Gå til hovedinnhold

Tjener på naiv asylpolitikk!

At en mann som har tjent seg steinrik på den norske asylpolitikken, tar avstand fra Frps politikk, er vel ikke akkurat en bombe. Dagbladet melder i dag asylmillionæren Ronald Tuft går i strupen på FrPs asylpolitikk.

At folk som tjener seg rike på at det kommer stadig flere asylsøkere til Norge, og som har en egenintresse av at det etableres flereasylmottak i Norge, tar avstand fra FrP, kommer vel neppe som en overraskelse. Det er på tide å stramme inn asylpolitikken, slik at denne mannen slipper å etablere flere asylmottak mot innbyggernes vilje flere av plassene (f.eks. Etnedal kommune i Oppland). Jeg har også problemer med å ta folk som tjener seg rike på Norges naive asylpolitikk alvorlig, når de uttaler seg om asylpolitikk.

Det er jo også ganske latterlig at regjeringen tillater at folk får tjene seg rike på etablering av asylmottak, men ikke vil la private drifte eldreomsorgen. Men her ser de tydeligvis behovet for et storstilt utbygging, for å dekke opp behovet for asylmottak, som regjeringen har skapt.

Med FrP i regjering vil disse pengene heller brukes på å bygge sykehjemsplasser for våre eldre. Så kan heller Ronald Tuft få gleden av å bygge sykehjem, i stedet for asylmottak.

Kommentarer

 1. Godt dere ikke kommer i regjering, da!

  SvarSlett
 2. FRP ER BBEST ASYLPOLITIKK.
  INGEN OVER .GODT VALG.
  JILL


  .

  SvarSlett
 3. Hvilken naive asylpolitikk? Vi har vedtatte menneskerettigheter og alle mennesker har rett til å søke asyl (eller vil du kanskje påstå at asylsøkere ikke er mennesker), disse lovene vil også FRP måtte følge dersom de havner i regjering.. Sverige tar fortsatt imot flere asylsøkere enn oss! Søker selv asyl der dersom FRP kommer til makta..

  Og kan du kanskje skrive ett innlegg om 24-års regelen som er så bra? Selv er jeg en 20 år gammel (etnisk) norsk jente som ville sett meg nødt til å flytte til Afrika dersom dette skulle tredt i kraft (måtte jo ellers vente 4 år for å leve med kjæresten min, og da ville vi vel fått sterkere tilknytning der, som igjen ville gjøre at vi aldri kunne flytte til Norge).. men det er kanskje det dere vil oppnå?

  SvarSlett
 4. "....Sverige tar fortsatt imot flere asylsøkere enn oss! Søker selv asyl der dersom FRP kommer til makta.."

  Wow. Så hvis Frp kommer til makta vil alle norske sosialiser søke asyl i Sverige? Folkens, enda en god grunn til å stemme Frp!!!!

  SvarSlett
 5. Ja, jeg skjønner at det kanskje kan være litt vanskelig å forstå at sosialister ikke er EN person..

  SvarSlett
 6. Hvordan vil egentlig FRP stramme inn asylpolitikken? Det er faktisk en menneskerett å søke asyl et sted. Jeg skjønner at dere vil ha avslag fort, og helst ikke slippe inn noen, og holde norge rent osv, men dere kan fremdeles ikke hindre mennesker å søke asyl her.

  Så, vi må ha asylmottak. Dere vil ikke påtvinge kommuner å ha dem? Vel, norge er bygd opp av kommuner, og noen må ha dem. Hvor foretrekker Frp at de blir plassert? I Oslo?

  Jeg er nysjerrig på disse tingene. Jeg vil ikek steme på et parti med mindre jeg vet hva de står for.

  SvarSlett
 7. Asylstrømmen til Norge har blitt big biusness.
  Det har også den såkalte kampen mot rasisme.
  Tvilsomme og ekstreme organisasjoner på venstresiden tjener rått på dette.

  "P4 (Oslo): SOS rasisme har solide overskudd og investerer stort i eiendom. Samtidig får de millionstøtte fra staten. Nå kommer krav om grundigere kontroll.

  SOS rasisme har fått 20 millioner kroner i statsstøtte de siste ti årene. Størst har støtten vært de siste årene med rundt tre millioner kroner årlig tilskudd.

  Eget eiendomsselskap

  Organisasjonens økonomi er så solid at de har kunne spytte i to millioner kroner for å opprette et eget eiendomsselskap, Aktivisteiendom AS. Dette selskapet har investert i eiendommer i Oslo, Bergen og Trondheim. Og pengene har de kunne låne fra SOS rasisme og flere lokallag. For eksempel har SOS rasisme i Haugesund lånt ut over to millioner kroner. Dette lokallaget hadde i tillegg råd til å kjøpe nye lokaler til seg selv tidligere i år, uten å låne penger. SOS rasisme har nesten ikke gjeld, og har i tillegg 2,4 millioner kroner i banken.

  "Tjen penger"

  - Et passende navn på SOS rasisme nå kunne vært "Tjen penger", sier Khalid Salimi som var med å grunnlegge organisasjonen på 80-tallet. Han synes det er merkelig at SOS rasisme ikke er mer synlig.
  - Med de store økonomiske ressursene og mange medlemmene organisasjonen har er det rart vi ikke ser mer til dem. De er til stedet med er ikke så viktige som andre aktører når det gjelder antirasistisk arbeid, sier Salimi som ønsker seg er gransking av organisasjonen og pengebruken.

  SvarSlett
 8. Så våre skattepenger går til å finansiere radikale kommunister.

  Merkelig at det kun er p4 som tør å grave i denne saken.Dette stinker.


  "Flere av de topptillitsvalgte i SOS rasisme er også styremedlemmer i den ultrakommunistiske organisasjonen "Tjen Folket".

  P4 avdekket i går hvordan SOS rasisme har blitt Europas største antirasistiske organisasjon ved å ha en medlemskontingenten på seks kroner - og hvordan dette har gitt dem millioner i statsstøtte.

  Daglig leder i SOS rasisme Kjell Gunnar Larsen sitter også i ledelsen i kommunistorganisasjonen "Tjen Folket" men avviser at det er noe samarbeid mellom de to organisasjonene.

  - Vi er partipolitisk uavhengig og kritiserer hvem vi vil, sier Larsen.

  Larsen er selv styremedlem i den revolusjonære organisasjonen "Tjen Folket" som hyller Stalin og Mao og mener partiet Rødt er for konservativt. Til sammen fire personer har sentrale verv både i "Tjen Folket" og SOS rasisme. Broren til Idol-Gaute, Henrik Ormåsen er Styreleder i "Tjen Folket" har vært nestleder i SOS rasisme og er sitter landsstyret. Kjell Gunnar Larsen mener det er uproblematisk at så mange fra en ytterliggående politisk bevegelse har ledende verv i SOS rasisme.

  - Vi i SOS rasisme bryr oss ikke om folk har verv i andre organisasjoner, sier Larsen.


  Khalid Salimi er grunnlegger av SOS rasisme og sier han ble skvist ut av kommunistene. Han mener SOS rasisme i dag er styrt av hovedsakelig hvite kommunister.

  - Det er et paradoks at det trolig er flere "svartinger" som er med i Frp enn i SOS rasisme, sier Salimi."


  http://www.p4.no/story.aspx?id=319970

  http://www.p4.no/story.aspx?id=319968

  SvarSlett
 9. Hva betyr det "å stramme inn asylspolitikken"? Siden du sikter deg inn på tinget ville det vært OK dersom du var så konkret som mulig.

  SvarSlett
 10. "Wow. Så hvis Frp kommer til makta vil alle norske sosialiser søke asyl i Sverige? Folkens, enda en god grunn til å stemme Frp!!!!"

  Er dette sant da stemmer jeg ogsa FRP ;-)

  SvarSlett
 11. Dette er en bombe. En kar har tjent millioner på vår naive asyl politikk og syns Frps politikk er ræva? Hadde det vært noe i denna karen hadde han sendt alle penga han har tjent til sult katastrofen i Sudan, men neida, han beholder gjerne alle penga sjøl!
  DUST sier jeg bare.......

  SvarSlett
 12. Takk for mange gode innspill og kommentarer, og takk til tips om SOS Rasisme. Dette fikk jeg faktisk ikke med meg, men jeg skal høre på saken, og undersøke dette nærmere.

  I forhold til svarene på hvordan stramme inn asylpolitikken, så har de gjort dette i andre land (blant annet Danmark), noe som har ført til at færre søker asyl fordi de vet det er vanskeligere å få opphold.

  En ting man kan gjøre i forhold til dette er blant annet å stramme inn i forhold til hvilke krav som settes for å få opphold på humanitært grunnlag. I dag så får mange opphold fordi de har vært lenge her, og det har tatt lang tid å behandle søknaden. Dette mener jeg blir feil. I vårt forslag til utlendingslov har vi foreslått en rekke endringer, og de som er nysgjerrige, kan lese denne. Der står det masse bra informasjon om hvilke endringer vi kan gjøre i forhold til dette.

  Fremskrittspartiet vil føre en restriktiv politikk når det gjelder å innrømme asyl. Asylinstituttet er et meget viktig verktøy for å gi beskyttelse til mennesker som er reelt truet, og må ikke misbrukes i noen form. Asylstatus skal bare innvilges etter individuell behandling og grundig vurdering av søknader om asyl. For å ivareta sikkerheten knyttet til asylsøkere bør det åpnes for bruk av lukkede asylmottak. Det må være en klar forutsetning at flyktninger og asylsøkere som har fått oppholdstillatelse i Norge, skal reise hjem til sine respektive hjemland når forholdene gjør det forsvarlig.

  Å oppgi falsk identitet overfor norske myndigheter er å anse som en kriminell handling som kvalifiserer til utvisning. Tvungen retur av asylsøkere med avslag kan finne sted til opprinnelseslandet, antatt opprinnelsesland eller et annet land i den regionen vedkommende antas å ha kulturell tilknytning til. Norge bør fremforhandle returavtaler med en lang rekke land, og dette kan kobles til den generelle bistandspolitikken.

  Behandlingstid på asylsøknader må ned. Det er ikke akseptabelt at folk skal sitte i lukkede asylmottak i flere år mens de står i saksbehandlingskø hos UDI. Asylsøknader bør behandles i løpet av maksimalt en måned, og asylsøkere skal sitte i lukkede asylmottak i påvente av ferdigbehandlet søknad.

  Når det gjelder aldersgrense på henteekteskap, så vil vi innføre dette for å forhindre tvangeskteskap. Dette er også gjort i Danmark, hvor antall tvangsekteskap er gått ned som følge av denne endringen.

  SvarSlett
 13. Til 24-årsgrensen: Da må dere heller sette i gang tiltak for å avsløre tvangsekteskap - vi har som myndige mennesker en definert menneskerett til å velge livsledsager - UANSETT! Danmark har fått kraftig kritikk for å bryte menneskerettighetene - hvilket gjør deres borgere til mennesker som har rett til asyl (f.eks i Norge - mennesker fra land som ikke følger menneskerettighetene har rett til asyl). Dette har ført til at dansker rømmer for kjærligheten til bl.a Malmø - er dette virkelig noe vi ønsker også i Norge? Å presse våre egne borgere ut av landet?
  De aller aller aller fleste som får familiegjenforening er ikke tvunget!!!
  Det virker ikke som du satte deg inn i min situasjon som jeg nevnte i den første kommentaren min - nordmenn reiser mer og mer, ferie, studier, arbeid - og det er naturlig at flere og flere vil finne kjærligheten i utlandet! Som sagt vil jeg gjerne lese ett helt blogginlegg hvor du forsvarer ditt ønske om å lage invandringslover som bryter FN's menneskerettighetserklæring som Norge er forpliktet til!

  SvarSlett
 14. Vås om SOS Rasisme på P4

  Nøktern og etterrettelig nyheter eller tabloidisert skandalemakeri?

  NTB har sendt ut følgende:

  «Publisert: 08.09.09 18:57, Oppdatert: 09.09.09 07:21 Granskingen kommer i kjølvannet av P4s avsløring av hvordan organisasjonen bruker millioner av statsstøtten de mottar på eiendomsinvesteringer.
  - Arbeids- og inkluderingsdepartementet gir ikke penger til eiendomsutvikling, sier rådgiver Hadia Tajik (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til P4.
  Styreleder i SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen, forsvarer de store beløpene som er brukt på eiendom med at dette er kontorer og at organisasjonens mener det er viktig med en solid økonomi. Han hevder også at pengene til sjuende og sist går til antirasistisk arbeid. - Det koster å drive en organisasjon som SOS Rasisme, og da er det bra med en solid økonomi, sier Thorbjørnsen.
  Han sier organisasjonen har nedprioritert holdningskampanjer med avisannonser og i stedet satset på å være ute i gatene. Resultatet av granskingen ventes til høsten.»

  Dette er blitt offentliggjort i en del aviser og en del nettaviser. Denne NTB-meldingen er på vesentlige punkter feil:

  1. Arbeids- og inkluderingsdepartementet kommer ikke til å sette i gang noen granskning av SOS Rasisme, departementet legger opp til en vanlig kontroll. Statssekretær Hadia Tajik tok sjøl kontakt med SOS Rasisme for å fortelle dette etter oppslag om gransking på P4. Hun har også bedt P4 om å rette dette. P4 har ikke gjort det.

  2. SOS Rasisme har eksistert siden 1985, vi fyller med andre ord 25 år i 2010. I løpet av denne perioden har organisasjonen bygd opp en egenkapital, ved utløpet av 2007 var denne på 5.1 millioner, vi valgte da tidlig på året å realisere en gammel drøm om å eie våre egne lokaler. Vi valgte å opprette et aksjeselskap, Aktivisteiendom AS og la inn en aksjekapital på 2 millioner i dette. Om dette skal omtales som «store beløp» er opp til den enkelte å vurdere.

  3. Aktivisteiendom AS kjøpte i første omgang en kontorseksjon i Oslo, dette skjedde i begynnelsen av 2007. Vi hadde frem til da leid lokaler, men vår leieperiode var over og vi forventa en sterk stigning i leiebeløpet. Våre økonomiske kalkyler viste at vi kunne eie en kontorseksjon i Oslo for mindre enn det ville koste oss å leie. I tillegg fikk vi bedre plass i den kjøpte kontorseksjonen. Vi har også kunnet innrede denne seksjonen slik at den passer til vårt formål.

  4. Aktivisteiendom AS har kjøpt en seksjon i Trondheim i 2008, en seksjon i Bergen i 2009 og en seksjon i Trondheim i 2009.
  Etter finanskrisa har prisene på kontorseksjoner gått kraftig ned i en periode, mens prisene på leie av kontorlokaler i større grad har holdt seg oppe. Vi mener derfor at dette er bra for SOS Rasisme og gir oss muligheter til å utvikle sterke antirasistiske sentra i både Bergen og Trondheim. Seksjonen i Trondheim har vært i aktiv bruk i over et år og vi ser betydelige ringvirkninger av denne allerede. Seksjonen i Bergen vil bli tatt i bruke senere i år, vi er sikre på at også den vil føre til enda mer antirasistisk arbeid lokalt i Bergen.

  SvarSlett
 15. 5. SOS Rasisme er på lik linje med alle andre organisasjoner nødt til å tenke økonomi, vi må ha plasser å drive vårt arbeid fra, akkurat som aviser må ha en plass å ha sin redaksjon. Noen aviser eier lokalene de driver i, andre har valgt å leie. Mange organisasjoner, som LO, Røde Kors, Antirasistisk Senter og IOGT eier sine egne lokaler mange steder i Norge.

  6. Verken SOS Rasisme eller Aktivisteiendom AS driver «eiendomsutvikling», alle seksjonene som er kjøpt vil bli brukt 100 % av SOS Rasisme.

  7. Regnskapet for Aktivisteiendom AS for 2007 og 2008 kan en f.eks se her
  At SOS Rasisme har et eiendomsselskap og at denne har kjøpt kontorseksjoner har aldri vært holdt skjult, det har blitt skrevet om dette i avisa vår Antirasisten, det er blitt lagt frem for vårt landsmøte og det er sjølsagt blitt registrert i Statens Kartverk, på lik linje med alle andre eiendomsoverdragelser her i landet. Å kalle dette en avsløring blir bare tomme ord uten innhold.

  8. For mer informasjon om vårt regnskap i 2007 se f.eks her

  9. SOS Rasisme får ikke økonomisk støtte gjennom Arbeids- og inkluderingsdepartementet(AID), men gjennom IMDi, denne støtten har vært på mellom 400.000 og 500.000 kr hvert år. IMDi skriver hvert år følgende i sitt tilsagnsbrev til oss:

  «Det forutsettes at organisasjoner som mottar støtte over denne ordningen aktivt arbeider for å skaffe seg egenfinansiering og at de utvikler sitt økonomiske grunnlag, slik at de over tid blir mindre avhengig av nivået på statlig støtte.»

  For oss er det vanskelig å forstå hvorfor AID skal være kritisk til det som deres eget direktorat har pålagt oss.

  10. På P4 ble det satt frem påstander om at 7 styremedlemmer hadde fått utbetalt honorarer på 1.1 millioner kr i 2007, dette er ikke sant. I SOS Rasisme har det aldri vært utbetalt honorarer til folk som har tillitsverv. Det som er sant er at en del av de som er tillitsvalgte i organisasjonen også er ansatt i SOS Rasisme. De 1.1 millionene er derfor ikke honorar, men lønn for arbeid.

  Som vi har vist har SOS Rasisme drevet vanlig norsk organisasjonsarbeid. Vi er stolte av den langsiktige utviklinga av vår organisasjon, dette gjør oss i stand til å drive et enda bedre arbeid mot rasisme og for likeverd.

  SOS Rasisme

  SvarSlett
 16. Vet ikke om disse naive personene som er for asylmottakene ville vært like positive dersom de måtte betale av egen lommebok.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser