Gå til hovedinnhold

Hanne tester trappene i Høyanger

Høyanger er visstnok kjend for sine trapper. Dette heng saman med vatnforsyning og industri (eg skal finne ut meir om dette når eg skal på industrimuseet seinare i veka). Det er to trapper i Høyanger. Ei med omlag 1250 trappetrinn og ei med 2500 trappetrinn. Optimistisk som eg er bestemte eg meg for å teste den lengste av dei.


Dette bilete er take rett etter at eg har gått heimanfrå. Eg bur i eit bustadområde rett på venstresida av bileteramma. Trappa kan du sjå der langt framme på fjellet omtrent midt i biletet. Du ser det som ein grå strek som går oppover. Elva er også rett ved der eg bur, og eg såg mange fiskarar på vegen fram og attende (fisking rett utanfor stovedøra, bokstaveleg talt!). Høyanger sentrum ligg i motsatt retning, altså der elva renn ut i fjorden.


No ser du at eg nærmar meg. Også eg begynner å tru at det er håp om at eg skal kome fram.


Litt skeptisk på om det er lov til å gå inn på området nå, og tenkjer: "neinei, eg må snu!". Då ser eg heldigvis ein fyr eg kan spørje om det er lov å gå inn. Han er turist og veit ikkje heilt heller, men meiner det skal vere lov. Så da satsar vi på det!


Her skal eg oppover! Eg er eigentleg lei av å gå allereie, men tenkjer at eg i alle fall får prøve 500 trappetrinn, så kan eg heller kome attende seinare og ta heile.


Det stig bra oppover. Det er det berre å seie. Eg brukar taktikken "hundre trappetrinn, så ei lita pause". Og så vidare.


Då snur eg meg og ser dette. Fy søren, så bratt.


Her er eg omtrent på trappetrinn 700. Eg er både skjelven av høgda og av mjølkesyre, og eg snublar omtrent for annankvart trappetrinn. Eg bestemmer meg difor at eg snur. Heldigvis er det ein sti ved sidan av trappene eg finn og som eg kan gå ned att. Eg tør ikkje ta trappene ned att. Ikkje endå.


Neste gong tek eg bil bort og parkerer her. Då er eg ikkje lei av gåing allereie før eg kjem til trappene, som eg eigentleg var no (å gå rett bortover på asfalt er dritkjedeleg. Vurderer å skaffe meg rollerblades. Det ser litt kult ut, men er redd det kanskje ser dumt ut om lektor Blåfjelldal kjem på rollerblades til jobb...).

Alt i alt; veldig bra trimtilbod. Kven treng å teikne medlemsskap på Sats til fleire tusen kroner i året når ein kan trene gratis i 2500 trappetrinn?


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Too good to go

Denne veka har eg med Sigmund (snart 1 år) på jobb i Oslo. Slik må det nesten bli når eg har vakt, men ikkje barnevakt. Sigmund storkosar seg med å klatre opp trappa til kommunikasjonsavdelinga, mens eg spring etter. I dag fekk eg lese nokre aviser mens Sigmund såg på Pudding-tv. Poenget er at det er svært lite å få gjort av jobbting før etter Sigmund har lagt seg klokka 18. Difor tenkte eg at eg skulle gjere halvveis jobbrelaterte ting som er mogleg å kombinere med å underhalde ein svært aktiv liten krabat. I dag bestemte eg meg difor for å teste appen "Too good to go". For de som ikkje veit kva dette er, så er det altså ein teneste som formidlar kontakt til bakeri, restauranter og hotell, der du kan få kjøpt overskotsmat til ein billig penge. Anten frå det som er att i bakeriutsalet eller som er att etter hotellfrukosten. Fyrste tips; ver tidleg på om morgonen. "Pakkene" blir fort utseld (spesielt hjå bakeria), så du bør legge inn bestillinga di tidleg om morgon

Vurdering av årets finale i Melodi Grand Prix

Seinare enn det brukar, men finalen i årets MGP kom likevel brått på. Fire timar på buss laurdagsformiddag gjev meg likevel tid til å trille terning. Her er poenga frå Hanne-juryen i år. Aleksander Walmann - Talk to the hand Med fare for å virke som ei gammal sur dame, er dette slik nymotens musikk eg ikkje skjønner meg på. Dette er så flatt og så kjedeleg. Mambojambo er kanskje kult å synge for kidza, men ikkje for meg.  Terningkast: 2  Charla K - Stop the music Dette er fint. Faktisk kjempefint dess meir du høyrer på songen. Og det verkar så proft og så gjennomført! I MGP likar eg vanlegvis glitter og mas, men dette må då vere kveldens favoritt? Terningkast: 5  Alejandro Fuentes - Tengo Otra Eg digger jo latino og denne songen er ein sang som hadde vore på spelelista mi når eg jogger, men utan at eg ville gjeve songen så mykje oppmerksemd. Det er halvpent, men ikkje så mykje meir enn det.  Terningkast: 3 Ida Maria - Scandilove Hurra! Endeleg ein