Gå til hovedinnhold

Så vant vi likevel!

Det er en fordel å telle alle stemmene i et valg...Etter at alle stemmene under årets skolevalg er telt opp, så viser det seg altså at FrP vant likevel. Én av skolene som manglet på forrige opptelling, var blant annet Hadeland vgs, avdeling Gran, i Oppland, hvor FrP dro i land seieren.

Jens og Jonas tok seieren på forskudd.
Siv vant likevel.
FrP størst ved skolevalget.

Kommentarer

 1. Ja billig sprit billig røyk og billig snus, det går hjem hos 16 til 18 åringer.
  Her i Østfold har den såkalte ungdomskandidaten kastet skolebøker rundt seg, nei FRP bli saklige.

  SvarSlett
 2. Utrolig fint navn Blåfjelldal, bare synd du ikke har skjønt dynamikken i skolevalg.

  SvarSlett
 3. Jeg synes tallene taler for seg selv. Det er FrP ungdommen vil ha, og da tviler jeg på at usakligheter er årsaken til dette. Jeg er helt sikker på at elevene har hodet på rett plass og klarer å avgjøre hvilket parti som har den beste politikken, og resultatet er klart: FrP!

  SvarSlett
 4. Er det ikke slik at ungdommen vil ha billig børst, det at de fleste andre partier prøver å være saklige hjelper ikke i den sammenhengen.
  Men det er slik at FRP står for de enkle løsninger, lykke til, dere får som fortjent.

  SvarSlett
 5. Jeg synes rett og slett det er frekt å påstå at norske skoleelever bare tenker på billig sprit. Jeg velger å tro at våre elever er såpass oppegående at de klarer å orientere seg politisk, og de vet at det ligger mye mer i Fremskrittspartiets politikk enn lavere alkoholavgifter. Å si at våre elever ikke tenker på mer enn dette, er en fornærmelse mot flertallet av norske skoleelever. Det sier mer om de av dere som fremsetter denne påstanden enn det sier om noen andre. Les litt i partiprogrammer før dere uttaler dere.

  SvarSlett
 6. Her var det mye rart.
  Hvis ungdommen er flinke og kloke, så forandre ikke det seg om de liker Frp bedre enn AP.
  Er det noen som ikke har hatt så mange år på skolen?

  SvarSlett
 7. Det er mulig jeg ikke har forstått dynamikken i skolevalg, slik det blir påstått. Men etter å ha deltatt i skoledebatter ved fem valg, så tror jeg at jeg begynner å skjønne noe..jeg tror ikke ungdommen er bare opptatt av billig sprit og røyk, slik det påstås, men jeg tror de belønner et budskap som er klart og en person som snakker om det de er opptatt av.

  Til Høyre-velger, som jeg regner med er ironisk: Det er faktisk slik at høyrefolka jeg har møtt i debatt er de som har snakket mest om sprit, nynorsk og det som ofte blir sett på som populistiske saker, så tror det blir litt lettvint å sette seg på sin høye hest og rakke ned på FrP i denne sammenhengen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser