Gå til hovedinnhold

Ingen fare for norsk skoles fremtid

Sakte men sikkert vender livet tilbake til normal status. Jeg har nå fått gått gjennom innboksen min, rydda litt i leiligheten min, og ikke minst fått gjort opp status for mine forsømte studier. Altså; i fjor startet jeg på Praktisk-pedagogisk utdanning (slik vi med en mer eller mindre nyttig universitetsgrad tar for å bli lektorer), og i løpet av valgkampen glemte jeg helt at jeg var student, og er redd jeg i et lite øyeblikk var i fare for å miste studieplassen.

Opplegget er altså deltidsutdanning ved Høgskolen i Vestfold, og samlinger ca fem ganger i halvåret på torsdagskveld og fredagsformiddag + seks ukers praksis i året. Første samling dette semesteret gikk jeg glipp av, men nå er det ny samling i morgen. Nå har jeg fått sjekket ut pensum, undervisningsplan og har omsider skaffet meg praksisplass ved Sør-Aurdal ungdomsskole. Jeg gleder meg stort til å komme dit senere i høst!!

Jeg må benytte anledningen til å skryte av mine medstudenter i "Oslo-bilen" ved PPU ved HiVe. Dette er alle mennesker som jobber i skoleverket, og med alt fra hovedfag i latin til hovedfag i sosiologi. Når jeg hører disse menneskene snakke, ser de undervise og er sammen med dem, så tenker jeg: "Det er ingen fare for norsk skole i fremtiden om disse menneskene er representative for de som tar lærerutdanning". Som mange andre, så hadde vel også jeg litt fordommer mot pedagogikkstudenter tidligere, men de er alle tilbakevist. Når det er sagt, så tror jeg kunnskapsnivået deres, og ferdighetene deres er godt over gjennomsnittet for de som tar sånn type utdanning.

Liv Karin, Stian, Merete og meg skal fra torsdag til fredag overnatte i lavvo utenfor Høgskolen i Vestfold siden vi ikke gidder kjøre opp og ned. Der skal vi lage vegetarmat, drikke vin og prate ræl. Det gleder jeg meg stort til. Disse folka gir mye mer inspirasjon enn mye jeg har møtt på i valgkampen, de har et åpent sinn, et stort engasjement i jobben sin og er utrolig morsomme å henge sammen med. Og hvor ofte skjer det at tre av fire personer som samkjører er veggiser?? :)

Dette er livet, og nå priser jeg meg lykkelig over at det ikke ble stortingsveien for meg, men at veien inn i skoleverket og den virkelige verden nå ligger vidåpen foran meg. :) :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser