Gå til hovedinnhold

Kvifor er folk i Oslo så sure og sinte?

Eg har no vore på ei tredagars samling i lag med skule- og barnehageleiarar i Vågå. Dette har gjort at vi måtte både traske ein del og køyre litt bil i Oslo, og det har overraska meg kor sure og sinte folk i Oslo er. Dei er faktisk så sure og sinte at eg har fått lyst til å både hytte og banne attende. Noko som seier meg at dette er ein frykteleg ond sirkel som gjer at heile byen blir sur til slutt. Og truleg oppdaga eg ikkje dette då eg sjølv budde i Oslo - for eg var då sur sjølv.

Eksempel 1: Tuting i bilane.

Folk er jævlig utålmodige i denne byen og dei tutar for alt. Viss du ikkje er i gang etter eit sekund i eit lyskryss når det blir grønt. Viss du ikkje heilt veit kor du skal. Folk tutar i hytt og vær. Og det er slik aggresiv tuting. Det er ikkje berre eit lite advarseltut - neidå; dei held tuteknappen inne i fleire minutt, så du berre ser for deg korleis dei bannar og svertar, der dei sit i dei fine bilane sine og skal rekke tennistrening eller spa.

Eksempel 2: Generell surheit

Gå nedover Karl Johan og sjå kor mange folk du ser som smiler. Det er omlag ein av 1000 vil eg tru. Folk ser sure og stressa ut, og nekter å smile. Sjølv om du prøver å smile til dei. Hallo; det skadar ikkje å smile litt, altså. Folk tykkjer ikkje du er skremmande sjølv om du smiler til framande. Dei blir glade av det. Og slik kan du starte ein smilesirkel. Viss ein smiler, så vil dette spre seg utover og til slutt er den onde sirkelen brote. Det trur eg.

Eksempel 3: Hytting i bil
Hytting skjer ofte samstundes med tuting. Men kan også skje åleine. Ofte viss du snik deg over vegen der du ikkje skal, og du eigentleg ikkje er til hinder for nokon. Då kjem armen frå den sinte mannen (ja; dei er stort sett alltid menn) opp og han ser ut som han skal slå. Dette kan også skje viss du tek nokre snarvegar med bilen (eg var ikkje sjåfør altså - viss nokon trudde det).

Altså..mykje surheit omhandlar bilkøyring. Kjære byfolk: Oslo kan vere ein vanskeleg by å køyre i. Ver snill og vis respekt for oss som ikkje er vant til å ferdast her. Vis den same respekta for oss frå bygda som de forventer at vi viser dykk når de er på ferietur på "hytten på Påskefjellet" hjå oss. Så kan de gjerne skratte av oss etterpå, men smil fyrst. Slik gjer vi det på bygda.

Kommentarer

 1. Positivisme er den svært unaturlige forventning om at noe fint vil skje. "Hvorfor er bygdetullinger så glade?" er et bedre spørsmål sett fra biologien. Ser du mange andre glade dyr? Vi mennesker viser bl.a tenner når vi smiler, noe som er et skremselstegn i dyreverdenen. Det er et underlig fenomen man ikke bør ta for gitt - og helst ikke påføre mennesker man ikke kjenner. Takk. B.R

  SvarSlett
  Svar
  1. din Jævla løk

   Slett
  2. haha du må ha følt deg særdeles truffet av artikkelen formoder jeg

   Slett
  3. Hahah, du kan ikke ha en særdeles glad hverdag.

   Slett
  4. Kjerringene i Oslo er godt fordelt mellom kjønnene og viser bare at Oslo burde ha vært et eget land. Oslo ut av Norge ! Oslo er ikke en by jeg skal besøke,utenom de sympatiske svenskene er dere arrogante og sure kjerringer hele gjengen !

   Slett
  5. Ja, jeg er sur. Og hvis noen sier det til trynet mitt og sier Oslo er dritt, gruser jeg trynet dems, risser ett nazi tegn i panna på dem og sender dem nedover grønland!

   Slett
  6. Haha her var det mange som ble sure for at en fyr ber om å få lov til å være sur uten tamme blogginnlegg om typiske forskjeller mellom land og by. Flere føler seg nok truffet, de dårlige dagene vi har blir ikke bedre av naive betraktninger om dem. Det har like mye effekt og selvironi som kommentarer fra naive bygdefolk som tror lykke er en konkurranse. Les en bok!

   Slett
 2. Bra blogg, Hanne!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  SvarSlett
  Svar
  1. Personlig synes jeg ikke de smiler saa mye at det gjoer noe i Otta, Verdalen, Gransherad, Lensvika eller
   Hattfjelldalen heller? (og jeg har vaert paa samtlige steder, opptil flere ganger). Det er tydeligvis ingen grenser for hvilke forslitte banaliteter og floskler det er tillatt aa lire av seg om "byfolk" til enhver tid. Men bygdefolk er hellige kuer i vaart land; enhver antydning til negativ bemerkning om Bygde-Norge er politisk ukorrekt og straffes paa pukkelen.
   Sukk ... Kan dere ikke snart komme opp med noe mer reflektert?

   Slett
  2. Hvorfor er dette en bra blogg? Det samme oppgulpet om sure byfolk man har hørt siden byer ble oppfunnet.
   Men det er fint at alle går å smiler hele tiden på Toten, i Volda og på alle andre steder i vårt vakre land da:-)

   Slett
 3. Skjønner hvor du vil, men etter å ha kjørt en del bil i Sør-Europa og Asia, synes iallefall jeg at Oslo-trafikken har veldig Kardemomme By-trekk..
  Og så tror jeg at jeg ville finne det ganske slitsomt å skulle passe på å smile til alle fremmede jeg møter hver gang jeg går ut av døren..
  Men nå stortrives jeg i Oslobyen da, og har ikke merket at jeg blir verken trist eller aggressiv av menneskene eller trafikken der... :)
  Ikke til forkleinelse for bygda - lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 4. Jeg smiler til dem som smiler til meg, hvis jeg får god nok tid til å smile tilbake. På min egen måte da, viser ikke tenner (faktisk hos katter så.... de smiler med øynene). En liten avsporing i parentes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke galt å smile litt.Hadde en Pointer fuglehund,og den smilte til meg morgen og kveld,og jeg ble i godt humør av å se det,og en latter kom også.Utpå tur aldri sur er det noe som heter.Ha en god dag dere Østlendinger.Hilsen en Sørlending.

   Slett
 5. Hvis du smiler eller ser fornøyd og avslappet ut på Carl Johan, får du en skokk med selgere og tiggere klistret på deg..

  SvarSlett
  Svar
  1. nei er ikke sant. Jeg har sett sur ut mot tiggere og de er like innpåslitne (med unntak av narkomane, som av en eller annen grunn ikke har lært seg tiggerteknikkene). Gir av trass kun til narkomane hvis jeg er i Oslo og de ikke er innpåslitne. Hmm. Men, kanskje jeg da...
   Vel, uansett, hvis jeg er i giverhumør gir jeg kun til narkomane, ikke fordi jeg synes narkotika skal være lovlig (unntatt hos terminale pasienter) men fordi jeg har erfart tiggerteknikker hos de "utenlandske". De mister koppen med noen mynter selv om du er 1 meter unna. Sleipinger.
   Liker ikke å betale for narkotika heller. Hadde jeg ikke vært så sjenert, hadde beste måten vært å si "bli med på burgersjappa" og betalt for mat eller i en matbutikk. Skal de da selge maten? Nei..
   Kjøper noen ganger =Oslo, selv om jeg egentlig ikke er interessert. Men tiggere som selv "inviterer" ikke noe for meg. Men de har vel forskjellige grupper de "henvender seg til"....

   Slett
  2. Det første jeg tenkte på når jeg leste innlegget ditt var: Man kan ikke gå rundt å smile på Karl Johan. Da kommer innpåslitne selgere å prakker på deg strøm og omega3. Eller tiggere... Vi er ikke sure, vi er i forsvar. For vi orker ikke tidsrøverene.

   Slett
  3. Det er da man sier nei-takk med et smil idet man spasserer forbi :)
   ...karma is a bitch...
   "Innpåslitne selgere" gjør også en jobb, og burde behandles med respekt på lik linje med alle andre som jobber i en frontstage-section!
   PS. Vært i London noen gang? Oslofolk kunne trenge et kurs!

   Slett
  4. har vært mye i london og mindre naturlig måte å oppføre seg på skal du vel lete lenge etter....her ber de om unskyldning i hytt og pine,blir da veldig påtatt.tror forøvrig det er en god blanding med forskjellige mennesker over allt..og hvor mange i oslo kan skryte på seg å være født der????skal vi som er det dømmes for alle innflyttere fra fjærn og nær som ikke smiler? selv har jeg aldri problemer med å komme i kontakt med mennesker,og smiler når det føles naturlig.ikke noe som er klistret på i fjeset som noe falskt og unaturlig.

   Slett
  5. Haha, ja det er faktisk helt sant. Men jeg bruker bare å si "nei takk" uansett. Med et smil selvfølgelig :-)

   Slett
 6. Hei frøken! måtte bare inn å lese det du hadde skrevet om hvorfor oslofolk ser så sure ut. det er vel fordig det skjer mye dumhet i oslo for tiden og folk blir fort redde for å støte på noen. jeg selv smiler til folk og sier hei, men dem ser jo bare rart på meg. på trikken i oslo skulle jeg hjelpe ei dame med unge og hun så helt forfjamset på meg siden jeg ville hjelpe. er det få folk som hjelper hverandre i oslo og rundt om i landet eller? :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner godt til den situasjonen selv, og det er vel ikke uten grunn at utlendinger sier vi er så kalde.

   Selv har jeg bodd en periode i Storbritannia og har dratt med meg mye av den kulturen tilbake til Norge. Ikke det at det hjelper, for spør du noen om de trenger hjelp så tror de at du er gal og løper avgårde i motsatt retning. Da står man tomhendt igjen og hvisker "bare hyggelig" til en skygge.

   Slett
  2. Jeg er vokstopp i Oslo og bodd her i 25 år av mine 30 år og merker stadig selv at folk er mer og mer selvopptatte og bryr seg lite om de rundt seg, Mye stress og ting skal bli gjort fort. Skader ikke å smile til hverandre. enten det er på trikken/ T banen ,Ja hvor som helst. bare å ta toget 20 min unna Oslo er jo alt bedre.Positive mennesker er bra, er folk positive og glade så blir resten glade. Jeg er en veldig positiv person og smiler stortsett hele tiden, når jeg smiler til en fremmed eller gir noen en kompliment så får jeg som oftest et stygtblikk tilbake. Hva skjer med det?? Er da man skal smile tilbake og si takk :). Er mange som trenger et smilekurs og positivt tenkningskurs. Skjønner at det er mye dritt som skjer i Oslo om dagen,men det hjelper ikke å se sur ut. an må bare tenke framover og være glade for at vi trosalt bor I Norge/ Oslo.. tenk om vi bodde i andre land som ikke hadde det like bra som oss, men alikevel så smiler de. Vi burde være glad for det vi har og være glade mennesker. Turistene syntes jo at vi ser så sure og triste ut. Smil til verden så smiler verden til deg <3Hold deg til Gud så vil ting bli bedre :)

   Slett
  3. ikke noe rart er et resultat av multikulturen det i oslo at folk ikke smiler ,smile kan väre direkte livsfarlig i denne byen da det kan oppfattes som provoserende for mange av nye landsmenn fra arabiske land

   Slett
  4. Må si meg helt enig i det du sier her!

   Slett
 7. ...det bor over 880.000 mennesker i Oslo...
  Hvor mange mennesker bor der du kommer fra? og har du beregnet alle som er sure der mot alle som er sure i Oslo?
  Kanskje i gjennomsnittet er det flere sure der du kommer fra?
  Hvis vi ikke tenker på det, så kan jeg med god tro si at det da også bor flere blide mennesker i Oslo...
  jeg også smiler ikke til alle fremmede jeg møter...det betyr heller ikke at jeg er sur..

  SvarSlett
  Svar
  1. ...det bor nesten dobbelt så mange i Stor-London som i hele Norge per dags dato... Der får du alltid hjelp til å bære kofferter, vogner, sykler, etc.
   I Norge kan du risikere å brekke både armer og bein ved å prøve på egenhånd. Det er to grunner - vi er for stolte til å spørre/ta imot hjelp og det er veldig få som tilbyr seg å hjelpe.

   Eller så trenger man ikke å smile til alle man møter, men skumper man borti noen kan man se hverandre i øynene og unnskylde seg, si takk og vær så god, etc med et lite smil om munnen eller varme i blikket.

   Slett
  2. Jeg får alltid hjelp med kofferter og bagger på t-bane, buss og trikk i Oslo. Hjelperne er gamle, unge, kvinner og menn. Smil får jeg ofte også!

   Slett
 8. Eg er heilt einig Hanne, det er dessverre noko sant i at Oslo er ein "steinfjes-by". Det treng ikkje ha noko med at det er hundretusenvis av fleire innbyggjarar i Oslo enn på Valdres. Ta dykk berre ein tur til Kristiansand, då vil de merke kor mykje kjekkare det er å vere "bygdetulling" eller menneske for den saks skyld, i ein by. Er det verkeleg så vanskeleg å sette på ei mildare ansikt når ein går ute? Ein brukar faktisk meir energi på å vere sur. Derimot er nok kanskje motivasjonen høgre i bygde-Noreg, sidan me veit at naboane snakkar om kor sur ein er og kor forferdeleg det er om ein ikkje smilar. I byen kan ein derimot fint gå ein heil dag med eit "steinansikt" uten at det går utover nokon, trur ein. Då er det kanskje snakk om kva som er rett moralsk sett? Eller berre kva det vil seia å vera eit godt medmenneske.

  SvarSlett
 9. Når du går nedover Karl Johan er minst 60 prosent av de du treffer folk fra resten av landet på oslotur.

  Så snakk for deg selv!

  SvarSlett
 10. Jeg bor ikke i Oslo, men opplever slettes ikke at folk i Oslo er noe mer sure enn folk fra andre steder. Typisk bygdefolk å klage over andre! Jeg er veldig hyggelig, smiler og ler ofte, men jeg smiler da ikke til vilt fremmede personer. Synes dette blogginnlegget vitner om bitterhet, av en eller annen ukjent grunn. Du er mer enn velkommen til å bli boende i Vågå!

  SvarSlett
 11. Det er fordi Oslo er ein av våre verste rigsmaalsbastionar; då blir folk lett slik.

  SvarSlett
 12. Jeg er fra Oslo og jeg er HELT ENIG med Hanne! Et til eksempel kan være at ingen holder opp dørene for personene bak seg. Et annet er at ingen hjelper en stakkars jente (merk: meg) med en tung koffert opp trappene fra t-banestasjonen.

  Dette fenomenet gjelder spesielt om vinteren. Vi Oslofolk blir like kalde innvendig som det er kaldt ute..

  Syns hele Oslos befolkning burde bli sendt på smile- og høflighetskurs.

  Vi har mye å lære fra andre steder i Norge og ellers i verden ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen hjelper en stakkars (?) jente med en tung koffert opp trappene fra t-banestasjonen... Hvem har PAKKET den kofferten som er så tung? En burde kanskje pakke ut fra hvor mye en klarer å frakte med seg selv?

   Slett
 13. Eg budde i Bergen i fem år, og sjølv om dei ikkje er så sure var det ein ting eg la merke til.

  Det regnar som kjent mykje i Bergen. Eg tok derfor ofte på meg mine raude støvlar og slo opp min raude paraply. Eg gjekk rundt i byen og ofte skjedde det at eg ikkje vart i så altfor dårleg humør av det.

  Då oppdaga eg raskt at det ikkje er lov å smile når det regnar. Gjer du det, ser folk rart på deg (sjølv om eg ikkje hoppa i ein einaste regnpytt!). Det er ikkje lov å vere glad når det er opplest og vedtatt at ein skal vere i dårleg humør. Av regn. I Bergen.

  Skulle tru dei var vant til det...

  SvarSlett
  Svar
  1. Say what?
   Eg e bergenser, og smiler hver dag eg. Uansett om det regner eller ikkje ;)

   Slett
 14. Hei på deg. Jeg bor i Oslo, og har alltid gjort det med unntak av en kort "svipp-tur" på Toten.

  Jeg tror ikke folk er så sure som du beskriver.
  Men det går i litt høyere tempo i byene enn på landsbygda.

  Det hadde sett veldig rart ut dersom man gikk rundt og smilte til alle og enhver, synes jeg.

  På bygda så kjenner man hverandre igjen på utssende, på bilen, eller kanskje på jakka. Man kan ikke sammenlikne.

  I næromerådet hvor man bor, hilser man nok mer. Også i Oslo.


  Oslo er fylt med mange invandrere. Jeg vet med sikkerhet at mange irriterer seg "grønn" over dem i hverdagen. Og i trafikken.

  Folk på landet blir ikke eksponert for samme utfordringer knyttet til samhandling med folk som tar seg til rette.

  Forøvrig så tror jeg vi er ganske så like, med samme ønsker om en trivelig hverdag med barn, dyr og familie.

  Men det kreves på mange måter mer av folk i Oslo.

  Det kan være grunnen for at man tilsynelatende ikke smiler så mye som dere kanskje gjør på landet!

  Smiiiil!

  SvarSlett
 15. De fleste av dem du treffer på Karl Johan er bygdefolk på tur - og andre turister...

  SvarSlett
 16. 1,3)til forskjell fra bygda, der man ikke har andre planer enn møtet på NAV og det kun er ett lyskryss, er folk faktisk busy i Oslo
  2) På Karl Johan er det bare turister og gata representerer ikke Oslo-befolkningen.

  JEg er fra Oslo, men har bodd i diverse byer i sør-øst-Norge. Oslofolk er verken mer eller mindre hyggelige enn andre

  SvarSlett
 17. Jeg er helt enig Hanne! Godt at du tør å skrive det for her kan man erte på seg mange Osloboere som skal ta bonde vs byfolk diskusjonen..

  Det kiipeste med å bo i Oslo er å ikke kunne oppdage vårtegn uten å få en haug med søppel som garnityr. Det er rett og slett vanskelig å oppdage noe som helst når man går rundt i en betongverden... Nei det skal bli godt flytte etter 10 år i her. Da skal jeg smile mye mere!

  SvarSlett
  Svar
  1. De fleste som bor i Oslo er jo innflytta landsfolk og bønder. Faktisk var det mye smil og uformelle samtaler mellom Oslo folk på 1950 tallet. Da viste de fleste hvor de kom fra og middelklassen var liten, nå har den est ut av tidligere "Sosialdemokrater" med Østkant bakgrunn.
   Men for all del velstand har jo laget nye klasseskiller og nyrike, som panisk forsøker skjule bestemora si.

   Tydligvis må du ha grodd fast til en benk midt i byen. Trikketur på 20 minutter så har du jo alle de vårtegna, du kan drømme om. Finnes vel ikke så mange byer, med så herlig natur midt i byen

   Området rundt Nedre Blanksjø er faktisk definert som Oslos geografiske midtpunkt,

   Slett
  2. Eller ta t-banen i 3 min til Tøyen og rusle i botanisk hage :-)

   Slett
 18. Nok en grunn til at jeg er stolt, og glad for å være en bergenser :)

  SvarSlett
 19. Jeg er selv fra Valdres og har vært i Oslo mange ganger. Jeg er ikke enig med deg Hanne.. vil heller si at det er langt flere sure ansikter på Valdres enn i Oslo. Men du Hanne, er vel kjent for å klage på storbyer. Ser ikke deg smile ute på gata enda jeg ser deg hver dag, nesten ;) Litt vel dobbeltmoralsk..

  SvarSlett
 20. Utlendinger i trafikken og turister på gåtur i Karl Johan, det er de du har sett skjønner du;)

  Du burde tatt deg en tur til Grunerløkka eller en annen bydel, da hadde du fått sett et helt annet bilde av Hovedstaden.

  Tror fåtallet av Oslos innbyggere er innom Karl Johan iløpet av en uke.

  Bykultur og bygdekultur kan ikke sammenlignes om man ikke har opplevd begge iløpet av livet.


  Hilsen Bygdegutt i storbyen.

  SvarSlett
 21. Jeg bor jo her i Oslo. Jeg er opprinnelig bygdetulling. Jeg har lært meg å kjøre bil her i Oslo, fra bondelandet i trøndelag til Oslo. Jeg har per dags dato aldri blitt tutet på eller hyttet til i trafikken - og jeg har kjørt mye feil. Du må ha vært fryktelig uheldig. Har du noen gang vært i trafikken i andre land? Oslo er barnemat i forhold.

  Jeg trasker ikke så mye i Karl Johans gate, det er det vel ikke så mange Osloborgere som gjør til vanlig heller. Det er turistene som hovedsaklig vandrer i den gaten - så hvis folk ikke smiler på Karl Johan så er det vel turistene det er noe feil med?

  Men vandrer jeg første en sjelden gang i Karl Johan med langveisfarende venninner eller mine kjære foreldre, så smiler jeg masse fordi jeg da er glad for å se de! Og når jeg smiler så får jeg masse smil tilbake!

  Rumenske tiggere smiler jeg dog ikke til, jeg vil ikke ha de rundt meg fordi de stjeler og er innpåslitne..

  =Osloselgere derimot får et smil og gode ord hele tiden! Trekkspilleren i undergangen på Helsfyr også - for han spiller forskjellige og muntre låter! :) Og jeg ser mange gjør det samme!

  Kanskje du Hanne ser det du vil se?

  Jeg elsker Oslo og kjenner jeg blir litt fornærmet over bygdetullinger som absolutt skal disse byen min! Jeg disser ikke bygda di, så da kan vel du la være å disse byen min?

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. "Oslo er barnematen i forhold"? Hvis man tar eksempler med storbyer rundtom vestlige land, så hvis jeg tippe at Oslo havner langt ned på lista. Selv tørr jeg ikke kjøre rundt i Oslo til tross for at jeg bare bor en liten svipptur unna, men i London, Manchester og Liverpool er det ikke noe stress, til tross for at man da kjører i "feil" felt og surrer 3 ganger så mye som man ville gjort i Oslo.

   Slett
 22. Kunne ikke vært mer ueing. Bor selv på landet, og hver gang jeg kjører forbi eller går inn på bensinstasjonen så stirrer de lokale stygt på meg. Går du inn på pubben stirrer de stygt på deg. Utrolig vanskelig for utenforstående å få innpass. De hater turister og byfolk. Kan dog være enig i at Oslo-folk kan være litt kalde, men du slipper ihvertfall stygge blikk.

  SvarSlett
 23. Jeg tror nok Hannse ser det hun vil se.. og det aner meg at hun kanskje er litt småsur selv. SMIL HANNE. VÆR POSITIV. Gå foran som et godt eksempel før du rakker ned på andre. =))

  SvarSlett
 24. Jeg skjønner godt hva du mener, men jeg vil tørre å påstå at dette er mer en del av den norske kulturen enn et storbyproblem.
  Det er iallefall akkurat samme stemninga på bygda der jeg kommer ifra, og de aller fleste steder jeg har vært (og med familie spredt rundt over hele landet har jeg vel vært i fler hjørner av Norge enn mange andre på min alder).

  Selv har jeg bodd i Storbritannia og der er kulturen helt annerledes enn i Norge. Det begynner med "thank you" og "you're welcome", før det fortsetter med "how are you?" etterfulgt av "I'm fine thank you, and you?". Britene tar det videre med uttrykk som "would you like a hand with that Miss/Mam/Sir?" og "may I help you with that love?", men den type ordbruk ville vel gitt de fleste nordmenn hjerteinnfarkt ;p

  Selv ble jeg anklaget for å være en tjuv sist jeg spurte et eldre ektepar om jeg kunnne hjelpe dem over isen på parkeringsplassen... "æ ska husk på det", som kusina mi nordpå ville sagt, neste gang skal jeg gjøre som "alle andre" her i landet og gi fullstendig F.

  Gleeeder meg til å reise tilbake til England til sommeren, kulturen i dette landet tar nemlig snart knekken på meg.

  SvarSlett
 25. ...det var da litt vel forutintatt skrevet, syns jeg? Jeg har personlig bodd i Oslo hele mitt liv (med unntak av tre år i Trondheim), og må si du har vært svært uheldig med hva du har møtt dersom dette stemmer. For hvis det gjør det, så har du virkelig opplevd mer tuting og neve-hytting på tre dager enn jeg har de siste ti årene!

  I forhold til Karl Johan, så stemmer det som andre har skrevet over - på Karl Johan finner du turister og folk som har dårlig tid. Prøv deg på en tur på Sognsvann, for eksempel, så vil du få smil i hytt og pine! :) Selv er jeg på joggetur i marka minst én gang i uken, og får både smil og nikk fra så og si alle jeg møter på. Det kan riktignok ha noe med innstillingen å gjøre også; jeg har den innstillingen at jeg møter folk med en hilsen og/eller et smil, og får så og si alltid ett tilbake! Kommer du derimot med den innstillingen at Oslofolk flest er sure, kalde jævler, ja...da tror jeg ikke du får særlig god respons heller. :p

  SvarSlett
 26. Humøret forsvant 22/7.

  SvarSlett
 27. Jeg har nesten gitt opp å smile til noen i Oslo, jeg. Har jobbet der i snart 10 år, og jeg er en generelt sett en veldig glad person som ofte smiler "uten grunn". Smilet mitt kommer fra hjertet... men jeg får stort sett bare sure tryner tilbake, spesielt fra andre damer... de snurper munnen og måler meg fra skotuppene og opp, som om de ikke fatter hva denne møkkete håndverker-kjærringa går rundt og gliser for... Feit er hun også, bruker briller og har bustete hår fullt av byggeplass-støv! Nei, fysj!! Man må for all del ikke gjengjelde smilet til dette rare vesenet!
  Og så har du de som hånler... fordi du ikke passer inn i bildet av ideal-kvinnen, men likevel smiler lykkelig. Da blir jeg litt lei meg, ikke fordi de ler av utseendet mitt, men fordi de åpenbart ble utsatt for manglende oppdragelse som barn.
  Nei du, i Oslo ferdes det mange rare folk... og stort sett er de sure. Men noen få ganger, møter du enkelte som smiler med både øyne og kroppsspråk. De som får dagen til å føles lysere.
  Og jeg forsøker å være en av dem. ;-)

  SvarSlett
 28. Skjønner ikke poenget med å gå rundt og glise!
  Hva er det som er så forbanna festlig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner ikke poenget med å gå rundt å være sur!
   Hva er det som er så forbanna kjipt?

   Slett
  2. Er man sur fordi man ikke smiler ?
   Er det automatisk ?
   fordommer mot folk som ikke smiler akkurat der og da du ser dem ?

   Etter at jeg har sett en spesielt morsom film er ansiktet mitt helt snodig fordi jeg har glist så mye jeg lurer på åssen det hadde vært hvis jeg hadde glist som en idiot 16 timer i døgnet helt uten grunn bare fordi folk som ser meg kan tro jeg er sur.
   Hvis du tror at jeg er sur er det ditt problem buddy og kanskje noe du bør jobbe med :-)

   Slett
 29. folk ikke smiller fordi de tenker på hvor mye giro de har hjem å betaler og at nesten alt her er stengt eller forbud eller dyrt.

  SvarSlett
  Svar
  1. hahaha beste kommentar :D:D:D

   Slett
 30. Det blir jo som oftest slik at jo flere folk man må forholde seg til, jo vanskeligere er det å være hyggelige mot alle. Det er slitsomt. Det tar masse energi. Det er mye lettere å være hyggelig mot et knippe folk i motsetning til å ta hensyn og smile til alle og enhver i en storyby. Bor selv i Oslo og er helt enig med at folk som regel kan se mer "sure" ut i forhold til folk i andre småsteder. Dette gjelder i de fleste land, antar jeg. Det er en storbymentalitet som faktisk er naturlig. Tenk å måtte forholde seg til mange millioner mennesker? Ingen vil jo det. Og derfor gjør man ikke det heller. Ikke at det er noen unnskyldning.

  SvarSlett
 31. KJÆRE ALLE BYKLOVNER OG BYGDETULLINGER:

  Jeg forbeholder meg retten til å være meg selv i min egen hverdag i mitt eget liv. Jeg orker ikke å gå rundt i byen og dra på meg et falskt uekte ansiktsuttrykk. Jeg går i mine egne tanker. Jeg kan ha det helt supert uten å gå å smile.

  Oppholder jeg meg utenfor hjemmet mitt i Oslo noen timer, så vil det være et mareritt å føle seg tvunget til å måtte smile til alle de tusenvis på tusenvis av menneskene som jeg treffer på min vei i løpet av en dag, uke, måned, år, tiår, gjennom et liv. Særlig plagsomt er det når folk utenbys fra kommer inn i min travle hverdag (les: liv) og forventer at jeg skal være overfor dem den kule høflige urbane smilende mannen som de kan skryte av å ha blitt kjent med (les: flørtet med) i byen når de kommer hjem til bygda si.

  Ingenting er mer slitsomt enn impåslitne kvasismilende bygdetulinger som tror de er kule i byen og som oppfører seg som om de er på speed. La oss som er vant til å omgås tusenvis av fremmede mennesker daglig definere reglene for hvordan vi omgås og tar hesny til hverandres komfortsoner, for det er vi som kan dette. Så får dere på bygda bare forsette å være smilende og falske overfor hverandre på deres egne hjemtrakter. Ikke lær mora di å pule er det noe som heter.

  Vi vil bare være i fred! Er det så mye forlangt?

  Med vennlig hilsen Oslopatriot

  SvarSlett
 32. det neste du kommer med er vel at alle kommentarene her er så negative..

  Vi er ikke negative - vi er bare uenige!

  SvarSlett
 33. Det er farlig å smile i Oslo!

  Fordi svartingene tror det er en invitasjon til å pule.
  Og de skjønner ikke hva nei betyr (heller).

  SvarSlett
 34. By og bygd er ikke det samme alle kjenner ikke alle så man smiler ikke til alle,hvem flyr rundt og smiler og ler til alle man ser ? ingen er svaret med unntak av jokeren kanskje og han er ikke akkurat et eksempel til etterfølge er han vel ?

  At trafikk gjør folk sure og stressa er gammelt nytt og at folk som ikke kan følge trafikk eller forberede seg litt på og kjøre igjennom oslo hvis de ikke vet veien (kart,gps,gule sider)er faktisk et irritasjonsmoment for enkelte i en allerede kaotisk trafikkhverdag.

  Jeg tror det er veldig få som kaster seg ut i 2 timer med trafikk for og gå på spa det er nok jobb.

  Hytting med never skjer nok i vågå og,men det oppstår nok ikke like mange situasjoner som i oslo som krever hytting med neven i tillegg så kjenner jo alle alle så de smiler bare litt etter nestenkræsjen og alt er ok eller hva ?

  Takk for en smule fordomsfullt innlegg.

  SvarSlett
 35. Det er noe galt med mennesker som går rundt og smiler hele tiden. Ikke er det mye å smile av på Karl johan heller.

  SvarSlett
 36. Jeg må egentlig le litt! Hele norge har fått for seg at de fra oslo er så skrekkelig sure, men det er fordi noen begynte og si det, også har det blitt så veldig stort og folk kommer til oslo med en tro av at alle er sure.
  Der jeg bor grenser til oslo. Så vil så og si kalle meg oslo-boer.
  Jeg orker da ikke gå og smile hele tiden, det er da bare slitsomt? Og så og si alle og enhver ser "sure" ut når de slapper av i ansiktet og ikke anstrenger seg for å se bra ut. Går man for seg selv i sin egne verden tenker man da ikke på og stramme ansiktet og ha ett oppstilt og falsk smil, til alle og enhver man går forbi! og alle som er "utenbys" nevner karl johan som eksempel, og der går man forbi ganske mange personer hele tiden.
  Ser for meg den smile-paraden og må egentlig le litt hvis man skal smile til alle sammen!

  Men vanlig folkeskikk er en ting! kommer du borti noen så snur man seg og sier beklager, det gjør alltid jeg, og de jeg kommer borti snur seg alltid og beklager de også! Kommer det noen bak så slipper jeg ikke døra i ansiktet deres før jeg ser at de har tatt tak i den selv, noe som er ganske vanlig, uansett hvor man er fra her i landet. Er bare resten av landet som har fått for seg at oslo er en gjeng med snerpete rikinger, fordi de kun har hørt om "oslos beste vestkant". Men det er så mye mer enn det!

  SvarSlett
 37. Veldig enig og veldig uenig.

  Eg er sjølv frå ei lita bygd.
  Det er ikkje store forskjelden ifrå Oslo når det gjeld surheit.
  Nordmenn er generelt ein kaldare rase.

  Vil også punktere fram at vist nokon må tutta i fleire minutt før du flyttar deg ifrå eit grønt lys kryss, så er det nok du som har gjort feilen og ikkje dei ;)

  Norge er delt inn i by folk og bønder. Ingen av dei er meir vennlig enn den andre.
  Hadde ein person spasert ned Karl Johan og smile til alle dei møter kommer til å bli sett på som ein tulling, ikkje høfflig.
  Eg merkar sjølv når eg er i Bergen og nokon dultar borti meg med eit uhell, så seier ikkje personen nokon. Skjer det her på bygda ber ivertfall personen om unnskyldning og eit smil.

  Eit smil lyser opp kvardagen.

  SvarSlett
 38. Vi som bor i oslo går ikke på Karl Johan. De som befinner seg i dette området er turister, horer og narkiser. Og sånne som deg som er på helgetur.. Og tuting har jeg nesten aldri hørt, men så har jeg reist endel.. bla. india, så jeg har et avslappet forhold til tuting.. som betyr.. hooooi store lastebil!!! ¨her er jeg¨.. Hvis du heller kunne skrevet en post om hvordan man skriver en prosjektplan hadde det vært bedre, da jeg skal gjøre dette men lite peiling på hvordan det legges opp..

  SvarSlett
  Svar
  1. du skulle vært statsminister.
   !
   det første problemet er de rike.
   og deres arv.
   de eier alt jeg vil dele helt likt på.
   slik at studentene kan spise gjennom hele perioden. og at vi kan bygge når vi vil.
   og et par ting til.

   Slett
 39. egentlig så vet alle at det bare burde være 4 kanaler på internet.
  mail, youtube, og oppslagsverk.

  alle burde også ha en offentlig presentasjons-side med nettverk.
  problemet i verden er at barn vokser opp og blir til rasist, hater, missbrukt, eller pst.

  ha en flott dag.
  hilsen LRAD-gutten som blir etterlatt til psykologer som egentlig ikke ser forskjell på sctizofreni og tortur-apparat.
  noen detaljer er morsomme likevel.
  fantastiske 10 år.
  og nå har en dritt-avdeling fått tak på maskinen.

  jeg vil takke pst som mener de ikke vet apparatet eksisterer.
  fint det.

  SvarSlett
 40. ProblemerStopperTrikken

  bare innse at når det skjer en eneste surhet, vil det være logistikk bak.

  folk er ikke lykkelige.

  SvarSlett
 41. det folk må innse er at det er faser når man vokser opp.
  man skal gjennom en rekke intellektuelle disipliner.
  det er ikke holdbart i lengden å lage et åpent marked og slippe folk fri inne i det.
  man må regne ut nøyaktig hva folk skal gjøre og samarbeide.
  ye. lykke ti

  SvarSlett
 42. Syns du burde dra til alta en tur..da møte du sure menneska å lite kundevennelige folk. da ska vi snakkes. Blir bestandi gla av å være i oslo å se kor hyggeig alle butikk menneska e m dæi..eneste som ikke e i humør e væll gjærne dem som kjøre trikk og buss!

  SvarSlett
 43. Hei, jeg velger å være anonym fordi jeg er en av disse sure Oslofolka.

  Vi bør ta din observasjon innover oss, og bli mere blide og imøtekomne. Hvorvidt de sureste av oss er første eller andre generasjons innvandrere fra den norske landsbygda eller etterkommere av Oslos middelalderbefolkning er ikke godt å vite. Men dersom de kjørte fete biler og skulle på tennis eller spa kan det gi et spor. Det er typisk atferd for slike som ønsker å gjøre karriere eller bli rike i byen.

  Jeg skal også innrømme at jeg gir et bært en gang i blant i trafikken. Det skjedde senest i går da en person kjørte 1/3 av bilen ut i et lyskryss, og ble stående i 15 sekunder for vurdere om rett frem, høyre eller venstre skulle bli neste trekk. Det er lett å kjøre inn til siden å konferere kartboka. Dersom dere opplevde en rekke ganger at folk hang på hornet, tror jeg det skyldes din sjåførs manglende kjøreferdigheter eller respekt for medtrafikkanter. Det er formuleringer i ditt innlegg som tyder på at det har vært utøvd en viss Hawaii-kjøring, muligens farefull.

  Men igjen, det er sant at vi Oslofolk kunne tjent oss på å legge bort det sure trynet og den stressede og ampre oppførselen.

  SvarSlett
 44. vi er sure fordi Karl Johan er fylt opp med sigøynere, pakistanere, narkomane, nigeriahorer og bygdetullinger

  SvarSlett
 45. Det er ikke så mye Oslofolk på Karl Johan. Folkene du ser der er enten turister, innvandrere eller asylsøkere.

  SvarSlett
 46. Haha, de bor i Oslo! Det er ingenting å smile av.

  SvarSlett
 47. Så er vi i gang igjen. En fra bygda har vært turist i Oslo og gått opp og ned Karl Johan, og tror de kan alt om "Oslo folk". Da er det jo på tide å kritisere litt igjen…
  Man er ikke sur bare for at man ikke går rundt å smiler hele tiden. Hvis noen smiler til meg på Karl Johan så er det vanligvis for at de ønsker å selge meg noe, eller fortelle meg om Jesus. Uansett ser jeg ingen grunn til å smile tilbake.
  Hvis du har vært i Syd Europa vet du at de tuter mye mer i trafikken der, men da kaller vi det temperament og synes det er litt eksotisk. Når det skjer Oslo så er vi sure og sinte.

  SvarSlett
 48. Haha.. Har bodd i Oslo hele livet nesten 30 år og du kunne ikke truffet spikeren mer på hodet enn dette. Utlendingene i Oslo er stort sett blide men nordmenni Oslo - uff nei...

  SvarSlett
 49. Nå har det seg slik at brorparten av "oslo"folk faktisk ikke er "ekte"0slofolk, men innflyttere. Kanskje de blide bygdetullingene har blitt igjen hjemme og de sure bygdetullingene har flyttet til Oslo. Og, hvis det er slik at du går rundt og smiler uoppfordret til folk du ikke kjenner, ja, da er du en bygdetulling.
  Har du ikke sett folk før, ville vi ekte Oslofolka tru.
  Hva gjelder tuting i trafikken, er dette fordi det er så mange bygdetullinger som kjører i Oslo.
  Men, hadde du smilt til meg, hadde jeg smilt tilbake. Du er jo kjempesøt da.

  SvarSlett
 50. Ville ikke vært så sykt happy om jeg måtte ha bodd i det hølet jeg heller :0)

  SvarSlett
 51. En ekte Oslo-jente her og her var det mye rart. Hvis du går nedover Karl Johan og konstant smiler tror folk du hører hjemme der, les: tigger, underholder eller prostituert.
  Men spøk til side. Man kan fortsatt være meget hyggelig selvom man ikke smiler til alle og enhver. Med 700.000 mennesker i Oslo+ turister (det innebærer "bygdetullinger" på helgetur) så blir det slitsomt å skulle smile hele tiden.
  Hva gjelder trafikken vil jeg anbefale for alle som føler det er utrygt, vanskelig, ekkelt osv. å kjøre i Oslo: ikke gjør det og parker for all del ikke i trikkeskinnene. Da har vi faktisk en god grunn til å bli sur på deg.
  Denne posten virker omtrent like gjennomtenkt som de som til stadigher kritiserer kaffe latte-drikkende Grünerløkka-vankere hver gang noe er galt. Det stedet i Norge det drikkes mest kaffe latte er forøvrig Jessheim et godt stykke utenfor Oslo.

  SvarSlett
 52. Det er en enkel psykologisk reaksjon. Folk som er stuet sammen i storbyer får deres intimitetszoner utfordret daglig- det skaper stress som igjen skaper negativitet. Det er vanskelig å smile når man føler seg stresset. Det er en helt naturlig reaksjon. Det er derfor at verdens største storbyer har de høyest forekomster av drap og vold, og at mennesker som bor i de er stresset og agressive.

  SvarSlett
 53. Hadde følt meg utrygg om jeg hadde ruslet i Oslo alene, da føler jeg ikke så mye for å glise og pådra meg oppmerksomhet.

  Nå hadde TV programmet Brille en spørreundersøkelse for ikke så lenge siden, om hvem som var sett på som mest kalde, og hvem som var sett på som mest varme av folkeslagene her i landet: Oslofolk var stemt på som det mest kalde folkeslaget, og folka i nordnorge var sett på som de mest varme.

  Da kjente jeg at jeg ble litt glad av å være nordlenning. :)

  SvarSlett
 54. Vær så snill, "bygdiser": IKKE kjør bil her! Burde bli store oppsamlings parkeringer utenfor bykjernen, slik at vi slipper dere i trafikken. Busses inn til hvor enn dere nå skal være.

  Er lyset blitt grønt, så er *¤%&/#? grønt, da kjører vi! Noen lyskryss i denne byen er innmari korte, er så vidt det blinker i gørnt før det skifter igjen. Om jeg da skal stå bak en pokkers turist, som lurer på om han skal rett frem, ligger i feil fil etc - så kommer jeg meg ikke over krysset før det er rødt igjen... Det er IKKE populært i rushtrafikken på vei hjem. Det verste er de som finner ut de står i feil fil, for så og vrenge bilen over og dermed sperre 2 felt, ett som går på grønn pil og det andre som går rett frem. Så skal de komme etterpå og snakke om at de blir tutet på?? Hva ***? Dere er her på tur, og har kanskje all verdens tid osv. Det har ikke vi som BOR her!

  Og det at folk er sure og ikke smiler her? Kom hit om sommeren, kom deg AV Karl Johan,(hvor du som regel ikke finner "Oslo folket" - men turister, tiggere og annet pakk)
  kom deg ut i parker, byskoger, øyer og strender hvor vi faktisk er, da ser du hvordan Oslo er.

  SvarSlett
 55. Vi kan ikke bare gå rundt og glise hele dagen - vi har annet å gjøre!

  SvarSlett
 56. Det er enkelt å svare på.
  De er fordi alle går rundt å bekymrer seg for penger hele tiden.
  Sånn er det i mongosamfunnet hvor alt dreier seg
  om å tjene mest, være best og mest perfekt til enhver tid.

  SvarSlett
 57. Scene1 (To born står på leikeplassen. Det er litt trykka stemning mellom dei).
  Barn1: -Der er ikkje kjekt når du er så sur.
  Barn2: -Pøh, du da.
  Barn1: -Eg er ikkje sur.
  Barn2: -Joho, du er mye surere enn meg.
  Barn1: -Høyr på deg sjølv då. Du er kjempesur.
  Barn2: -Dust. Du er den aller aller sureste uansett hva du sier.
  Barn1: -Dust kan du vera sjølv.
  (Borna fnyser av kvarandre og kvar til sitt).

  SvarSlett
 58. mange er nok depresive å slitne uten att man selv merker det tror jeg. å det som påvirker oss er att folk er missfornøyde med regjeringa for de gjør jo alltid stikk motsatt av det folket ønker. vi er ikke ett demokratisk land lenger, folkets mening har inngen betydning for politikken fordi hvi ikke har utdannelse i dette.
  men trenger vi utdanning forå kunne styre ett land? nei! det vi trenger er fornuft! verden går ikke rundt uten fornuftige folk, desverre så blir verden styrt av ufornuftig folk ...

  SvarSlett
 59. Å hytte litt med nevane iblant er bare sunt ;)

  men jeg er Osloboer og jeg er glad, ikke at jeg smiler så mye men av og til
  jeg er enig i at de fleste er sure, ihvertfall virker veldig sure men mange er faktisk blid, men da helst nordmenn, færre blide utlendinger/med minoritetsbakgrunn

  SvarSlett
 60. Takk for mange fantastiske innlegg! Flott med temperatur på eit impulsivt innlegg frå min side.

  Eg prøvde aldri å henge ut korkje Oslo eller Oslofolk. Eg må berre seie at eg elskar byen Oslo, og nettopp difor vart eg så overraska over at mange av dei eg møtte på var så sinte. For eg kunne ikkje hugse det var slik då eg budde der sjølv.

  Eg har skrive mange innlegg som er hyllest til Oslo tidlegare på bloggen. Mellom anna skreiv eg denne nyleg: http://blaafjelldal.blogspot.com/2012/03/la-meg-ta-deg-med-til-byen-min-nok-ein.html

  Eg skal sitere derfrå:

  Det finst ikkje vakrare plass på jord enn når sola byrjer å skine i Oslo og folk dreg fram smilet att.

  Og ja; eg er einig i at folk smiler for lite på bygda også. Folk kan faktisk vere surare her til tider, men eg har aldri opplevd så sinte og stressa folk (noko som sjølvsagt har med at ting er meir hektisk i byen).

  Eg er også einig i at det i blant er godt å vere kjempesur og ikkje smile. Eg bruker å ha det slik når eg går på trimtur. Då må eg ta meg saman for å få fram energien til å smile til folk. Men eg gjer det, altså. På bygda. Ikkje i byen. :)

  Takk for engasjementet dykkar!! :)

  SvarSlett
 61. Jeg er fra bygda selv, men har bodd i Oslo i 3 år, og kjenner meg ikke igjen i det du skriver.
  Jeg syns du generaliserer vel mye, når du etter et par timer i trafikken og på Karl johan, påstår at hele Oslos befolkning er sure. Du antar også at det å ikke smile til alle en går forbi på gata, er ensbetydende med å være sur?

  Jeg og alle andre jeg kjenner som bor i Oslo, holder oss konsekvent borte fra Karl Johan, det er bare når jeg har besøk fra bygda at jeg motvillig blir med dem.

  Som bygdetulling selv, så syns jeg det var en befrielse å flytte til Oslo, her kan du være deg selv, og ingen andre bryr seg, i så måte at du slipper bygdedyret, forhåndsdømming, baksnakking, og alt det andre som hører hjemme i små lokalsamfunn. MEN, det betyr ikke at folk ikke er blide og høflige her! Hver dag har jeg hyggelige små samtaler med folk jeg møter i butikken, i parken osv.

  Jeg tror du må et par gater bort fra det Karl Johan for å møte det genuine Oslo, og så tror jeg din egen innstilling har mye å si. Det virker på meg som om du allerede hadde et inntrykk av Osloborgere som sure, før du tuslet opp og ned Karl johan.

  Det ville vært det samme som om jeg stoppet på en bensinstasjon i Vågå kommune, møtte en sur fyr i kassa, og skrev et innlegg om at alle i Vågå kommune var sure, med dårlig serviceinnstilling. Jeg skjønner ikke hvor du vil med dette innlegget?

  SvarSlett
 62. Hei Hanne !
  Interessant innlegg du hadde her, men dessverre litt typisk for folk som ikke føler seg komfortabel i Oslo. Jeg har bodd mange steder i Norge i løpet av mitt 50-årige liv, og kjenner meg både igjen og ikke igjen i dette, om du forstår meg.
  For det første : Å komme fra Oslo til bygda, enten det er som turist eller innflytter, er ikke alltid noen hyggelig opplevelse. Forestillingene om Oslofolk er mildt sagt primitive !
  Dernest : Oslofolk går stort sett ikke hverken opp eller ned Karl Johan, det er det turister og andre folkegrupper som gjør ! Karl Johans gate er ikke representativt for Oslo !
  At mange i sentrum av byen virker sure eller stresset, har sin naturlige forklaring, de har ikke tid til å smile til alle på sin raske vei til ett eller annet ! :-)
  At det er vanskelig for en fra bygda å kjøre bil i Oslo er lett å forstå. Og jeg er helt enig med deg her. Bygdefolk og turister bør absolutt ikke kjøre bil i Oslo ! Tempoet er for høyt, det tar tid å venne seg til det. Den nølingen som du ønsker aksept for, er et hav av tid for de som kjører i Oslo ! Ta bussen eller trikken, det er mye bedre for alle ! :-)
  Jeg kan forsikre deg om at Oslofolk er hyggelige og høflige mennesker, du har bare ikke møtt dem på riktig sted og tid. Og når det gjelder Vågå og Lom, og stedene rundt, synes vi Oslofolk at det er fantastisk hyggelig å komme på besøk, selv om tiden på disse stedene står litt stille. Fantastisk natur, morsomme mennesker og autentiske dialekter er skikkelig rekreasjon for en som søker litt fred og ro utenom storbyen. Du er selvfølgelig velkommen i Oslo, de aller fleste er det ! Men du bør gi deg litt tid til å bli kjent med både folk og det noe oppskrudde tempoet her, da vil du garantert trives. De aller fleste som flytter til Oslo "fordi de måtte hit en tid", blir boende resten av livet her.
  Så, det er forståelig at du har trøbbel med tempoet her, jeg kan love deg at det går over, til gjengjeld blir du etterhvert veldig effektiv ! :-)

  SvarSlett
 63. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 64. Til informasjon, før de skriv meir om at eg bør bli betre kjend med Oslo før eg skriv noko slikt; eg har budd fire år i Oslo. På Sagene. Eg hadde det knall og kjem til å flytte attende ein gong. Eg skriv noko om dette i eit innlegg lenger opp, og flott om de kan lese det før de kjem med angrep på meg som person. Det er litt slitsomt i lengden.

  SvarSlett
 65. Hadde jeg måtte bodd i oslo hadde jeg tatt livet mitt tvert!

  SvarSlett
 66. Synd å høre

  Det er svært sjeldent at jeg går ned/opp Karl Johan.
  De fleste av oss som bor i byen er svært sjeldent i det området, med mindre man jobber eller studerer i nærheten.

  Det er derimot et stort flertall av turister som traver opp og ned Karl Johan.

  Så ut ifra innlegget, kan konkludere med at Oslo har mange sure turister.

  Anbefaler deg å komme deg litt lengre opp i byen hvor tempoet er litt lavere.
  du vil nok møte enn hel del flere smil på Løkka enn på plata.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner ikke at du har fått det inntrykket på sagene.

   Slett
 67. Dette er bare misunnelig sutring fra bygdefolk som gjerne skulle bodd i Oslo.

  SvarSlett
 68. Flerparten av menneskene som befinner seg i Oslo er innflyttere. Jeg tipper de ikke smiler fordi de er så skremt av å være her. Før alle innflytterne kom smilte de som alltid har bodd her. Oslo er forøvrig ikke noe verre enn øvrige byer med 500 K+ innbyggere.

  SvarSlett
 69. Du bommer på en sykt vesentlig ting.. DET ER BARE BØNDER I KARL JOHAN! Ta deg en tur rundt i bydelene, så ser du både Oslo-folk og smil;)

  SvarSlett
 70. Sur i Oslo? Da har du ikke vært i Bergen. Har ikke kjørt så mye bil her, men vet at det kan være livsfarlig å ta buss, handle, spise ute eller gå på gata. Det er alltid en bergenser der, klar til å bite av deg hodet og skjelle deg ut. Det er en lettelse å komme til Oslo iblandt spørr du meg!

  SvarSlett
 71. Hei! :D

  Personlig kommer jeg fra "bygda" Bærum, som ligger litt utenfor Oslo. Etter et år i militæret har jeg reist mye, og har prøvd på akuratt den teorien om at Oslofolk er sure... er redd det gjelder alle storbyer i Norge; Stavanger, Bergen, Tronheim og Tromsø. Tja kanskje det gjelder hele landet, var ikke så mye bedre i Fagernes heller... Nå kan det være at det skyldes at jeg kommer fra Bærum som har et noe uheldig rykte på seg, men jeg ropte jo ikke akuratt ut at jeg var fra Bærum. Prøv ut flere byer. Lykke til! :)

  SvarSlett
 72. Oslo = The Black Metal Capitol of The World

  Oslo er en iskald og inhuman by og slik SKAL Oslo være,mitt helvetiske paradis:)

  Jeg er selv fra en varm og koselig liten søppel-småby,og jeg HAAAAAAAATER småbyfolk,der de kommer smilende,innpåslitne og vennligstillte,de avskyelige,fordømte avskummene av noen jævla hillbilly-redneck-white-trash-scums...

  Vi står i sidegatene til Karl Johan og venter på dere bygdefolk,slik at vi kan knivstikke og skyte dere,for vi Oslo-folk slåss ikke m henda våre,slik som dere,og dere er så lette å oppdage,der dere smiler og ser dere rundt og hyler ut straks dere oppdager nærmeste McDonalds,til forandring fra den lokale "Grillbua" dere er vant til fra den innavla hjembygda deres...

  HILLBILLY-HOLOCAUST 2012

  SvarSlett
 73. Jeg er fra ei bygd 30 min med tog fra Oslo sentrum. De nærliggende kommunene til Oslo har vokst seg store i løpet av de siste 10-15 årene. Her hvor alle kjente alle, kjenner man nesten ingen lenger. Og folk er subbete og ikke så blide. Det har blitt mye sosialtifeller, og byggefeltet 10 minutter unna blir stadig raidet av politiet pga narkotika. Bygda er blitt negativt for meg. Jeg jobber i Oslo og hadde jeg hatt mulighet ville jeg kjøpt meg leilighet i sentrum.

  SvarSlett
 74. Fordi hvert eneste hjørne sitter ett stakkars menneske med bedende øyer.
  Kan man smile da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan man.:-) I tillegg kan man gi sine egne impulskjøp/nips/kaffe-lattepenger til de med bedende øyne.Da kanskje de bedende øyne får seg et hjem i romania om et år. Se "brennpunkt" på nrk fra forrige uke om tiggere i Oslo.Det ligger på nrk.nett-tv til fri beskuelse.

   Slett
 75. jeg ble torturert i 10 år.
  så visste plutselig alle mulige folk om mappa mi. PST tar alt rundt familiebordet.
  også fortsatte dem litt ekstra siden jeg var bitter for tidligere tortur jeg ikke helt visste om.
  "å dere satt en satelitt på en av våre borgere og sendte soniske stråler frem til nå. Hoppet fra bro? Vi setter opp fullt kamera - utstyr og ser hva vi finner"

  vet ikke hvorfor du er sur nedover paradegata.

  SvarSlett
 76. i det minste ble jeg ikke sendt til barcelona med en finger mindre.

  min agent var mer smooth.

  pass på ungdommen din hjemme.

  tegn: han begynner å bli slitsom så det går ut over arbeidsinnsatsen din.

  SvarSlett
 77. Vi blir redde når fremmede smiler til oss i Oslo fordi det er der alle voldtektene skjer

  SvarSlett
 78. Som en av 1000 (dvs en av de som smiler og prater med folk-får andre til å smile ) blir jeg ofte spurt om hvilket land jeg er fra. Selv om jeg snakker norsk..og er heilnorsk. Kanskje de mener å spørre hvilken bygd jeg er fra?
  Betyr det at en av tusen har godt lynne og er sosiale vesener..?...uff da er det tristhet på ferde.
  Legger uansett merke til at jeg er en minoritet i så måte og blir møtt med overraskede reaksjoner. Siden jeg bor alene er det hyggelig å prate med mennesker (på bussholdeplasser mens man venter f.eks) når en først er ute og går og det er merkelig at det skal være en aparte oppførsel......man lengter utenlands avogtil ,ja.

  SvarSlett
 79. Det verste av alt å legge merke til er at barn i gata nåtildags ofte ser livredd på deg hvis du som voksen sier "hei" når man går forbi slik som var vanlig i "gamledager" dvs for 25 år siden. Da pleide barna si hei først. Nå er de kanskje blitt opplært til å frykte alle fremmede mennesker virker det som. Som om annenhver voksen var pedofil morder.
  Hvor ble det av de glade barna i gata?
  Borte vekk......det er trist.
  Og det er overbeskyttende voksne som har begått en stor feil denne foreldre- generasjonen..samtidig sitter ungene og spiller nettspill hvor de dreper og skyter. Siste nytt er denne nye filmen med 11 årsgrense som går ut på at barn bestialsk dreper andre barn.
  HVA ER DET SOM SKJER? Det er rene galskapen alt sammen.....

  SvarSlett
 80. De koselige osloboerne finner du ikke på karl johan :)

  SvarSlett
 81. når folk ikke smiler så betyr det ikke at de er sure.!!!! dessuten det er ikke bra å smile falsk. ekte er bedre

  SvarSlett
 82. Jeg kan ikke skjønne hvor dere ser sure mennesker. Jeg er ofte på Karl Johans gate og andre plasser i Oslo. Jeg møter bare hyggelige mennesker som smiler. Oslo er fylt med glade mennesker. Jeg går ikke rundt å smiler heletiden men jeg har gleden i mitt hjerte og det tror jeg mange andre i byen også har.

  SvarSlett
 83. Heldigvis finnes musikk fremdeles på jord. Det er noe som bygger bro mellom mennesker.
  Og får smilene frem.
  Takk Universum, for eksistensen av musikk.
  M.v.h.
  Wannabe-Julie Andrews.:-)

  SvarSlett
 84. Jeg har bodd i Oslo hele livet, og jeg er enig i at folk har steinansikt og passer sine egne saker. Det har jeg ingenting imot, siden sånn er jeg også. Jeg hadde flyttet hvis jeg skulle blitt tvunget til å måtte smile og være hyggelig mot alle mennesker.

  Ta deg en tur til Stockholm forresten, der er de enda verre enn i Oslo. Skikkelig gufne er de!

  SvarSlett
 85. ....bare en sidekommentar, Oslo er en veldig liten by sett i forhold til at det er vår hovedstad. Norge er et bygdesamfunn, med små ansamlinger av tettere bebyggelse med noen flere butikker. Disse ansamlingene kaller vi "byer", og Oslo som er største by i Norge, må derfor bli "storby"

  Hvis jeg er i en by, ser jeg det på fungerende infrastruktur, storslagen arkitektur, utvikling innenfor helse, økonomi, teknologi, kultur, informasjon og tjenester med mer...I tillegg til flere mennesker, uten at det er en fordel...

  Dessverre finner jeg ikke mye av dette i Norges "byer", les riktig, ikke my, det betyr at det finnes noen småting her og der, men langt i fra det som kjennetegner en velfungerende by. Det kan hende en gang i fremtiden at Hovedstaden blomstrer med fremragende arkitektur og velfungerende infrastruktur, kanskje til og med nok tjenester for de få som bor der også, mn det skjer nok ikke mens vi lever. (nevnte jeg velfungerende politisk styre...? Nei, orker ikke ta den i dag)

  Uansett, jeg trives veldig godt i Oslo, og vil nok fortsette med det, selv om samfunnet ikke er optimalt og velfungerende.

  Sidekommentar slutt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå går det an å legge merke til kunst og til og med arkitektur i Norge også da.
   Man må se dypere og kanskje se helt andre steder.
   Oslo er veldig bygget på nytt spenstige forslag til kunst.
   Noen bygninger er ikke aller verst.
   Glassbygningen som henger over akerselva.
   skulpturen utenfor vår opera.
   Oslo er mer ta med et kamera ut og ta bilder av fasader.
   Besøk trange gater og se på hus.
   Grønland.
   Marka er rett ved.
   Om man til og med tar parade gata, finner man butikker, mat, og mye kultur. Og krill.
   Jeg beklager.
   Men jeg vil også si at om man har en 10 år gammel mappe det lukter så råtten fisk av at man glemmer lab-lukta.
   Da er man forsiktig med ryggen og pusten til vraket man sendte ned de mørkeste daler. Selv under 22. Juli episoden der man sier man skal drepe meg så smooth. Også blir det scenen også.

   hypnosen poppet her omdagen. den har vart i måneder.

   litt vel konservativt med tanke på alt?

   Slett
 86. Problemet med Breivik er at han vant uansett.
  Det hjelper ikke å rope ut -Vi så to skygger der ute.
  Og sende hele korpset med premie+straff
  uansett- som tar år av livet mitt.
  Ingen av de kommer tilbake.
  Selv om mine regler er i konflikt med det jeg synes du synes, og at når du finner ut at jeg egentlig har rett-så er jeg en kasteball med dårlige karakterer som det på ingen som helst måte går an å skylde på.
  spesielt når jeg ropte varkso som bare faen om modellen som undertrykker og slavestiller den mest frigjorte sjelen der ute.

  natta. Beklager igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortell alle om den andre skyggen dere så der ute.
   Var det flere som skjøt så MÅ dere si dette tydelig og klart. Glem alle følelser ett sekund. Bare fortell verden nøyaktig hva dere så og hørte. Gråt etterpå.

   Slett
 87. SELVFØLGELIG ER VI DRITSURE! "Bytrynet har en helt naturlig forklaring"

  Jeg forbløffes litt over den manglende forståelsen for at slike "stedstypiske" trekk gjerne har en ÅRSAK. Det er ikke slik at alle på et sted kollektivt bestemmer seg for å være gretne eller fanatisk glade, eller at de er "arvelig belastet". Flaut at dere som kaller dere "glade, joviale bygdefolk", og som liksom tror så godt om alle, ser dette så simpelt.

  Jeg har selv vokst opp i Oslo, men flyttet til Trondheim for å studere for to år siden. "Småbytrondheim" maner fram både smil og stressfri slentring hos meg. Jeg skifter "bypersonlighet" så fort jeg går av toget. Oslo oser av kriminalitet, stress og overlevelseskamp. Både hva fattigdom angår, men også "ikke drukne i mengden"-/selvrealiseringspress for "vanlige folk".

  Merker den dårlige vibben med en gang jeg kommer av toget. Skulende mennesker, ute etter å lure, raske til seg noe du har, deprimerte mennesker som lurer på hvem de er og hvor de skal hen. Jeg holder ektra hardt om tingene mine, blir litt trist, og selvfølgelig litt engstelig. Vil komme meg gjennom sentrum fortest mulig. Ikke få øyekontakt med feil person, unngå å få en flaske passivt i hodet.. Og nei, jeg sier ikke at det er snakk om ONDSKAP, det er et resultat av presset som preger tettbefolkede steder, der alle vil ha en bit av kaken og helt mere til - et storbyfenomen.

  Det er bare en uerfaren "bygdetulling" som smiler og jaller rundt på Oslobesøk i sin egen klokketro på det gode. Men det er bare til legger fra seg lommeboken på kafébordet eller liknende, og napp-vekk. Da skal jeg love at det skeptiske "bytrynet" kommer fort på ja. Det er IKKE forskjell på menneskene -det er forskjell på situasjonene.

  SvarSlett
 88. Du blir nok en god forfatter... Lar gjerne sannheten fare, og overdriver utom alle proposjoner for et godt poeng. :-) Morsomt...

  SvarSlett
 89. Var i Oslo for 14 dager side. Prøvde å ta meg en matbit mens jeg ventet på toget. I løpet av 20 minutter ble jeg forsøkt lurt/ ranet 2 ganger. Begge ganger av utlendinger.
  Han som eide kafeen sa at dette var vanlig der. Fryktelig ubehagelig sted - Oslo S. Der er det jaggu mye rart. Gjenger med ikke-vestlige mannfolk som lusker rundt og skuler mot alt og alle.Kan jo ikke smile til denslags. Det tar de som invitasjon til voldtekt eller puling. Måtte nok holde godt på håndveska mi der.
  Godt jeg bor på bygda.
  Kari i lia

  SvarSlett
 90. Faller litt på sin egen urimlighet at bygdetullingen (som hun beskriver seg selv som), velger å trekke frem Karl Johan som eksempel. Det er her alle turistene fra bygda ferdes når de nesten mot sin vilje besøker Oslo.
  Det er ikke sure steinansikter du møter i det du sprader opp og ned KJ, det er frykt og uvitenhet du møter på din vei. Alle disse bygdetullingene er påvakt i den forvisshet om at de snart kan bli stukket ned eller voldtatt om de ikke passer på.

  SvarSlett
 91. Typisk folk når de besøker Oslo, dere forventer veldig mye, kosen kan folk smile når det er kaldt som F, kofor er dere på tog statsjonen ( OSlo S ) når du er 2 min unna Oslo City...at du ble forsøkt ranet 2 ganger det har jeg lite tro på, da har du enten la veska di stå åpent eller har flashet med penger for å vise deg til andre, enkelte folk klarer ikke å la være med å vise seg frem

  Bor i Oslo og jobber i Oslo har ikke hatt noe problem, men dessverre vi slitter med å få folk til å smille, vent til Mai månden er her da skal du se kosen Oslo folk er, vi kan å smile men vi venter til sola kommer.

  SvarSlett
 92. av og til møter man jo en hyggelig Osloborger, en sjelden gang en hyggelig Bergenser, ganske ofte trivelige Nordlændinga, men stort sett er folk flest for opptatte med å stresse rundt for å oppfylle dagens krav om å ha en god utdannelse, ha en god jobb, tjene penger nok til å ha råd til villa, fet bil, stilige klær, en bra kropp, velstelte og flinke barn som ikke vil gå i annet enn merkeklær, som skal hentes og bringes i barnehage og skole.. til å huske på eller ha tid til å være hyggelige og smile til tilfeldige forbipasserende....

  om man bare kunne få slappet litt mere av og reflektert litt hadde man kanskje også funnet tilbake til bakkekontakten ... og de små tingene i livet, sånn som andre mennesker rundt seg ;)

  SvarSlett
 93. Skal si deg hvorfor vi fra Oslo er så sure, vi er dritt lei av alle bønder som går i snegle tempo, lager køer i butikker og på cafer med dumme spørsmål og viser total mangel på respekt for at andre mennesker kanskje ikke har hele dagen på seg. Vi er generelt dritt lei av at den en gang fantastiske byen vår blir tatt over av bønder og innvandrere...

  SvarSlett
 94. Hei

  Jeg er født og oppvokst i Oslo. Jeg jobber i dag på Nationaltheatret og går forbi Karl Johan hver gang jeg skal på jobb. For meg virker det som at du har fått et kjedelig inntrykk fra det minst representative området i Oslo. Jeg smiler og er glad, hver dag, det er også en stor del av yrket mitt og jeg gjør det med stolthet. Men akkurat de 50 metrene jeg må traske forbi Karl Johan får jeg et såkalt steinansikt. Det er veldig mye bråk, veldig mye mennesker, folk surrer overalt. Enhver som vil ha kontakt med deg i dette området, stjeler kun tiden. Enten de vil pressen en bibel eller =Oslo på deg (som jeg gjerne kjøper, men det holder med 1 i mnden for min del), eller bare ha pengene mine. I tillegg er dette også et av områdene i Oslo med mest kriminalitet, og retter seg som regel mot vanlige borgere i form av lommetyveri osv. Av denne grunnen påtar jeg meg et stenansikt og går målrettet forbi Karl Johan hver gang. Det er bare å beklage at jeg ikke har et smil til over til de jeg ikke kjenner akkurat i dette området. Men vil du oppleve Oslo med smil og glede, så er Oslo mye mer en Oslo S og Karl Johansgate.

  Dessuten synes jeg det er trist at det skal kjøres så mye i byen, det er nok biler som soter ned byen fra før, og bytrafikk er ingen hyggelig opplevelse noen steder i verden, det være Bergen, Oslo eller London.

  At noen klager over mangel på hjelp med det ene og det andre rundt om i byen kjenner jeg meg personlig ikke igjen i, men det vil vel alltid være en mulighet for at akkurat når du trenger hjelp, så er det ingen i området som står klar til å hjelpe akkurat da, det betyr ikke at Osloborgere kan strykes over en kam og knebles med et stempel om at ingen er til hjelp ever!

  Til slutt vil jeg si at slike endeløse innlegg ikke bidrar med noe nyttig for å hjelpe på problemene dere som besøker Oslo opplever. Vil du oppleve Oslo i god stemning kan jeg anbefale en pils på aker brygge en solskinnsdag de nærmeste mndene, kun 150 meter unna Karl Johan, med vann, solskinn is og pils er det sjeldent jeg ser sure folk rekende rundt der ihvertfall :)

  SvarSlett
 95. Alltid like interessant å høre bønder kritisere Oslo når de har oppholdt seg der i hele 3 dager og tror vet alt som foregår her. Er man sur fordi man ikke går rundt å smiler hele dagen?

  Født og oppvokst Osloborger

  SvarSlett
 96. Det har kanskje noe å gjøre med at din opplevelse av Oslo begrenser seg til "opp og ned Karl Johan". Oslo er ENORMT mye større enn det. Annet enn det, så har jeg ALLTID fått rare blikk når jeg en sjelden gang er på landsbygda (kler meg normalt og ser ikke eksotisk ut).

  SvarSlett
 97. Oslo er Norges desidert mest utrivelige by. Siste stedet jeg ville bosatt meg.

  SvarSlett
 98. For aa gjoere det klinkende klart for alle oss normenn. Vi er generelt kalde og sure mennesker alle sammen, ikke bare i Oslo. Jeg har vaert i Valdres, og haaper for guds skyld du ikke mener at folk fra Valdres er noe hyggeligere enn Oslo folk. Det er tvert imot. Jeg foeler at Oslo borgere er mye hyggeligere enn folk i resten av landet. de er mer aapne, mer vandt til aa moete nye folk, mye bedre paa service og alt er generelt mye bedre enn noen andre steder i landet. Byen har alt, sjoen, fjordene, marka, byen, nye og gamle bygninger. Ja, den har sine problemer, men hvilken storby har ikke det? Den er mye tryggere enn de fleste andre byer i verden. Jeg har vaert i mange land, og folk er generelt hyggeligere enn i Norge, ikke bare Oslo. Men naar man foerst blir kjent med nordmenn, saa er vi veldig hyggelige, som alle andre, og kanskje mer hyggelige og hjelpsomme syns jeg. Det er bare vanskeligere aa slippe nye inn siden vi er saa etablerte i vaar egen komfort sone at det tar litt tid aa slippe andre inn og itillegg er vi redde for aa virke rare saa fort vi er overhyggelige. Men saa fort vi ser folk som er saann, elsker vi dem jo. Vi har ingenting aa vaere redd for, alle liker hyggelige mennesker. Vi bor i verdens tryggeste land, med verdens mest gavmilde mennesker, selv og vi ikke lyser ut godhet, er vi jo tydligvis gode. Naar det gjelder denne artikkelen, virker du mer som en arrogant bondeknoel som har en typisk 2 city syndrom som Bergen aa derfor rakker den paa Oslo, men ettersom du er fra Valdres har du heller en 256 city syndrom som rakker ned paa alle som er bedre enn der og alle som er daarligere deg. Ikke foelg janteloven saa godt aa heller se godheten i menneskene rundt deg og smil til de rundt deg, du faar fort et smil tilbake, selv i Oslo. Personlig syns jeg det er mye koseligere aa gaa rundt i Oslo eller i Valdres, og det tror jeg de fleste gjoer.

  SvarSlett
 99. Hadde nok gått rundt sur jeg også visst jeg måtte bo i Oslo...

  SvarSlett
 100. Synd å si det men, Oslo er pr idag fyllt opp av rasistiske "innvandrere" som med antirasistenes velsignelse kan gå rundt å oppføre seg som herrefolket som kom hit i 1940; true, trakassere, plage, rane, voldta, banke opp etniske innbyggere og generelt vise at de "ruler". AP, SV, V, Krf og andre rasshøl har rasert Oslo og landet forøvrig med sitt vanvittige multikulturelle forsøksprosjekt. Et prosjekt som kun går utover den vanlige mann i gata. DERFOR ER SÅ SURE. OG DE MØRKE DU MØTER, HATER DEG FORDI DU ER NORSK, I "DERES" BY. Så enkelt og ekkelt er det..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,hva vi får igjen med renter etter vikingenes herjinger......karma. Så ta med pepperspray neste gang.Det verste er at du har rett.Mye dårlig arroganse utenfra. Ikke ulik nordmenns arroganse når de reiser utenlands. Like uspiselige i visse tilfeller.
   "Hallo Im from Norway.There are too many spanish people here in Spain ........"
   Mennesker altså......hehe.What a gang.
   Men ikke skjær alle over en kam da...det kan sammenlignes med justismord. Fankærn.

   Slett
 101. Bor ikke i oslo,men de samme sure menneskene finnes overalt i en ellers grå og kald hverdag.Men se når våren kommer og folk begynner å få litt sol i ansiktet igjen,så skjer mirakler.Humøret bestemmes ikke av hvor rike å velstående folk er eller ikke er,men av værgudene.Så enkelt å naturlig er det.

  SvarSlett
 102. Sålenge man smiler til seg selv inni sitt eget sinn mens man sier "jeg er glad i meg selv" så kan det være det samme om man ser litt gretten ut på utsiden.........jo eldre man blir jo tryggere blir man på seg selv. Dag for dag. År for år. Frykt og iskulde er ikke så bærekraftig i lengden.Det går mest utover en selv.Cool down og finn gleden within and give it away for free.

  SvarSlett
 103. Det er ikke vår skyld at vi ikke er oppvokst i en kultur som lar oss bli trygge selvsikre mennesker med stor forståelse og glede over å være i live......det er ikke vår skyld at vi er oppvlært til å jage. >Med litt mer ro og fred kunne til og med en by vært en levelig plass for en ung sjel, som for en gammel sjel...,.

  SvarSlett
 104. Yogatrening og meditasjon har heldigvis fått fotfeste i Oslo.
  Gymnastikk for sjelero og sterk kropp.
  Der er smil-innvendige smil. Ikke noe mas...heldigvis.

  SvarSlett
 105. du er bare syk i hodet ditt, sur hele tia

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei. Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden. No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram. Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser