Gå til hovedinnhold

Endelig på twitter og jeg trenger virkelig starthjelp!

Jeg har fått noen oppfordringer av både lesere og kollegaer at jeg må komme meg på twitter. Jeg har, for å være helt ærlig, ikke helt skjønt greia. Jeg skjønner ikke hva det er, hva det brukes til og ikke helt poenget. Men jeg har skjønt at mange journalister bruker det, og at noen under landsmøtet til FrP, mens jeg var på talerstolen, på twitter hadde skrevet: "Hun sier mø. Betyr det at moren hennes er en ku". Om meg altså. Og ja, jeg sier mø (og det betyr vi). Hahaha. Le litt av det.

Men så var det dette twitter-greiene. Hva gjør jeg nå? Jeg er altså registrert, men skal jeg liksom finne venner her, som jeg gjør på facebook? Og i forbindelse med Landsmøtet så jeg at alle meldinger ble listet opp under #Frplm. Er dette en slags kode jeg må knekke for at folk skal lese hva jeg skriver? Hvor kan folk lese hva jeg skriver? Kan noen hjelpe meg med en oppskrift på hvordan dette funker. Og ja, lag oppskriften slik at til og med bygdetullinger skjønner det. Og hovedspørsmålet er vel kanskje egentlig; hvordan kan dette hjelpe meg i valgkampen?

Jeg er forøvrig i ferd med å komme meg når det gjelder teknologiens muligheter. Jeg tror jeg har fått noen flere lesere på bloggen min, og av en eller annen merkelig grunn så har noen, på sin egen blogg, nominert meg som en av Norges 20 beste politiske blogger. Ikke det at jeg tror jeg har Norges beste politiske blogg (jeg tror jeg er kvotert inn som FrPer), men jeg vil ikke ha jumboplass heller, så er dere snille mot meg, så går dere inn og stemmer på bloggen min på avstemningen på Svein Tore Marthinsen sin blogg (for meningsmålingsinteresserte, så kan forøvrig også bloggen hans ha interesse utover å stemme på meg).

Kommentarer

 1. Se denne linken for en enkelt forklaring på hva Twitter er og hvorfan det brukes: http://idaaalen.wordpress.com/2009/04/06/twitter-er-som-et-middagsselskap/

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Den var høyst behjelpelig, men jeg har fortsatt ikke skjønt hvorfor folk skriver #frplm i meldingene sine (og hvordan alle de meldingene som skriver noe om det, kommer opp i relaterte artikler på for eksempel dagbladet.no), og hva det firkanttegnet brukes til..

  SvarSlett
 3. På Twitter kan du tagge tweetsa dine med f.eks. #frplm, #AirFrance, #politikk og lignende slik at folk kan søke i twitter etter tweets som omhandler noe de er generelt interessert i, eller aktuelle hendelser som folk twitrer om. Det er veldig likt stikkordene man setter opp i blogginnleggene sine. På twitter.com finner du oversikt over de mest populære taggene og kan søke etter det du ser etter.

  SvarSlett
 4. Spesielt hvis du bruker et program til twitter - sånn som Seesmic Desktop eller Tweetdeck - er disse taggene greie å ha. Der kan du ha flere kolonner som en søker på forskjellige ting. Jeg har bl.a. en kolonne som oppdateres fortløpende med at som er markert med #politikk og #valg09. En kan selvfølgelig søke opp alle ord, også de som ikke er markert med #, men bruker en hastag (#) lages det en link til twitter sin søkeside.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser