Gå til hovedinnhold

Snart Landsmøte..

..og ingenting er som vanlig klart. Ikke vet jeg hva jeg skal fokusere på i programdebatten, og ikke har jeg avklart vinkling. Det jeg imidlertid vet, er at det blir noen spennende debatter på lørdagen, og at vi faktisk skal diskutere politikk hele dagen! Og ikke bare sånne tulledebatter der alle skal opp på talerstolen for å vise hvor flinke de er, og bare si sånne ting som alle er enig i, slik at vi blir sitert i avisa. NEI; vi skal virkelig diskutere ting som betyr noe!! Jeg gleder meg!

I prinsipprogrammet og handlingsprogrammet så går de viktigste diskusjonstemaene på avveningen mellom personlig frihet og storsamfunnets interesser. Det går også på hvem vi mener er de best egnede til å ta avgjørelser på vegne av ditt liv. Er det du som er best egnet til å ta slike avgjørelser for deg, eller er det meg som politiker? Jeg mener bestemt at du skal være sjefen i ditt eget liv, og at jeg skal holde meg langt unna å bestemme over andre mennesker liv, kropp, tanker eller meninger. Dette skal i hvert fall jeg kjempe for på landsmøtet! Og jeg skal kjempe for at FrP blir litt mer liberalistisk. Så får vi se...

Jeg vil fortløpende frem til landsmøtet legge ut noen ord om hva som blir de viktigste diskusjonstemaene på FrPs landsmøte til helgen. Jeg har fått den store ære av å være delegasjonsleder for FpU - og det forplikter! Å holde styr på en gjeng smågutter som alle har et stort markeringsbehov, er ikke lett. Jeg har lurt på om jeg skal ta all taletiden selv. Da gjør jeg meg i så fall mektig upopulær hos resten av sentralstyret i FpU, men det hadde vært veeeldig gøy!

Kommentarer

 1. spent å høyre kva FrP skal diskutere om tema høgare utdanning og forskning.

  SvarSlett
 2. Er redd for at det ikke blir det store diskusjonstemaet under programdebatten siden det ikke er synlig uenighet om dette i utkastet til program og i dissensene, men er nok garantert noen som kommer til å snakke om det. Forøvrig er vi nok ganske enig om utdanning og forskning i partiet, så er vel mer kontroversielle temaer som skaper høyest temperatur!

  SvarSlett
 3. Kan du si noen ord om lånekassen? Dere er flinke til å ta "ta styring over eget liv"-vinklinga. Problemet er bare når du eksempelvis ikke får mulighet til å ta utdanning fordi FrP har bestemt at lommeboka skal bestemme og lommeboka sier stopp.

  SvarSlett
 4. Jeg kan definitivt si noen ord om Lånekassen, og vil først få klargjort at vi mener at alle skal ha samme rett på lån og stipend som de har i dag. Og at det altså IKKE skal være lommeboka som avgjør og som sier stopp i forhold til muligheten til å studere.

  Problemet med dagens system hva gjelder studiefinansiering, er at studentene verken har makt eller fritt valg. Lånekassen yter dårlig service, svarer ikke på telefon, bruker lang tid på å behandle søknader, og studentene har ingen makt i forhold til å presse Lånekassen til å bli bedre siden den ikke kan velges bort.

  En student med begrensede ressurser føler seg ganske maktesløs i møtet med Lånekassen. Eneste mulighet etter dagens system er å la være å motta lån fra Lånekassen, men da mister man jo en rettighet som alle andre studenter har.

  Fremskrittspartiet mener alle skal ha rett på stipend og lån og med samme rettigheter som i dag, men at man kan velge en annen bank enn Lånekassen. Da får studentene makt fordi man kan velge mellom ulike aktører! Studentene skal ha en statlig garanti som garanterer samme rettigheter til lån som i dag, men kan få velge den banken de selv vil benytte seg av.

  Med et slikt system, så kan studentene få samlet alle kundeforholdene sine i samme bank, og bankene vil måtte konkurrere med hverandre i forhold til å gi studentene gode betingelser.

  Problemet i dag er mangelen på konkurranse og at Lånekassen kan oppføre seg hvordan de vil uten å bli straffet for det.


  Fremskrittspartiet er for lik rett til utdanning og at alle skal få stipend og lån, men vi er uenig i at alle MÅ bruke en statlig monopolaktør som leverandør av tjenesten. Gir vi bankene mulighet til å gi studentene studielån med en statlig garanti, så vil vi få et mangfold av leverandører i et fritt marked.

  SvarSlett
 5. Kva seier dere om den utgreiinga som vart gjort under Clemet som minister, der det kom fram at "FrP-alternativet" til Lånekassen vart for dyrt og lite gunstig for både studentar og staten?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser