Gå til hovedinnhold

For bønder flest?

Er på valgkampkonferanse i Oppland FrP i dag, og tema for første dag er landbruks- og samferdselspolitikk. Begge to er temaer som er viktig for folk i Oppland, og som vi må ha kunnskap om hvis vi skal vinne valget.

Nå er vi i gang med landbrukspolitikk, og vi har både landbrukspolitisk talsmann for FrP her, samt tre av våre egne bønder i Oppland FrP som snakker om utfordringer og muligheter i landbruket. Budskapet fra de tre bøndene er klart: Gi oss frihet til å produsere hva vi vil og hvor mye vi vil. Styrk den private eiendomsretten og fjern de politiske reguleringene som ødelegger for norske bønder. Vi vil ha frihet til å skape verdier og arbeidsplasser, sier bøndene flest i Oppland FrP.

Dette er gode ting å ha med seg, når vi i valgkampen blir beskyldt for å rasere norsk landbruk. Det er ikke våre arbeidsomme og meget dyktige bønder enige i at FrP vil gjøre.

Kommentarer

 1. Jeg tror kanskje ikke de tre bøndene i Oppland FrP er representative for norske bønder. For de fleste vestlandsbønder vil det å slippe markedskreftene til totalt slik dere ønsker bety full stopp for alt landbruk i for eksempel Sogn og Fjordane der jeg bor. De bøndene som støtter FrP tipper jeg driver svært store bruk. Disse kan kanskje ha en fordel av at det frie markedet skal bestemme. Politikken deres betyr at det kun vil bli drevet landbruk i de aller best egnede landbruksområdene i landet. Resten vil bli utradert! Hva vil da skje med landet vårt? Alle de vakre og velstelte bygdene som gjøre Norge til Norge? Det er dette dere i FrP ikke makter å ta inn over dere!

  SvarSlett
 2. Jeg tror ikke mer markedstenkning innenfor landbruket betyr full stopp. De bøndene jeg snakker med er i hvert fall mest opptatt av å bli kvitt alt som regulerer virksomheten deres, og som hindrer fri omsetning av landbruksvarer (og eiendommer også for den saks skyld). I tillegg mener jeg tollbarrierene vi har i Norge som er til hinder for handel, er et hån mot verdens fattige land som gjerne vil eksportere sine produkter. Men det er en annen diskusjon...

  Det som er sikkert er at den politikken som føres i dag ikke virker. For gårdsbruk blir lagt ned ganske hyppig. Jeg tror ikke man vil se en økning i antall nedleggelser med vår politikk.

  SvarSlett
 3. Småskalalandbruket som vi har svært mye av i landet, ikke minst på Vestlandet og i Nord-Norge vil selvsagt aldri overleve om man fjerner alle reguleringer. Landet vårt vil ikke være til å kjenne igjen med en slik landbrukspolitikk. Heldigvis er det politisk flertall på Stortinget for å opprettholde norsk landbruk på tilsvarende nivå som i dag. Og det er nok fordi landbruket representerer langt større verdier en ren matproduksjon. Det handler i stor grad om framtida til alle bygder og grender i Norge.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser