Gå til hovedinnhold

Inne på tinget!

Den nyeste meningsmålingen i Oppland viser at jeg er inne på tinget. Det er selvfølgelig kult, men jeg blir bare skremt av slike meningsmålinger. For det viser at det er opp til meg, og opp til hele partiet, at jeg skal klare dette. Alle forutsetningene er til stede, men det skal mye til for å klare det, og det forutsetter at jeg gjør en god jobb de neste månedene. Jeg skal i hvert fall ikke ta noe for gitt før valgnatta 14.september. Jeg har trua på at dette skal gå, men det kommer til å bli et hardkjør uten like.

Og jeg må få si at fremstillingen om at jeg tar stortingsplassen fra Olemic (Thommesen, stortingsrepresentant for Høire i Oppland), blir tøvete. Høyre hadde utjevningsmandatet sist, og jeg får ikke noe utjevningsmandat. Plassen vår blir eventuelt derfor tatt fra Arbeiderpartiet, siden det er de jeg først og fremst konkurrerer med om fast mandat. Høire konkurrerer med de andre småpartiene om utjevningsmandatet.

Kommentarer

 1. I forbindelse med landsmøtet, gjorde jeg noen beregninger for Frp-eres muligheter i samtlige fylker for tidsskriftet Minerva. http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=6153&id=2005200908511428335&magasin=ja&t=Fremskrittspartiet-mot-tidenes-valg.
  Beregningene er basert på gjennomsnittet av de siste ti meningsmålingene og valghistorikk i de ulike fylkene.

  For Opplands vedkommende kan Frp vente en oppslutning rundt fem prosentpoeng under sitt nasjonale nivå. Med dagens snittnivå på 26 (http://www.minerva.as/?vis=artikkel&fid=6153&id=020620090819006780&magasin=ja&t=SV-og-Sp-sliter), så betyr det at dere antagelig ligger på 21 prosent i Oppland(jeg tror altså at Frp-nivået i GD er målt litt for høyt). 21 prosent holder også til mandat. Slik det ser ut nå, så tåler du et Frp-fall på rundt 2 prosentpoeng - litt avhengig av andre partiers oppslutning.

  Jeg ville dog være noe forsiktig med å avskrive Thommmessen i kampen om det siste, faste mandatet i Oppland. Han trenger "bare" et løft på ca 1,5 prosentpoeng før han er der.

  Ellers vil oppfordre de som eventuelt synes at Blåfjelldal blogger bra, om å vurdere å gi henne sin stemme i den meget uhøytidelige kåringen av Norges beste politiske blogger som foregår på min blogg:
  http://sveintoremarthinsen.blogspot.com/

  Og til slutt: Hvor i all verden blir andre Frp-ere av i bloggverdenen? Gir Frp bortimot blaffen i nettet?

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig i at man ikke kan avskrive Høyre i kampen om et fast mandat, men jeg mener også det er feil å si at FrP tar et mandat fra Høyre når vi ligger inne med to (siden Høyre tross alt hadde utjevningsmandatet sist gang). Slik jeg ser det skal det imidlertid mye til at Høyre ikke får mandat i Oppland, siden jeg tror de uansett ligger best an i kampen om utjevningsmandat (om de ikke får fast mandat). Men jeg er ingen valganalytiker, og ikke skjønner jeg mye av hvordan de beregner utjevningsmandater heller. Så dette blir vel mest synsing fra min side. :)

  Forsøker imidlertid å følge med på dine analyser, men som kandidat er man nødt til å fokusere mest på politikk (selv om vi også blir oppmuntret av gode målinger). Leste også kronikken din i VG i dag, som jeg mener setter søkelys på sider ved vårt valgsystem som ikke er så bra.

  Når det gjelder FrPere og blogging, så vet jeg det etter hvert er blitt flere FpUere rundt omkring som blogger, samt noen Frpere. Men de mest fremtredende politikerne er vi dog ikke. Gruppeleder i Trondheim FrP, og sentralstyremedlem i FrP, Kristian Dahlberg Hauge er en av de som blogger, og som oppdaterer ofte.Jeg syns han har en god blogg som er verdt å lese. http://dahlberghauge.blogspot.com/

  Men meget mulig vi FrPere ikke har klart å knekke kodene for å få til en blogg som blir lest av mange!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser