikke akkurat stormer inn i valgurnene ved sametingsvalg

  SvarSlett
 6. Den Norske stat har gjort en urett med å opprette "sametinget".
  Hilsen finnmarking.

  SvarSlett
 7. Er ikke samene Nordmenn? Joda, når det er noen goder å hente!
  Samene har på lik linje med oss normale nordmenn alle muligheter til utdannelse, utvikling av kunst og kultur. Hvorfor trenger de da eget Storting?
  Her i vårt eget land kan vi nå trekke direkte linjer til det gamle Sør Afrika, Aparteidstyre!
  Det er ikke en trussel om hva som kan skje, men faktisk noe som allerede er her!
  Det er et mindretall som har all makt i våre nordligste fylker. Her bor ca 300000 mennesker, av disse er det ca 25000 samer! 10% av befolkningen bestemmer over det store flertall!
  Her kan ikke veier, hus, hytter bygges uten godkjenning fra samene (SELV OM DET ER DIN PRIVATE TOMT!!!), nå er de på tur å få godkjent sitt nye forslag, som fratar ALLE andre enn samene rett til jakt og fiske i hele Troms og Finnmark!
  Hvordan kan politikere sørpå sitte å forsvare dette? ILO Konvensjonen som de er så flinke å henvise til er for å sikre urbefolkning lik behandling som resten av befolkninga, som er vel og bra, men denne er missbrukt og oppbrukt her oppe!

  Stem Frp ved stortingsvalget, eller høyre ved samteingsvalget (gjleder kun de som er født i Finnmark, for ingen andre har mulighet å melde seg inn i det "demokratiske" samemantallet!!! som seg hør og bør i vårt demokratiske land)så vi kan få stoppet galskapen.

  Mvh

  Geir K.
  Porsanger

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser